בקרוב גם בפייסבוק? כלי חדש מזהה חדשות מזויפות בטוויטר
סוכנות הידיעות רויטרס ביקשה לאתר סיפורים חמים בטוויטר ופיתחה אלגוריתם שגם מסוגל להפריד בין חדשות אמיתיות למזויפות. זאת בשעה שבפייסבוק עדיין לא הצליחו למצוא מענה לבעיה
- כל ההבדל בין פייסבוק וטוויטר בהצהרה קצרה אחת
- הפדיחה של טוויטר: סגרה בטעות את החשבון של המנכ"ל
- פילטר הגזענות החדש של טוויטר עובד, בערך
ניוז טרייסר יודע לאתר ציוצים שונים בנושאים דומים, ומשתמש בטכנולוגיית ניתוח שפה טבעית כדי להפיק מהם סיכום קוהרנטי של ההתרחשות. הוא יודע לשקלל 40 פרמטרים שונים שאמורים לגרום לו "לחשוב כמו עיתונאי", כגון מיקום המשתמש המדווח, האם החשבון שלו מאושר וכיצד הדיווחים מתפשטים ברחבי הרשת החברתית, כדי לאפיין את מידת האמינות של הדיווח. בנוסף, הוא בוחן אותם מול מקורות שכבר זוהו כבעלי אמינות גבוהה ויודע להבדיל בין סתם תגיות שהופכות פופולריות לבין כאלו שמייצגות חדשות ממשיות. הכלי יודע להתמודד היטב בעיקר עם דיווחים על אירועים שמתרחשים בעולם הפיזי, כגון אסונות, פיגועים או הפגנות, ופחות עם חדשות המבוססות על אמירות של דמויות ציבוריות.
נושא החדשות המפוברקות עלה לאחרונה לכותרות, לאחר שהנשיא אובמה התייחס לכמה מהידיעות השקריות שזכו לתפוצה רחבה בפייסבוק סביב הבחירות, ומספר כלי תקשורת ופרשנים החלו לדון באפשרות כי היתה לתופעה השפעה משמעותית על תוצאות הבחירות. באופן אירוני, בסוף השבוע התפרסמה ידיעה שעסקה באלגוריתם נסיוני לסימון חדשות מזויפות שנצפה על ידי חלק ממשתמשי פייסבוק - והתגלתה בסופו של דבר כידיעה מזויפת בעצמה.