"רשות המאגר הביומטרי פועלת בניגוד לחוק"
כך טוענים מתנגדי המאגר, לאור העובדה שהרשות מתנהלת ללא מנהל קבוע, דווקא בתקופה הקריטית שלפני תום הפיילוט והפיכת המאגר לחובה עבור כל אזרחי ישראל. התנועה לזכויות דיגיטליות: "אף אחד לא רוצה את התפקיד"
- עתירה לבג"ץ: תביעה לדרוש מהמדינה לבטל את המאגר הביומטרי לחלוטין
- כל השאלות והתשובות: איך ישפיע עליכם אישור המאגר הביומטרי?
- מ-1 ביוני - כל אזרחי ישראל יחוייבו להצטרף למאגר הביומטרי
בספטמבר שעבר, ראש הרשות הביומטרית גון קמני פרש במפתיע מתפקידו. מאז מתנהלת הרשות בניהולו הזמני של סמנכ"ל משרד הפנים, אבי חליבה, ומבלי שיעמוד בראשה מנהל קבוע. וזאת, דווקא בתקופה הקריטית ביותר של סיום תקופת הפיילוט הביומטרי והמעבר לפעילות במתכונת קבועה ומחייבת ב-1 ביוני.
על רקע זה פנו מתנגדי המאגר לוועדת הכנסת המשותפת שמפקחת על פעילותו, בדרישה לעצור את כניסתו לתוקף של החוק שמכשיר את הפיכת המאגר לקבוע.
"החוק קובע כי ראש הרשות לא ימלא תפקיד אחר מלבד ניהול הרשות", נכתב בפנייה שנשלחה לוועדה. "סעיף זה נכתב הן על מנת לשמור על אבטחת המידע הדרושה והן למנוע ניגודי עניינים מערכתיים. דא עקא, שמר חליבה מכהן במינוי זמני, וכן ממשיך בתפקידו, כך שנוצר מצב שלפיו בפועל למעלה מחצי שנה מתנהלת הרשות ללא ראש. אבקש לכנס מיידית את הועדה המשותפת לדיון בנושא זה ולעצור את כניסת החוק לתוקף עד למינוי ראש קבוע לרשות".
היועץ המשפטי של התנועה לזכויות דיגיטליות, עו"ד יהונתן קלינגר, ששלח את המכתב אמר ל"כלכליסט": "הרשות לניהול המאגר הביומטרי שוב מוכיחה שהיא לא מוכשרת לנהל דבר, תוך שהיא מצפה לנהל את המידע הרגיש ביותר של אזרחי ישראל. הסיבה שלא ממונה ראש לרשות היא ברורה: אף אחד לא רוצה לנהל את הגוף הכושל הזה וללכת לכלא כשהמאגר ידלוף".
ממשרד הפנים נמסר בתגובה: "ועדת איתור מונתה לבחירת מועמד מתאים וקיימה כבר מספר דיונים. לאחר סיום התהליך תפורסם הודעה".