ראיון כלכליסט
מנכ"ל סיסקו העולמית: "נמשיך להשקיע בישראל לעוד הרבה זמן"
צ'אק רובינס אמר את הדברים בביקור בארץ וחשף מה הוא חושב על צווי ההגירה שהוציא טראמפ: "אנו מחוייבים לשמור על חברה מגוונת. התפקיד שלנו הוא להמשיך את פעילות הארגון שלנו תחת כל אתגר"
"הדבר הכי חשוב שעשינו הוא להבין מי מהעובדים שלנו נפגע ולבדוק אם הם בסדר", כך אמר אתמול (ב') מנכ"ל סיסקו העולמית צ'אק רובינס בראיון בלעדי ל"כלכליסט", בהתייחסות ראשונה של ענקית הטכנולוגיה לצווי ההגירה שהוציא נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ. הצווים, שגרמו לתסיסה בעמק הסיליקון ולשורת התבטאויות מצד גורמים בכירים כמו מייסד גוגל סרגיי ברין ומנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג, אוסרים על כניסת אזרחים מאיראן, עיראק, סודן, סומליה, לוב ותימן לתחומי המדינה למשך 120 יום ועל אזרחים מסוריה עד להודעה חדשה. אתמול אף דיווחה סוכנות הידיעות בלומברג כי טראמפ הוגה תוכנית חדשה לפיה חברות טכנולוגיות יחויבו להעדיף עובדים אמריקאים.
- מנכ"ל סיסקו העולמית צ'אק רובינס מגיע לביקור ראשון בישראל
- הנקמה של טראמפ? יגביל את ויזות העבודה של חברות הטכנולוגיה
- נתניהו: "מי בכלל התייחס למקסיקו? טראמפ שיבח את הגדר עם מצרים ואני אמרתי שהוא צודק"
"יש לנו דיאלוג קבוע עם העובדים שלנו, וביום שלישי ניפגש ונדבר איתם על הנושא. אנחנו מחוייבים לשמור על חברה מגוונת", הוסיף רובינס. "האחריות שלי היא לבעלי המניות, הלקוחות והעובדים שלנו. מאחר שאנחנו פועלים ברמה גלובאלית, אנחנו מושפיעם מהחלטות פוליטיות והתפקיד שלנו הוא להמשיך את פעילות הארגון שלנו תחת כל אתגר".
"נמשיך להשקיע בישראל לעוד הרבה זמן"
רובינס נכנס לתפקידו ביולי 2015, כשהחליף את ג’ון צ’יימברס לאחר שזה עבר לתפקיד היו"ר. זהו ביקורו הראשון בישראל, והוא נערך לציון 20 שנות פעילות בארץ, במהלכן הקימה החברה שני מרכזי פיתוח בנתניה ובירושלים ורכשה 12חברות בשווי כולל של 2 מיליארד דולר. ב־2012 היא רכשה ב־5 מיליארד דולר את NDS, חברה ישראלית שפיתחה כרטיסים לאבטחת תוכן דיגיטלי, מידי קרן ההשקעות הבינלאומית פרמירה. מדובר ברכישה הגדולה ביותר שביצעה סיסקו אי פעם.
"אני מבקר הרבה בעולם, וזה הביקור הראשון שלי כאן", אמר בראיון. "ישראל היא בדיוק מה שציפיתי — זאת מדינה שיש לה כבוד רב לטכנולוגיה ולמה שהיא יכולה לעשות לחברה. אם אתה מחבר את כל זה עם הרוח היזמית והחברות המצליחות שרכשנו כאן — אתה רואה ארץ מאוד מתקדמת עם אנשים מאוד מוכשרים". עוד הוסיף במהלך הראיון: "יצרתם כאן תרבות שמעריכה את הטכנולוגיה ויש כאן קהילת סטארט־אפ עצומה. אנחנו נמשיך להשקיע כאן לעוד הרבה זמן. ישראל היא מדינה שמבינה מה טכנולוגיה יכולה לעשות ויש לה הנהגה שתומכת בתהליך הזה".
עוד אמר רובינס כי "עומק הידע הטכנולוגי ורוח היזמות של הישראלים גרמו למרכז של סיסקו בישראל להיות אתר מאוד אסטרטגי עבורנו. העובדים בישראל מביאים חדשנות וחשיבה ייחודית. זאת חשיבה מחוץ לקופסה שמאוד מתאימה לטרנספורמציה הדיגיטאלית. המרכז כאן תורם רבות להצלחותיה של סיסקו בעולם כולו. נמשיך להוביל בחדשנות, גם מבית וגם באמצעות רכישות עתידיות".
"הסייבר הוא כמו חייל או כל איום פיזי"
אחת הסיבות להגעת רובינס לישראל היא השתתפותו בכנס סייברטק. "אני חושב שתחום האבטחה, התחום בו השקענו הכי הרבה בשלוש השנים האחרונות, זה תחום חשוב מאוד לנו וללקוחות שלנו", אמר רובינס. "לרשתות יש צורך עצום באבטחה. כיום לקוחות כבר לא מחפשים פתרון לבעיה או מוצר זה או אחר הם רוצים פתרון מלא או ארכיטקטורה שלמה אשר יודעת להתמודד עם האיומים".
כשנשאל אם יש בועה בתחום הסייבר, אמר רובינס: "אני לא חושב שיש יותר מידי חברות בתחום. חשוב לראות שהן יכולות להשתלב בפתרון כולל, ולא להיות פתרון בודד. החברות מבינות כיום שהן צריכות ארכיטקטורה מתאימה". עוד הוא הוסיף: "מנהיגים בעולם חושבים על סייבר כמו על כל איום אחר. עבור מנהיגי העולם הסייבר הוא כמו חייל או כל איום פיזי".