$
הייטק והון סיכון

בנק לאומי וענקית הביטוח הסינית פינג אן ישתפו פעולה בקידום חברות הייטק ישראליות בסין‎

מנכ"לית לאומי-טק, יפעת אורון: "באמצעות שיתוף הפעולה נפתחה בפני סטארט-אפים ישראלים רבים, האפשרות להתפתח אל אחד מהשווקים החשובים בעולם, בו פוטנציאל הצמיחה כמעט בלתי מוגבל"

רעות שפיגלמן 13:5122.03.17

קבוצת הביטוח הסינית פינג אן ובנק לאומי יקדמו במסגרת שיתוף פעולה אסטרטגי בין השתיים כניסתן של חברות ישראליות לשוק הסיני. שיתוף הפעולה מעוגן בהסכם שנחתם שלשום (ב') במעמד שר הכלכלה אלי כהן, בין לאומי-טק לבין קבוצת הביטוח הסינית, על רקע ביקור רה"מ בסין, לרגל ציון 25 שנים לקיום יחסים דיפלומטים בין שתי המדינות.

 

מטרתו של שיתוף הפעולה לסייע לחברות טכנולוגיה ישראליות לחדור לשוק הסיני, המאופיין בחסמי כניסה לא פשוטים, ביניהם מחסומי תרבות ארגונית והבדלי שפה. כך למשל קבוצת הביטוח הסינית תחשוף ותקשר חברות פוטנציאליות שתחת הקבוצה לבין חברות ישראליות, בין היתר גם באמצעות שילובן של החברות במתחמי ההייטק של הקבוצה. שיתוף הפעולה גם יכלול סיוע בקבלת הטבות פיננסיות והטבות מס.

 

 יפעת אורון מנכ"לית לאומי-טק יפעת אורון מנכ"לית לאומי-טק צילום: נמרוד גליקמן

 

לאומי-טק היא חברה בת (100%) של בנק לאומי ומספקת ליווי פיננסי לחברות בתחומי ההייטק. בניגוד להעמדת אשראי עסקי לחברות מתחומים מסורתיים הרי שהעמדת אשראי לחברות הייטק (ובין היתר גם לחברות סטארט-אפ) דורשת הערכת סיכונים שונה בתכלית מזו של אשראי עסקי מסורתי. גם הסיכון בהעמדת אשראי שכזה הוא גבוה בהרבה. עד לפני שנים אחדות הנוכחות של המערכת הבנקאית בישראל במימון וליווי פיננסי של חברות הייטק צעירות היה כמעט אפסי והשאיפה היא להגדיל את נתח הפעילות, לאור ההזדמנויות שבתחומי ההייטק והצמיחה שניכרת בתחומים אלו בשנים האחרונות.

 

פינג אן היא קבוצת הביטוח הגדולה בסין שאיננה בבעלות ממשלתית. לקבוצה ישנם כ-110 מיליון לקוחות פרטיים, והם עיקר לקוחותיה. נכון לסוף הרבעון בשנה שעברה לקבוצה סך נכסים מנוהלים בהיקף של 765 מיליארד דולר והיא נסחרת בבורסה הונג קונג ובבורסת שנגחאי. הקבוצה מנהלת פעילות בתחומי הביטוח, בנקאות, שירותים פיננסיים באינטרנט, כמו גם השקעות ונדל״ן - זרוע הנדל"ן של התאגיד מקימה מתחמי הייטק ברחבי סין.

 

מנכ"לית לאומי-טק, יפעת אורון: "באמצעות שיתוף הפעולה נפתח בפני סטארט-אפים ישראלים רבים, את האפשרות להתפתח אל אחד מהשווקים החשובים בעולם, בו פוטנציאל הצמיחה כמעט בלתי מוגבל".

 

בתוך כך, אתמול (ג') נחתם הסכם בין הרשות לחדשנות לנציגי הפארק הלאומי בצ'אנגזו, במסגרתו יוקם בישראל משרד לטובת קידום יוזמת CIP שתאפשר לחברות ישראליות חשיפה וגישה לשוק הסיני. הקמת המשרד, שיהיה חלק ממטה הרשות, צפויה לצאת לדרך בקיץ.

 

יוזמת CIP של הרשות לחדשנות (China Israel Changzhou Innovation Park) מיועדת לחברות ישראליות המבקשות להקים שלוחה פיזית בסין. היוזמה נועדה לאפשר לחברות ישראליות "נחיתה רכה" בשוק הסיני באמצעות מעטפת ממשלתית סינו-ישראלית. חברות ישראליות שעמדו בקריטריונים של הרשות יכולות לקבל בפארק התעשייתי בעיר צ'אנגזו מרחב למשרדים, ייצור ומעבדות; מענקים ייחודיים; סיוע בשמירה על קניין רוחני, בגיוס כוח אדם מקומי ובניהול לוגיסטי; ליווי מקצועי וגישור תרבותי בהתאם לצרכים הספציפיים של כל חברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x