התעשייה האווירית תמכור מערכת סייבר למדינה באסיה בכ-15 מיליון דולר
בחברה מתמקדים בתחום הסייבר כמנוע צמיחה בעזרת מרכזי הסייבר בישראל, שוויץ וסינגפור, זאת על רקע הירידה בהכנסות וצמצום מצבת כוח האדם בכ-830 עובדים
התעשייה האווירית חתמה על עסקת מכירה בהיקף כ-15 מיליון דולר למדינה באסיה. במסגרת העסקה נמכר למדינה פתרון אסטרטגי המשלב בין מערכות סלולר לסייבר, והיא כוללת הקמת מרכז ותשתיות מודיעין וכמו גם אספקת סנסורים מתקדמים. העסקה הושגה באמצעות אחד ממרכזי חדשנות הסייבר של חברת הבת של התעשייה האווירית, אלתא, בעולם.
- המבקר: ליקויים בבקרה על יישום החלטות הדירקטוריון בתע"א
- יוגב מפעיל סעיף שיתקע את מינוי יאיר שמיר ליו"ר תע"א
- חדשות רעות לתעשייה האווירית: מעלות הורידה את תחזית הדירוג לשלילית
התעשייה האווירית סימנה את תחום הסייבר, בפרט ההגנה בסייבר, כמנוע צמיחה. ברקע, החברה מתמודדת עם ירידה בהכנסות: הרווח הנקי עמד בסוף 2015 על 9 מיליון דולר בלבד, בשוואה ל-27 מיליון דולר בסוף 2014. בנוסף, החברה נמצאת בהליך הבראה במסגרתו תצומצם מצבת עובדיה בכ-830 עובדים.
כך, התעשייה האווירית מפעילה מרכזי חדשנות בתחום הסייבר בישראל, כשהאחרון בהם נפתח במרכז הסייבר בבאר שבע, ובנוסף בסינגפור ובשוויץ. דרכם היא מציעה פתרונות למערכי סייבר לאומיים.
אסתי פשין, ראש מינהל מערכות סייבר בתעשייה האווירית: "עסקה נוספת זו בתחום הסייבר, מביאה לידי ביטוי את האקו-סיסטם שנוצר בין מרכזי החדשנות וחברות הבת של התעשייה האווירית בתחום הסייבר לבין החברה האם. מרכזי החדשנות שלנו ברחבי העולם, נהנים מיתרונות הגודל והניסיון של התעשייה האווירית לצד הגמישות של סטארט-אפ. הקרבה אל הלקוחות, יחד עם החדשנות והיכולות ההנדסיות, מאפשרים לנו להתמודד עם האתגרים הרבים בזירת הסייבר. כבר בחודשים הקרובים בכוונתנו להמשיך ולפתח את אסטרטגיה של מרכזי סייבר באמצעות הרחבת מרכזי פיתוח סייבר נוספים".