$
הייטק והון סיכון

Brodmann17 גייסה 1.6 מיליון דולר

החברה פיתחה אלגוריתמים מיוחדים שמאפשרים לבצע למידה עמוקה גם ללא צורך במשאבי עיבוד גדולים. את סבב הגיוס הובילו סמסונג Next, קרן החדשנות של סוני וקרן lool

הגר רבט 19:4601.06.17
חברת Brodmann17, הישראלית המפתחת אלגוריתמים חדשניים ללמידה עמוקה (Deep Learning), הכריזה היום (ה') על השקת הטכנולוגיה שלה והשלמת סבב סיד של 1.6 מיליון דולר בהובלת סמסונג Next, קרן החדשנות של סוני וקרן ההשקעה lool.
הטכנולוגיה של ברודמן מאיצה עיבודי תמונה פי 20 כדי להשיג עיבוד וידיאו בקצב מלא על מעבדים סטנדרטיים ומיועדת בשלב זה בעיקר למצלמות חכמות כמו NESS, סמארטפונים, ומוצרים העושים שימוש בראיה ממוחשבת ומציאות מוגברת כמו סנאפצ'ט.

 

מימין: אמיר אלוש, עדי פנחס, אסף מושינסקי מימין: אמיר אלוש, עדי פנחס, אסף מושינסקי

 

Brodmann17 נוסדה ב-2016 על ידי עדי פנחס, רובי חן, ד"ר אמיר אלוש, אסף מושינסקי ופרופ' ליאור וולף מאוניברסיטת תל אביב והמוצר שלה נמצא כיום בבדיקה אצל מספר לקוחות בינלאומיים.

 

אלגוריתמים של למידה עמוקה דורשים בדרך כלל כוח עיבוד עצום, מה שמגביל את היישומים המבוססים על הטכנולוגיה לפעילות בענן. סמארטפונים, מכשירי מחשוב לביש ורחפנים לא מסוגלים להכיל בתוכם מעבדים חזקים מספיק או סוללה חזקה מספיק כדי להריץ אלגוריתמיקת deep-learning. הטכנולוגיה של ברודמן מייתרת את השימוש במעבדים גרפיים יקרים, כמו גם, בשירותי ענן וניתנת להטמעה על מעבדים קיימים.

 

עדי פנחס, מיסד שותף ומנכ"ל החברה אמר ל"כלכליסט": "האלגוריתם שפיתחנו משתמש בערך ב-5% מהמשאבים שלמידה עמוקה צורכת. רוב המהנדסים והמתחרים שלנו היום עובדים עם אלגוריתמים כבדים מאוד אותם הם מכווצים בשיטות שונות כדי לדחוס למעבד, אנחנו הצלחנו ליצור אלגוריתם שפשוט עושה פחות חישובים".
בטל שלח
    לכל התגובות
    x