$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

ההטרדה המינית והגזענות מבריחות אנשים מההייטק

אנשים שחולמים על ג'וב בעמק הסיליקון צריכים לקחת בחשבון שרוב מי שעוזב שם תפקיד עושה זאת בשל חוסר צדק, הטרדות ויחס גועלי, פייסבוק מאשימה ממשלות בהטיית דעות המשתמשים שלה ו-AirBnB תיתן דין וחשבון על משכירים גזענים

יוסי גורביץ 12:3730.04.17
למה אנשים עוזבים את עמק הסיליקון?

 

התשובה הקצרה היא "כי הם חשים מושפלים ומוטרדים, לעתים קרובות על רקע מיני או גזעי".

 

מחקר ראשון מסוגו, שעוסק בתופעת ה-Tech Leavers (עוזבי תעשיית ההייטק), שאל 2,000 אנשים כאלה למה עזבו. שוב ושוב חזרו התשובות: בגלל תחושה של השפלה או העדפת אחרים. אחת מכל עשר נשים דיווחה על תשומת לב מינית בלתי ראויה, ואחד מכל ארבעה בני מיעוטים דיווח על סטריאוטיפים שהופנו כלפיו.

 

על פי הממצאים, הטרדות מיניות ותלונות על חוסר צדק רווחות באופן חריג בתעשיית ההייטק, שעדיין גברית מאוד ולבנה מאוד. שיעור ההטרדות המיניות בחברות הייטק נחשב לגבוה כמעט פי שניים משיעור ההטרדות המיניות כלפי עובדי הייטק שמועסקים בחברות מן השורה. מבין העובדות שדיווחו על הטרדה מינית, 57% אמרו כי היא היתה אחת הסיבות הבולטות לעזיבתן.

הטרדה מינית - מסממני תרבות עמק הסיליקון, לפי המחקר הטרדה מינית - מסממני תרבות עמק הסיליקון, לפי המחקר

 

העילה החוזרת ונשנית לעזיבה הן העדר צדק או התנהגות בלתי הולמת. 40% מקרב הגברים בני המיעוטים אמרו שהם עזבו בשל יחס בלתי הוגן, בעוד ש-78% מכלל העובדים שעזבו דיווחו על התנהגות בלתי הוגנת כלפיהם. 30% מהנשים השחורות דיווחו על כך שדילגו עליהן בקידום – שיעור חריג ביחס לנשים לבנות או אסייתיות.

25% מהעובדים בני הקהילה הלהט"בית דיווחו על "התנהגות גסה ומתנשאת" בעוד ש-24% מהם דיווחו על השפלה פומבית או מבוכה פומבית. 64% מהעובדים הלהט"בים אמרו שההתעללות תרמה להחלטתם לעזוב.

 

המחקר מעריך את הנזק שנגרם לחברות עמק הסיליקון בשל עזיבת העובדים הללו כגבוה מאוד: הוא יכול להגיע, בטווח הנזק הקיצוני, לכ-16 מיליארד דולר. זה הרבה כסף. והסיבה לכך שהחברות לא מרימות אותו מהרצפה היא לא רק שכסף נשפך בעמק הסיליקון כמו מים (כפי שראינו בפרשת Juicero): בסופו של דבר, התרבות של נערי הקולג'ים טובה להנהלת החברות, משום שהמנהלים הם ברובם המכריע נערי קולג'ים בעצמם ואין להם כוח לתהליך המייגע של שינוי חברתי. אז המשקיעים ישלמו עוד קצת.

 

כלי התעמולה של פוטין

 

בסוף השבוע הטילה פייסבוק פצצה קטנה: דו"ח פנימי שלה מצא שהיא נפלה קורבן לשורה של מה שהיא מכנה "מבצעי מידע", במסגרתם ממשלות זרות (שיעול, רוסיה, שיעול) מנסות לבצע מניפולציה על דעת הקהל של מדינות אחרות. הדו"ח הפנימי של פייסבוק מצא שהיא לא יכולה לסתור את עמדת קהילת המודיעין של ארה"ב – קרי, שהמודיעין הרוסי השתמש בכלי מדיה חברתית, בעיקר פייסבוק, כדי לחתור תחת בחירות 2016 בארה"ב ולהביא לבחירת דונלד טראמפ.

 

פייסבוק נמנעה מלציין את הזהות המפורשת של הקרמלין, כי מה היא צריכה עכשיו שיזרקו אותה מרוסיה, והודתה שיש לה בעיה בהתמודדות עם מבצעי מידע כאלה. המטרה של המבצעים הללו הם בדרך כלל לשחק עם האלגוריתם של פייסבוק כדי לקדם כמה שיותר מידע שקרי. אחת הדוגמאות הקלאסיות היא הפצת הבדותה על כך שהאפיפיור הביע תמיכה בטראמפ וקרא להצביע עבורו.

 

מושך בחוטים? פוטין מושך בחוטים? פוטין צילום: softpedia

 

חשבונות מזויפים, או sock poppets - מספר רב של חשבונות מזויפים שמופעל על ידי אדם אחד או קבוצה מאורגנת – מאפשרים הפצה מהירה של חדשות מזויפות במאמץ מינימלי. אם הקבוצה הקטנה הזו מפיצה מידע, ואז מקליקה לייק על מידע שמפיץ חבר אחר שלה, תוך זמן קצר האלגוריתמים של פייסבוק יקדמו את המידע הזה הלאה.

 

הבחירות בארה"ב לא היו המטרה האחרונה: פייסבוק אמרה שהיא מחקה 30,000 חשבונות מזויפים שהיו מעורבים בהטיית הבחירות בצרפת. הבחירה של הקרמלין שם לא מוסתרת: מארין לה פן. פייסבוק אומרת, עם זאת, שהבעיה העיקרית היא לא חשבונות מזויפים: את אלה קל לה יחסית לגלות. הבעיה היא שעד שהיא מגלה אותם, הם כבר מפיצים את השקרים שלהם למשתמשים לגיטימיים, ואלה מפיצים אותם הלאה. בנקודה הזו פייסבוק פחות או יותר מרימה ידיים.

 

נאמר את זה בצורה הבוטה ביותר שאפשר: פייסבוק משמשת, מרצון, שורה של מעצמות עוינות לדמוקרטיה כדי לחתור תחת המשטר הדמוקרטי. היא מאפשרת הפצה של מידע שקרי שמטרתו להעלות לשלטון תומכי דיקטטורה בשביל בצע כסף. היא לא מנהלת מאבק אמיתי נגד הפצת שקרים בה משום שמאבק כזה יעלה לה סכומים שהיא לא מוכנה להוציא. (תזכורת: לפני פחות מחצי שנה, מארק צוקרברג הכחיש את כל התופעה של חדשות מזויפות)

.

ותודה למר סנודן

 

בשיא חשיפות סנודן, לפני כמעט ארבע שנים, ציין סנודן שאחת הסיבות שהוא החליט להוציא החוצה את המידע היתה ההשתוללות של האנליסטים של ה-NSA: כל אחד, אמר, יכול היה לבצע איזה חיפוש שהוא רוצה על איזה מידע שהוא רוצה, בלי פיקוח. ב-NSA טענו אז שלהד"מ.

 

בסוף השבוע הם נאלצו להודות שהוא צדק. ה-NSA ביקשה מבית המשפט הסודי למודיעין לשלול ממנה את הסמכות לעקוב אחרי מסרונים או הודעות של אזרחים אמריקאים שהכילו "נקודות ציון" שהתייחסו למטרות של ה-NSA – הגדרה כל כך רחבה, שבפועל היא מאפשרת מעקב אחרי כל אחד מכל סיבה – משום שהיא עצמה לא מסוגלת למנוע "איסוף אגבי" של מידע על אמריקאים.

 

מקשיבים לכולם. ה-NSA מקשיבים לכולם. ה-NSA

 

ההתנהלות של ה-NSA היתה תחת ביקורת הולכת וגוברת של הקונגרס, והנציגים של הסוכנות היו צריכים לענות על יותר מדי שאלות מביכות. מצד שני, התועלת המודיעינית בכל המידע הזה הוכחה עד כה כאפסית. ל-NSA יש עדיין יכולת לאסוף כל מה שבא לה ביחס לאזרחים זרים, וכמעט כל מה שבא לה ביחס לאמריקאים כל זמן שהיא יכולה לקושש תירוץ רבע סביר.

 

קצרצרים

 

1. חברת AirBnB, שמשנה את העיר על ידי חלוקתה לדירות להשכרה לפי ימים ובכך מעלה את שכר הדירה של שוכרים נורמליים, נאלצה לאחרונה להיכנע לדרישה ממשלתית: מעתה, תאפשר החברה לרגולטורים בקליפורניה לברר האם משכירי הדירות שלה מפעילים מדיניות גזענית. התופעה הזו עלתה לאחרונה לכותרות לאחר ששוכרת נתקעה בסערה משום שבעלת הדירה שהיא שכרה גילתה שהיא אסייתית וכתבה כך במפורש. באיירבינבי ניסו לטעון בעבר שמשום שאין להם נכסים והם עצמם לא משכירים כלום הם לא כפופים לחוקים נגד אפליה. בקליפורניה לא הפגינו סובלנות לטיעון הזה וכופפו את החברה.

 

בריאן צ'סקי, מנכ"ל AirBnB בריאן צ'סקי, מנכ"ל AirBnB צילום: בלומברג

 

2. אובר הוסיפה לשירות שלה פיצ'ר שהמשתמשים רצו מזמן: מעתה אפשר למחוק את האפליקציה בלי שנציג שימור לקוחות של אובר יטחן להם בשכל. הדרישה לפיצ'ר הדי בסיסי הזה עלתה לאחרונה, אבל באובר טענו שמדובר בפיצ'ר מסובך להחריד שהמתכנתים נדרשו לשנה כדי ליישם. עד לאחרונה, המשתמש שרצה למחוק את אובר מהמכשיר שלו כי היא ריגלה אחריו/ כי היא נוהלה על ידי אנשים מרושעים/ כי היא שברה שביתה/ כי היא שימשה תוקפים מיניים כמכשיר מעקב/ כי מדובר בחברה מיזוגנית/ כי היא שקלה ברצינות לעקוב אחרי עיתונאים עוינים ולבצע להם רצח אופי/ כי היא פוגעת בזכויות עובדים/ הוסף את הסיבה שלך - נאלץ להודיע שהוא רוצה למחוק את האפליקציה, ואז לנדנד לאובר עד שנציג שלה היה יוצר איתו קשר בחוסר חשק. לא עוד. עם זאת, אובר שומרת לעצמה את המידע שלך לשלושה חודשים נוספים, וכפי שאנחנו מכירים את החברה, לא מן הנמנע שבזמן הזה היא תעשה איתו משהו לא כשר במיוחד.

 

3. המשטר הפוטיניסטי מעמיד לדין את רוסלן סוקולובסקי, בלוגר בן 22, משום שהוא שיחק פוקימון גו בכנסיה. סוקולובסקי, שעוסק הרבה בחופש דת, ביקש בכך למחות על איסור לשחק פוקימון גו בכנסיות או בתחנות הצבעה. תיארנו את המקרה שלו בספטמבר האחרון. כעת מגיע שלב הטיעונים לעונש, והתובע הממשלתי דורש לשלוח את סוקולובסקי ל-3.5 שנות מאסר, כשהוא דוחה בתוקף כל אפשרות של מאסר על תנאי בטענה שמדובר בעונש לא מרתיע. העונש המקסימלי הוא חמש שנות מאסר. גזר הדין צפוי להתקבל ב-11 במאי. נעדכן.

 

4. נניח שפיטרתם עובד שלכם. נניח שהוא חש ממורמר, או שאתם חוששים שהוא עשוי לחוש ממורמר. עובדים ממורמרים עשויים לגנוב מידע של החברה או לגרום לה נזק אחר. ובכן, יש פתרון. מערכת חדשה תתייחס לעובדים שלכם מלכתחילה כאל אויבים פוטנציאליים, ותעקוב אחרי כל הפעולות היומיומיות שלהם. ברגע שתודיעו לה על כך שאחד העובדים הפך לסיכון גבוה, המערכת תעדכן על כל שינוי בפעילות היומית שלו, עד רמת שינויים בהרגלי הפעלת מכונת הקפה שלו או גישה למקרר החכם, ותתריע על כך. למה אתם חושבים שהוא היה ממורמר מלכתחילה, אגב?

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x