מלכודת האנדרואיד: 750 אלף נוזקות חדשות הופצו ברבעון האחרון
מערכת ההפעלה הפופולרית של גוגל נמצאת על הכוונת של פושעי הסייבר - שמפיצים כ-8,400 נוזקות עבורה בכל יום, כך מגלה מחקר חדש. איזו גרסה של מערכת ההפעלה היא החשופה ביותר לתקיפה ומה ניתן לעשות בנידון?
- ישראל ויפן חתמו על הסכמים לשיתוף פעולה כלכלי בדגש על תחום הסייבר
- מבצע הפריצה: ההאקרים אירניים, הקורבן הראשון - אוניברסיטת בן גוריון
הגרסה המותקפת ביותר של אנדרואיד היא לוליפופ (5 ו-5.1) שעבורה מיועדות כ-32% מהנוזקות. שנייה ברשימה אנדרואיד 6 מרשמלו עם 31.2% מהנוזקות, במקום השלישי אנדרואיד 4.4 קיטקט עם 20% ואחריה ג'לי בין (4.1-4.3) עם כ-10%. גרסאות ישנות יותר לא נחשבות כבר כמטרה איכותית ולכן אין הרבה נוזקות פעילות המכוונות אליה. אנדרואיד 7 נוגט כבר זוכה לכ-5% מהנוזקות והמספר הזה צפוי רק לצמוח.
המספרים הללו נראים מפחידים, אך חשוב לזכור שיש בעולם יותר ממיליארד וחצי מכשירים מבוססי אנדרואיד ושחלק לא מבוטל מהנוזקות אינו מיועד לגניבת כסף או הצפנה ודרישת כופר, כי אם לביצוע הונאות פרסום, גניבת רשימות אנשי קשר ושעבוד המכשיר לרשתות בוטים. ועדיין, מדובר באירועי אבטחה חמורים. פושעי הסייבר למיניהם מתקשים לעקוף את כלי האבטחה המובנים בחנויות האפליקציות של גוגל ואמזון, אך מצליחים מפעם לפעם לעשות זאת בשיטות שונות או להתמקד בחנויות צד שלישי, שאינן מאובטחות או אתרי הורדת יישומים.
חברות אבטחת מידע מציעות יישומי אנטי וירוס למכשירי אנדרואיד, אך הם לא מספקים הגנה מושלמת ועל המשתמש להפעיל שיקול דעת כדי להימנע מהדבקה.
ראשית, רצוי לא להוריד אפליקציות ממקורות שאינם רשמיים; שנית, רצוי להימנע מלפתוח קישורים בהודעות שמגיעות ממקורות לא ידועים לסיום, רצוי מאוד להימנע מהתחברות לרשתות אינטרנט אלחוטי ציבוריות ולנהל על גביהן פעילות שכוללת מידע רגיש.