חוק הסייבר החדש של סין יקשה על חברות טכנולוגיה זרות לפעול במדינה
כניסתו לתוקף של החוק השנוי במחלוקת מטילה שורת דרישות והגבלות על חברות טכנולוגיה שפועלות במדינה, החל מאחסון מידע בשרתים מקומיים ועד הזדהות בשם אמיתי והסכמה למעקב בזמן אמת
חוק הסייבר השנוי במחלוקת של סין יושת החל מהיום (ב') על כל שירותי ואתרי האינטרנט במדינה. עיקרי החוק הם זיהוי מיקום גיאוגרפי, הזדהות בשם אמיתי והסכמה למעקב בזמן אמת. החוק עשוי להגביל את הפריסה של חברות טכנולוגיה זרות בסין מכיוון שהוא דורש שהמידע יאוחסן בשרתים שנמצאים בגבולות המדינה.
- התעשייה האווירית תמכור מערכת סייבר למדינה באסיה בכ-15 מיליון דולר
- המדינה עוד לא יודעת כיצד להגן על תשתיות אזרחיות מפני תקיפת סייבר
- לא חכם: מתקפת הסייבר האחרונה הוכיחה את הסכנה בהתקנים מחוברים
השירותים העיקריים שעשויים לסבול מכך הם שירותי המדיה החברתית והמסרים המיידיים עקב הדרישה להזדהות בשם אמיתי. עבור רוב ספקיות השירותים הלא סיניות מדובר בדרישה שמחייבת אותן לבצע בדיקת זהות - פעולה שעשויה להקשות על הפעילות שלהן.
זאת ועוד, החוק מטיל עליהן את האחריות לניטור התוכן והתאמתו לחוק החדש והפצת תוכן "לא מאושר" תישא באחריות פלילית. בין הדרישות של החוק החדש: הימנעות מעידוד הפיכה והתנגדות לשיטה הסוציאליסטית, יצירה או הפצה של תוכן שעשוי להפריע לפעילות עסקית ועידוד פרישה או פגיעה באחדות הלאומית של המדינה.
נקודות אלה מהוות הגדרות כלליות מאוד וניתן לפרש אותן כאוות נפשה של הממשלה. דרישה נוספת מחייבת "מפעילי תשתיות קריטיות" לאחסן מידע בגבולות סין. כמו בסעיפים האחרים, גם ההגדרה של מפעילי תשתיות קריטיות אינה מפורטת והיא די עמומה. על פי ארגון Human Rights Watch, מדובר בסעיף שעשוי לכלול עסקים וארגונים שונים בהתאם לצרכי בייג'ינג.
הארגון מציין גם שחלק ניכר מהתקנות החדשות אינן חדשות כלל ובחלקן הגדול מיושמות גם כיום - אם כי רק כנהלים מקומיים או מקובלים; כאשר החוק החדש מקבע אותן ברמה המשפטית ומגדיר את חומרת העבירה וכן את העונשים הצפויים.
חוק הסייבר גם מגדיר את נושא אבטחת המידע והנהלים ליישומו. חברות וארגונים נדרשים כעת לדווח על כל אירוע סייבר לממשלה וכן לסוכנויות הגנת הצרכן. החוק קובע גם שהחברות צריכות לספק "תמיכה טכנית" לרשויות במהלך חקירת אירועי סייבר. גם כאן אין הגדרה ברורה למושג תמיכה טכנית והיא יכולה להתפרש גם כהתקנה של דלתות אחוריות להצפנה וסיוע לממשלה במעקב אחר המשתמשים.
ארגוני זכויות אדם וממשלות ברחבי העולם כבר הביעו מורת רוח מהחוק החדש. עבור לא מעט גורמים בעולם מדובר בחוק שהופך את ההפעלה של שירותי אינטרנט, אפליקציות או אתרי אינטרנט לבעייתיים. אומנם כבר היום רוב שירותי האינטרנט הבינלאומיים כגון פייסבוק, גוגל או טוויטר אינם פועלים באופן רשמי במדינה- אך כעת יהיה להם עוד יותר קשה להתאים את עצמם לדרישות המקומיות, מה שמשאיר את השוק הסיני לחברות המקומיות בלבד.