$
אינטרנט

התשובה הישראלית ל-IMDB

מועצת הקולנוע הישראלי, קרן רבינוביץ' ומפעל הפיס חברו להקמת אתר אינטרנט שמאגד מידע על תעשיית הקולנוע המקומית וכולל קרדיטים מלאים לכל 800 הסרטים העלילתיים שהופקו בישראל ו-100 סרטים תיעודיים

נמרוד צוק 14:0419.09.16
"ספר הקולנוע הישראלי" הוא מאגר מידע מקוון ראשון מסוגו של תעשיית הקולנוע המקומית והסרטים שהופקו בישראל לאורך השנים.

 

מאחורי האתר עומדים מועצת הקולנוע הישראלי, קרן רבינוביץ' ומפעל הפיס, והוא מאגד קרדיטים מלאים של כל הסרטים העלילתיים שהופקו בישראל, 800 במספר, כמו גם 100 סרטים תיעודיים שהוגדרו "חשובים", אלפי מאמרים וביקורות שנסרקו מהעיתונות הכתובה, תמונות וקטעי וידיאו; מידע על תקציבים ומספרי צופים ו-20 מאמרים חדשים שנכתבו במיוחד לפרויקט.

 

עמוד הבית של האתר החדש. המון מידע אבל חוויית המשתמש לא מוצלחת עמוד הבית של האתר החדש. המון מידע אבל חוויית המשתמש לא מוצלחת צילום מסך

 

את הסרטים ניתן למצוא באמצעות מנוע חיפוש, לפי ז'אנרים או בדפדוף אלפביתי לפי שמות, כאשר לכל סרט מוקדש דף בו מופיעים קרדיטים לבמאי, מפיקים, שחקנים, תסריטאים, צלמים ואנשי צוות אחרים, פסטיבלים בהם הוצג הסרט, פרסים בהם זכה, וקישורים למאמרי ביקורת וכתבות רלבנטיות, כגון ראיונות עם היוצרים. שמות כל אנשי הצוות המוזכרים בדפי המאגר פועלים כקישורים שמובילים לדף פרופיל של כל אחד מהם, ממנו ניתן להגיע לכל הסרטים בהם הוא או היא לקחו חלק.

 

"אחרי כמעט ארבע שנים של דם, יזע ודמעות, אתר "ספר הקולנוע הישראלי" נפתח היום לקהל. הרבה אנשים ניסו לעשות כזה דבר לאורך השנים, כולל אני עצמי, אבל רק כאשר מועצת הקולנוע הרימה את הפרויקט, בשיתוף עם קרן רבינוביץ' ומפעל הפיס, הדברים התחילו לקרות", כתב מרט פרחומובסקי, מנהל התוכן והמפיק הראשי של האתר, בפוסט בפייסבוק.

 

מלבד פרחומובסקי, מובילים את האתר העורכים הראשיים ד"ר שמוליק דובדבני ופרופ' רעיה מורג. לצד התוכן המרשים, עם זאת, תכנון האתר וחוויית המשתמש מסורבלים ואנכרוניסטיים מעט, וכדי להגיע לתוכן עצמו יש לעבור כמה מסכים מיותרים ולהתמודד עם מערכת ניווט לא אידאלית.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x