$
הייטק והון סיכון

Belkin Laser סגרה סבב גיוס של 5 מיליון דולר

החברה מפתחת טיפול לייזר לגלאוקומה, שצפוי להיות אפקטיבי יותר מהטיפולים הקיימים כיום. סבב הגיוס כלל מענק של 2.5 מיליון יורו מהאיחוד האירופי והשתתפו בו הקרנות Zicom Holdings ו-Rimonci Capital

הגר רבט 15:2804.06.17
חברת הסטארט-אפ בלקין לייזר הודיעה היום (א') על סגירת סבב גיוס של כ-5 מיליון דולר. בסבב הנוכחי גייסה החברה 2.5 מיליון דולר מקרנות ההשקעה הפרטיות Zicom Holdings מסינגפור ו-Rimonci Capital הסינית ועוד 2.5 מיליון יורו כמענק מהאיחוד האירופי.

בלקין לייזר, שהוקמה ב-2013 הינה חברת חממה של RadBiomed ששייכת למשפחת זיסאפל. היא גייסה 1.15 מיליון דולר בסבב הראשון מהמדען הראשי, מחממת Rad Biomed שמנוהלת על ידי דוד זיגדון, מגור מינצר מנכ"ל קר שירותי רפואה ומשקיעים פרטיים נוספים.

 

אנשי בלקין לייזר. מימין: פרופ' מיכאל בלקין, דריה למאן-בלומנטל, ד"ר מודי גולדנפלד, זכריה סאקס, יוני איגר, מאשה דובקין-בקמן, יעקב יריב אנשי בלקין לייזר. מימין: פרופ' מיכאל בלקין, דריה למאן-בלומנטל, ד"ר מודי גולדנפלד, זכריה סאקס, יוני איגר, מאשה דובקין-בקמן, יעקב יריב צילום: קובי קנטור

 

המוצר של החברה מבוסס על המצאה של פרופ' מיכאל בלקין, שמכהן כמנהל הרפואי של החברה. בלקין הינו ממציא ה-ExPress, שתל לניתוחי גלאוקומה שנמכר לאלקון לפני שמונה שנים עבור 180 מיליון דולר. אל פרופ' בלקין חבר ד"ר זיו קרני, מנכ"ל חברת אלמה לייזרס, שנמכרה ב-2013 תמורת 240 מיליון דולר לפוסון פארמה הסינית.

 

כ-70 מיליון איש ברחבי העולם סובלים מגלאוקומה, מחלה שאינה ניתנת לריפוי וכל הטיפולים בה מתמקדים בדחיית העיוורון שהיא גורמת. על אף העובדה שקיים טיפול תרופתי בטיפות עיניים, הוא נחשב לבעייתי מכיוון שחולים אינם מתמידים בו. "אחוז ההיענות לטיפול תרופתי בארץ הוא 50% ובארה"ב הוא עומד על 35%" אמרה ל"כלכליסט" מנכ"לית בלקין, דריה למאן-בלומנטל. "הלייזר שקיים היום דורש מומחיות גבוהה, להבדיל מהפתרון שלנו בו התהליך כולו אוטומטי. המטרה היא להפוך את הטיפול לכזה שמבוצע על ידי צוות פרה-רפואי בעתיד הרחוק יותר, אבל השלב ראשון נפנה למומחי גלאוקומה".

 

דריה למאן-בלומנטל, מנכ"לית החברה דריה למאן-בלומנטל, מנכ"לית החברה צילום: קובי קנטור

 

המוצר נמצא עדיין בשלב הפיתוח, ובחברה מצפים שייצא לשוק בתוך שנתיים-שלוש . החברה כבר ביצעה בישראל ניסוי קליני מוצלח בבני אדם ומטרת הגיוס הנוכחי היא ניסויים קליניים באנגליה ובאירופה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x