$
הייטק והון סיכון

מיקרוסופט וקוואלקום משקיעות ב-Team8 וסיטיגרופ מצטרפת כשותפה אסטרטגית

חברת הסייבר שנוסדה על ידי יוצאי יחידת 8200 גייסה עד היום 92 מיליון דולר ומעוניינת להעסיק 100 עובדים חדשים: "בשנה האחרונה הסייבר עבר מהשוליים לליבה"

מאיר אורבך 14:0009.01.17

מיקרוסופט וקוולאקום משקיעות ב-Team8 לצד סיטיגרופ אשר מצטרפת כשותפה אסטרטגית אבל לא כמשקיעה. סכום ההשקעה לא נמסר, אך "כלכליסט" מעריך אותו בכ-10 מיליון דולר. לדברי נדב צפריר, אחד ממייסדי החברה והמנכ"ל שלה, החברה גייסה עד היום 92 מיליון דולר ושתי החברות שנוסדו באמצעותה מכרו ב-2016 ב-22 מיליון דולר. למשקיעים החדשים בחברה הצטרפו גם המשקיעים הקיימים: סיסקו, AT&T, Accenture, נוקיה Temasek, Mitsui, Bessemer Venture Partners, Marker LLC וכן את יו״ר גוגל, אריק שמידט, באמצעות הקרן Innovation Endeavors.

 

בנוסף, חתמה סיטיגרופ על הסכם שיתוף פעולה אסטרטגי במסגרתו תצטרף לסינדיקט הסייבר של Team8 . Team8 וסיטי ישתפו פעולה לקידום חדשנות באבטחת הסייבר באמצעות החלפה מתמדת של ידע ותובנות, כמו גם שיתוף פעולה בתכנון, מחקר ועיצוב הטכנולוגיות העומדות מאחורי חברות הפורטפוליו של Team8. Team8 תשתף פעולה באופן הדוק גם עם מרכז חדשנות הסייבר הגלובלי של סיטיגרופ בתל אביב.

 

נדב צפריר מייסד Team8. "הביקוש לסייבר גדל" נדב צפריר מייסד Team8. "הביקוש לסייבר גדל" צילום: עמית שעל

 

"אנחנו רוצים לגייס עוד 100 אנשים בישראל ובעולם, 65 מהם בישראל והשאר בעולם" אומר נדב צפריר. "בעבר גייסנו בעיקר בישראל. יש מאמץ עילאי וקשה לגיוס עובדים וכולנו עוסקים בחיפוש אנשים. ב-2017 נכריז על שתי חברות חדשות שנמצאות בפעילות".

 

"הביקוש לתחום הסייבר גדל בצורה משמעותית עם וקטורים של הגעה למקומות משמעותיים", אומר צפריר. "יש לנו שילוב ייחודי, סטארט-אפ שמביא משאבים שאין לחברות סטארט-אפ. חלק מהחברות שוהקמו בישראל כיום לא יגיעו לקו הגמר".

 

"מיקרוסופט היא שחקנית של אקוסיסטם", אומר יורם יעקובי, מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל. "יש לנו אקסלרטור עם הרבה חברות סייבר ופעילות סייבר ואנחנו חלק מאקוסיסטם".

 

יורם יעקובי. מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל יורם יעקובי. מנהל מרכז הפיתוח של מיקרוסופט בישראל צילום: עמית שעל

 

"הביקוש לסייבר גדל מאוד; נשמח אם הפתרונות יבואו מספקים גדולים שאנחנו מכירים, אבל בפועל אנחנו מקבלים הרבה פתרונות מחברות סייבר צעירות שרצות מהר. אנחנו צריכים יכולות חדשות ומהר ולא יכולים לחכות לערוצים שאנחנו רגילים אליהם", אומר איתי יגר, מסיטיגרופ."מתוך עבודה עם חברות סטארט-אפ אנחנו מזהים בעיות שלא חשבנו לפתור אותן".

 

השנה האחרונה היתה שנה שבה הסייבר עבר מהשוליים לליבה", אומר צפריר. "ראינו מתקפות על רשתות חשמל, על רשת הסוויפט הבנקאית ועל הבחירות בארצות הברית. בשונה מהתקיפות שהיו בשנת 2015, שהיו בעיקר על חברות מסחריות, אלו היו תקיפות על הליבה של המדינות".

 

Qualcomm Ventures, זרוע ההשקעות של קוואלקום, הצטרפה גם היא להשקעה האסטרטגית האחרונה ב-Team8 והיא תשתף עמה פעולה במחקרי טכנולוגיה וסייבר בתחומי המובייל, האינטרנט של הדברים ומרכזי הנתונים.

 

איתי יגר, מנהל מרכז חדשנות הסייבר של סיטיגרופ, אמר: "הקמנו את מרכז חדשנות הסייבר הגלובלי של סיטי בתל אביב בכדי ליהנות מכישורי המו"פ יוצאי הדופן של ישראל וממרחב החדשנות שהיא מציעה, ובשביל למקם את סיטיגרופ בחזית החדשנות בתחום הפינטק והסייבר. אנו מקיימים פעילויות חדשנות ופיתוח משותפות עם מיטב מרכזי הפיתוח והסטארט-אפים בתחום הסייבר בישראל ובעולם, על מנת לענות על צרכי ההגנה הייחודיים והמורכבים של תאגידי ענק בינלאומיים. Team8 היא דוגמא מצוינת לידע וליכולות יוצאי הדופן בישראל ולחדשנות פורצת הדרך המאפיינת אותה, ואנחנו שמחים בחיזוק השותפות הזאת."

 

״מכשירי המובייל מציעים שפע של נוחות ופונקציונליות הנדרשת לארגונים ולמשתמשי קצה מסביב לעולם. שפע זה מביא עמו גם איומים גדולים וסיכונים חדשים בהם צריך לטפל באמצעות תכנון ועיצוב של טכנולוגיות המובייל בצורה מאובטחת. אמרה מרב וינריב העומדת בראש Qualcomm Ventures בישראל. ״Team8 נמצאת בחוד החנית של אבטחת הסייבר בעולם", הוסיף בועז פאר, דירקטור ב-Qualcomm Ventures שהצטרף לאחרונה לקרן ומנהל את שיתוף הפעולה בין החברות. 

 

Team8 נוסדה ע"י נדב צפריר (לשעבר מפקד 8200), ישראל גרימברג (לשעבר מפקד מרכז הסייבר ב-8200) ולירן גרינברג (יזם, בוגר מרכז הסייבר של 8200 וחברות ההייטק איטורו וקונדואיט). 
בטל שלח
    לכל התגובות
    x