בשורה לסטודנטים: המחשבון המדעי ייאסף אל אבותיו - וייכנס למבחן
חברה אמריקאית הבונה מבחנים תשלב את המחשבון כיישום בתוך טפסי מבחן דיגיטליים. זאת, אחרי שנים בהן נאלצו סטודנטים לקנות מחשבונים יקרים, משום שלא יכלו להשתמש ביישום שבסלולרי שלהם
כל סטודנט למדעים מדויקים מכיר את המחשבון המדעי הגרפי. אמנם יש מספר רב של סוגים ודגמים, אך בכיפה שולט מחשבון ה-TI-84 מתוצרת טקסס אינסטרומנטס – וממשיך לעטר את שולחנות חדרי הבחינה כאילו אין בעולם סמארטפונים ואפליקציות. לא רק שהמכשירים הללו עדיין קיימים, הם גם נמכרים היטב ובשנה האחרונה צמחו המכירות ב-3.7%.
- עולם מכור: משתמשי המובייל בילו אשתקד 900 מיליארד שעות באפליקציות
- טורקיה מאשימה אפליקציה במהפכת יולי 2016
מי צריך מחשבון פיזי בעידן האפליקציות? כולנו, בשלב זה - בעיקר משום שמוסדות אקדמיים רבים אוסרים על שימוש במכשירי מובייל במבחנים מחשש לרמאויות, העתקות, תיעוד בחינות בזמן אמת והסחות דעת.
חברת Smarter Balance האמריקאית החליטה לעשות משהו בעניין: החברה כותבת ומנתחת מבחני בקיאות כללית למיניהם במוסדות חינוך – והחל מעונת הבחינות הקרובה, תהפוך את המחשבון לאפליקציה.
לפי דיווח של CNN, היא תישען על אפליקציית המחשבון המדעי של חברת דסמוס. האחרונה הוקמה בידי אלי לוברוף, בעברו מורה בתיכון – שהופתע לגלות שהתלמידים עדיין משתמשים במחשבון פיזי. שילוב המחשבון בטופס בחינה דיגיטלי יוכל לפטור את התלמידים מההוצאה המיותרת וגם לתת להם גישה למחשבון רק בשאלות הרלוונטיות. בנוסף, מחשבונים שכאלה יוכלו להיות הצעד הראשון בדרך לטופסי מבחן חכמים - כאלה שרואים את דרך החישוב של הסטודנט ואומדים את ידיעותיו ויכולותיו, הנקודות בהן מתקשה ומספקים את המידע לבוחנים.
מחשבוני טקסס אינסטרומנטס הם לא עניין זול: ה-TI-84 למשל, עולה בין 99 ל-140 דולר, מחיר שלא השתנה מאז הושק המוצר ב-2004. מדובר במחשבון גרפי מתקדם, המאפשר שרטוט צורות וחישוב מורכב - אך לא מדובר במשהו שמצריך מכשיר ייעודי (מחירו בישראל מתקרב לאלף שקל). החברה מאוד מתגאה במחשבון הגרפי שלה ונציג מטעמה הילל את המחשבון ותיאר אותו כמוצר חיוני ל-60 מבחנים שונים ברחבי העולם, ביניהם מבחני בגרות, פסיכומטרי ורבים אחרים.