$
חדשות טכנולוגיה

תחקיר של BBC: פייסבוק לא מטפלת ביותר מ-80% מהדיווחים על תכני פדופיליה שמגיעים אליה

כשחברת החדשות ביקשה לברר מדוע פייסבוק לא מסירה תכנים לא הולמים ברשת החברתית ביקשו הוכחות, אבל לאחר שאלה נשלחו הגישו תלונה פלילית נגד ה-BBC בטענה שהפיצה תכנים פדופיליים

עומר כביר 12:5707.03.17

העוקץ המלוכלך של פייסבוק: כשה-BBC פנתה לרשת החברתית בטענה שהיא לא מסירה תכנים מיניים של קטינים, ביקשה פייסבוק הוכחה לתכנים שכאלו. אבל לאחר שהרשת שלחה את ההוכחות, החברה הגישה נגדה תלונה פלילית בטענה שהפיצה תכנים פדופיליים. "זה מנוגד לחוק להפיץ תמונות של ניצול ילדים", הסבירה פייסבוק בתגובה.

 

לפני שנה פרסמה BBC תחקיר על פעילותן של קבוצות סודיות בפייסבוק במסגרתן מחליפים משתמשים תמונות פדופיליות. הפרסום הוביל לכליאתו של אחד המשתמשים לארבע שנים, ופייסבוק הודיעה בעקבותיו ששיפרה את מערכת הבקרה והסינון שלה.

 

נכלולי אפילו בסטנדרטים של פייסבוק נכלולי אפילו בסטנדרטים של פייסבוק צילום: pixabay.com

 

עתה, על מנת לבחון את טענת פייסבוק, צוות של BBC השתמש בכלי הדיווח של הרשת החברתית על מנת להתריע בפניה על 100 תמונות ועמודים שמפרים את כללי השימוש שלה, וכנראה גם את החוק. אלו כללו עמודים שמיועדים לגברים עם משיכה מינית לילדים, תמונות של קטינים בני פחות מ-16 בתנוחות מיניות מלוות בתגובות גסות, קבוצות עם שמות כמו hot xxxx schoolgirls שכוללות תמונות גנובות של ילדים, ותמונה אחת שנראית כמו טייק מצילום וידיאו של התעללות בילד, שפורסם עם בקשה לשתף "פורנוגרפיית ילדים".

 

מתוך 100 התמונות והעמודים שדווחו, רק 18 הוסרו. בנוגע ל-82 האחרים, ובהם התמונה האחת, המערכת האוטומטית של פייסבוק השיבה שהם עומדים ב"תנאי הקהילה" שלה.

 

כללי פייסבוק גם אוסרים על עברייני מין מורשעים לפתוח חשבונות ברשת החברתית. BBC מצאה ודיווחה על חמישה חשבונות של פדופילים מורשעים, אך אף אחד מהם לא הוסר. "זה מטריד מאוד, מדובר בתוכן לא מקובל", אמר בתגובה יו"ר ועדת המדיה בפרלמנט הבריטי, דמיאן קולינס. "זה מעלה את השאלה איך משתמשים יכולים להעביר תלונות אפקטיביות לפייסבוק, בביטחון שיפעלו לפיהן".

 

נציבת הילדים של אנגליה, אן לונגפילד, הוסיפה: "זה מאוד מטריד ומאכזב שגם אחרי שנה אנחנו עדיין רואים תמונות מיניות. הליכי הסינון לא יעילים, אני מטילה ספק בכך שבני אנוש מעורבים בתהליך ומסתכלים על התוכן. התהליך לא מתייחס גם לתוכן שבו מוצגות התמונות".

 

הסיפור יכול היה להצטרף לשורה של סיפורים על הקושי של פייסבוק להתמודד עם תכנים בעייתים, ועל מדיניות הצנזור והסינון השרירותית והלא ברורה שלה, לולא מה שקרה לאחר שעיתונאי BBC פנו לחברה בבקשה לקבל את התייחסותה לסיפור ולראיין את אחד מבכיריה בנושא.

 

לפי הדיווח, בשבוע שעבר הסכים מנהל המדיניות של פייסבוק במזה"ת, בריטניה ואפריקה, סיימון מילנר (שביקר בתחילת השנה בישראל ונפגש עם עיתונאים), להתראיין ל-BBC על ממצאי התחקיר. ואולם, זאת רק בתנאי שהרשת תעביר דוגמאות של תכנים שדיווחה עליהם ולא הוסרו.

 

הרשת העבירה את הדוגמאות. פייסבוק בתגובה ביטלה את הראיון המתוכנן והגישה נגד BBC תלונה רשמית ל-National Crime Agency, המקבילה הבריטית של ה-FBI, על העברת אותן תמונות. המהלך של פייסבוק תפס את BBC בהפתעה. "העובדה שפייסבוק שלחה את התמונה שנשלחו להם, תמונות שמופיעות באתר שלהם ושנשלחו לצורך קבלת תגובה, העובדה שפייסבוק שלחה אותן למשטרה היא יוצאת דופן", אמר מנהל המדיניות של BBC, דייוויד ג'ורדן, באיפוק בריטי אופייני. "אפשר רק להניח שבכירי פייסבוק לא מעוניינים לקיים ראיון או דיון בשאלה מדוע התמונות האלו זמינות בפייסבוק".

 

פייסבוק הסבירה את המהלך הנכלולי באומרה שהפצת תמונות של ניצול ילדים עומדת בניגוד לחוק. "כש-BBC שלחה לנו תמונות כאלו, פעלנו בהתאם למקובל בתעשייה ודיווחנו על כך לרשויות החוק", נמסר. לגבי התחקיר עצמו נמסר מהחברה: "בדקנו בקפדנות את כל התוכן שהופנה אלינו והסרנו את כל הפריטים שמפרים את החוק או את הכללים שלנו. התוכן כבר לא זמין בפלטפורמה שלנו. אנחנו מתייחסים לנושא ברצינות מרבית, ונמשיך לשפר את כלי הדיווח וההסרה שלנו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x