צמיד אחד לשלוט בכולם: יצרנית צמידי הכושר פיטביט רוכשת את המתחרה פבל
שווי העסקה צפוי לעמוד על כ-40 מיליון דולר, פחות מהסכום שפבל גייסה בקיקסטארטר והרבה פחות מ-740 מיליון הדולר שחברת השעונים Citizen הציעה עבודה ב-2015
יצרנית צמידי הכושר פיטביט (FitBit) קרובה להשלמת עסקה לרכישת מפתחת השעונים החכמים פבל (Pebble) – כך חשף הלילה אתר The Information.
- למה גברים עדיין מכורים לשעוני יוקרה?
- דוד בר: "טכנולגיות מחשוב קוגנטיבי מאפשרת לגופים קטנים להתחרות במגרש של הגדולים"
- דיווח: אינטל מצמצמת את פעילותה בתחום המחשוב הלביש
לפי דיווח של VentureBeat, שווי העסקה עתיד להיות קטן יחסית ולנוע בין 34 ל-40 מיליון דולר. זאת, אחרי שלפי קצת יותר משנה סירבה החברה להצעת רכישה בסך 740 מיליון דולר מ-Citizen.
לדברי The Information, לאחר השלמתת העסקה פיטביט לא מתעדת לתחזק את המותג ואת המוצרים של פבל, אלא להוציא אותם בהדרגתיות מהשוק. זאת, מכיוון שהעניין העיקרי של החברה הוא בקניין הרוחני של פבל, ובפרט במערכת ההפעלה שלה.
פבל, שמפתחת שעון חכם עם תצוגת E-Ink חסכונית בצריכת סוללה (אך דלה ביכולות לעומת מסכים רגילים), עוררה באזז רב עם קמפייני מימון ההמונים שלה בקיקסטארטר, שמחזיקים בשלושה מארבעת המקומות הראשונים בדירוג הקמפיינים המצליחים ביותר באתר, בהם גם המקום הראשון עם גיוס של 20.34 מיליון דולר.
עם זאת, החברה התקשתה להתחרות במכירות מול ענקיות טכנולוגיה מבוססות יותר דוגמת אפל וסמסונג, ובשנה האחרונה סבלה מקשיים פיננסיים משמעותיים. במרץ דווח שפבל פיטרה 40 עובדים, כ-25% מכוח האדם בחברה.
פיטביט סובלת מקשיים משלה, ואף שצמידי הכושר של החברה זוכים להצלחה רבה השעונים החכמים שלה, קטגוריה יוקרתית ורווחית יותר, לא מהווים תחרות משמעותית לאפל ווטש או לשעונים החכמים של סמסונג. מניית החברה, שרשמה ביולי 2015 שיא של 47.6 דולר, נמצאת כיום בשפל כל הזמנים של 8.36 דולר בלבד.
עסקה של 40 מיליון דולר בלבד תהיה בגדר פספוס עצוב מבחינת פבל. מדובר בסכום נמוך מ-43.39 מיליון הדולר שגייסה החברה בשלושת קמפייניי הקיקסטארטר המוצלחים שלה. הסכום גם נמוך משמעותית מ-740 מיליון הדולר שהציע יצרנית השעונים Citizen בקיץ 2015, וכן מ-70 מיליון הדולר שהציעה אינטל מוקדם יותר השנה.
בשני המקרים, המנכ"ל אריק מיגיקובסקי היה זה שבלם את ביצוע העסקה. מיגיקובסקי ובעלי המניות האחרים בפבל לא צפויים גם לגרוף לכיסם חלק משמעותי מסכום העסקה הנמוך, שכן לפי VentureBeat מרבית סכום הרכישה יועבר לכיסוי חובות החברה, בסך 25 מיליון דולר.