10 יישומי iMessage שידביקו אתכם למסך
פתיחת אפליקציית המסרים המובנית של האייפון למפתחים חיצוניים יצרה מבול של יישומים חדשים, שמרחיבים את יכולות השיחה והשיתוף של המשתמשים. מסטיקרים ועד תשלום חברתי, "כלכליסט" סקר את החידושים המוצלחים ביותר
גרסת מערכת ההפעלה החדשה של אפל לאייפון ואייפד, iOS10, העניקה למפתחים יכולת לשלב אפליקציות פרי פיתוחם ביישום המסרים המובנה והפופולרי של החברה iMessage. מטרת המהלך להעשיר את חוויית הצ'ט, אבל לאפל יש גם מטרה תועלתנית יותר: ליצור מקור הכנסה נוסף עבורה ועבור מפתחי האפליקציות, ולהעניק למפתחים יצירתיים אפשרות להצליח במגרש שהשחקניות הגדולות טרם השתלטו עליו. על הדרך כמובן שאפל תחלוב עוד קצת כסף ממשתמשים באמצעות מכירת אפליקציות נוספות ופיתוח שירותים חדשים שיאפשרו להוציא מהם כסף על בסיס קבוע. כעת נותר רק לחכות שגוגל ואנדרואיד ילכו בעקבותיה.
- התשובה של אפל לתלונות על מקבוק פרו: הנחות גדולות על מחירי המתאמים
- כבר לא מרגשת: לאן נעלמה החדשנות של אפל?
- בזכות הפרסומות במובייל: גוגל עשויה לרשת את אפל בשווי שוק
כצפוי, המפתחים ניגשו אל האתגר בהתלהבות: חנות האפליקציות של אפל מציעה היום למשתמשים מבחר עצום של אפליקציות לשימוש בתוך תוכנת היישומים המיידיים, החל מסטיקרים שטותיים, עבור במשחקים מהנים ועד ליישומים שימושיים ונוחים במיוחד. "כלכליסט" בחן 10 אפליקציות שמעשירות את חוויית השיחה באייפון.
1. תשלום חברתי: Circle Pay
אפליקציית המובייל של שירות התשלומים להעברת כסף בין בני משפחה וחברים בנויה סביב ממשק צ'ט. מסיבה זו מתבקש שהאפליקציה תהיה בין הראשונות שתתאים את עצמה לשימוש ב־iMessage. השימוש פשוט: במהלך שיחה מפעילים את האפליקציה, בוחרים את המטבע שבו מבקשים לשלם ואת הסכום שרוצים להעביר, ושולחים — הכל מחלון השיחה. השימוש דורש הרשמה מראש, ובן השיחה צריך להיות גם הוא רשום לו כדי למשוך את הכסף לחשבון הבנק.
2. הכוח איתך, גם באייפון: Star Wars Stickers
הסטיקרים של סדרת הסרטים האהובה כוללים את הדמויות המוכרות מהטרילוגיה המקורית ומהטרילוגיה החדשה. דיסני, ברחמיה כי רבים, בחרה לחוס על המשתמשים ולא שילבה דמויות מסרטי הפריקוול. אפשר לשחזר את דיאלוג "אני אוהבת אותך"־"אני יודע" הנצחי בין האן לליאה, או שלחו לאויביכם סטיקר של קיילו רן. אהבנו במיוחד את האפשרות להדביק קסדת חייל סער על תמונות סטילס ולהפוך כל אדם לאויב השלום בגלקסיה.
3. והרי התחזית: The Weather Channel
אפליקציות מזג אוויר הן חלק מוכר ובסיסי מיישומי הסלולר, ולכן השילוב שלהן בתוך השיחה היא אבולוציה טבעית. מתכננים טיול משותף ותוהים מה מזג האוויר הצפוי או אם יירד גשם בעוד כמה שעות ויהרוס את הפיקניק המתוכנן? The Weather Channel מאפשרת לענות לשאלות הדחופות בלי לצאת מחלון השיחה. אפשר לראות ולשתף את מזג האוויר במיקומכם הנוכחי, או לחפש ולשתף תחזיות בעולם. השותפים לשיחה לא נדרשים להחזיק באפליקציה כדי לקבל את התחזית, אך אם היא מותקנת אצלם, לחיצה על פריט המידע תציג בפניהם את התחזית המלאה.
4. שיתוף קבצים מהיר: Dropbox
התאמת שירות אחסון הקבצים הפופולרי ל־iMessege לא עושה יותר מדי ובעיקר מאפשרת לשלוח לבן השיחה כל קובץ ששמור בשירות. הבחירה מתבצעת במהירות מתוך חלונית בתחתית ממשק השיחה, ולאחר השליחה מופיעה תצוגה מקדימה של הקובץ בתוך חלון השיחה.
לא מדובר בחידוש גדול על פני שיתוף הקובץ מתוך דרופבוקס עצמה, אבל יתרונו של שילוב היישום בתוך ממשק השיחות הוא שניתן לקבל באמצעותו קבצים ולפתוח אותם גם אם אפליקציית דרופבוקס אינה מותקנת אל האייפון, ואפילו במכשירי אנדרואיד (אך יש צורך בחשבון דרופבוקס כדי לשמור אותו).
מחיר: חינם
5. אדון כל הגיפים: GIF Keyboard
יישום המסרים של אפל זכה לאפליקציות סטיקרים מרובות, אבל האפליקציה של GIF Keyboard נמצאת בקטגוריה משלה. במקום מבחר מוגבל של סטיקרים דוממים האפליקציה מציעה מבחר עצום של גיפים שמחולקים לפי קטגוריות שיתאימו לכל מצב רוח: מייק דרופ, אנחה, יד־פרצוף, קריפי והרשימה נמשכת עוד ועוד. בכל קטגוריה קיים מבחר גדול של גיפים שמסייעים להעביר את התחושה המדויקת בלי צורך במילים מיותרות.
6. שליחת תמונות כפאזל: PlayPhoto
משחק חביב לשימוש מתוך ממשק השיחה שמשתמש במצלמה ובספריית התמונות המובנית על המכשיר כדי ליצור פאזלים מותאמים אישית שאפשר לשלוח לבן השיחה כאתגר. המשחק מאפשר להפוך את שיתוף התמונות מהחופשה הרומנטית לאתגר מסעיר לכל המשפחה. נקודת החולשה המרכזית של המשחק היא העובדה שאי אפשר לשנות את דרגת הקושי של הפאזלים, הם פשוט קלים מדי.
7. הדגשת תכנים מהרשת: Highly
אפליקציית המובייל של Highly מאפשרת למשתמשים לשתף מאמרים מהרשת תוך הבלטת חלק מהטקסט והפיכתו לתמונה שמובילה את השיתוף. יכולת זו שימושית במיוחד בעת שיחה ב־iMessege, ומסייעת להעביר לבן השיחה נקודות רלבנטיות במיוחד מתוך כתבות ומאמרים. לא בטוח שזה יכריע ויכוחים, אבל זה לפחות יהפוך אותם לצבעוניים יותר. גישה ליכולות המלאות דורשת הרשמה לשירות.
מחיר: חינם
8. משחקי קז'ואל משותפים: GamePigeon
השיחה מייגעת ואין על מה לדבר? עם שלל היכולות שנוספו לתוכנית המסרים המיידיים הגיעו גם המשחקים החברתיים. GamePigeon מציעה מגוון רחב של משחקי קז'ואל חברתיים, שאפשר לשחק בצוותא מבלי לעזוב את חלון השיחה. האפליקציה כוללת 11 משחרים דוגמת סנוקר, דמקה, פוקר ו־20 שאלות, והמפתחים מבטיחים להוסיף בקרוב משחקים נוספים. דרך מצוינת להעביר את הזמן אם אין משהו יותר טוב לדבר עליו.
9. יוצאים למלחמה: Battle Bash
אם משחקי קז'ואל חביבים לא מספיקים כדי להפיג את הדממה בשיחה, יש אפשרויות מתוחכמות יותר. Battle Bash הוא משחק אסטרטגיה פשוט להבנה אך מתוחכם ליישום, שמאפשר לצאת לקרבות ראש בראש עם בני משפחה וחברים. נסו לחסל זה את זה עם מבחר כלי נשק כמו טנקים וארטילריה בסיוע טקטיקות מגוונות. השילוב ב־iMessage מסייע ללעוג ליריב על כישוריו העלובים.
10. לרקוד עם הדונלד: Jib Jab
האפליקציה של ג'יב ג'אב כל כך מטופשת שאי אפשר להתעלם ממנה. אחרי הרשמה קצרה ותצלום סלפי המשתמש יכול לשלב את פניו בשלל גיפים מופרכים ולשתף אותם עם בן השיחה. המבחר הענק והמתעדכן כולל מומיה שיושבת על אסלה ומחפש נייר טואלט, אפרוח שרוקד את ריקוד הציפורים ולוק סקייווקר בקרב הלייטסייבר המיתולוגי מול דארת' וויידר. החביב עלינו: גיף ריקוד לצד דונלד טראמפ, חבושים בכובע Make America Great Again.