מנכ"לים בכירים בארה"ב נגד דרישת המס מאפל: "פגיעה עצמית קטלנית"
185 מנכ"לים של חברות מובילות במשק האמריקאי שלחו מכתב פתוח ותקיף למנהיגי האיחוד נגד הדרישה לשלם 13 מיליארד יורו על חשבון מסי עבר לאירלנד: "השלכות ההחלטה ישפיעו על נכונות משקיעים זרים להשקיע באירופה"
19:2617.09.16
המגזר העסקי בארה"ב מתקומם נגד דרישת האיחוד האירופי מאפל לשלם 13 מיליארד יורו
על חשבון מסי עבר לממשלת אירלנד: ארגון בשם Business Roundtable שמאגד 185 מנכ"לים של חברות מובילות במשק האמריקאי שלח מכתב פתוח תקיף למנהיגי מדינות האיחוד, שבו הוגדרה הדרישה "פגיעה עצמית קטלנית".
קראו עוד בכלכליסט:
- אירלנד תערער על החלטת הנציבות האירופית לחייב את אפל בתשלום מס של 13 מיליארד יורו
- אירופה הכריזה מלחמה על החברות החזקות בעולם
- "אירופה פתחה חזית לא רק נגד אפל - גם מול אירלנד וארה"ב"
הסכום אותו דורש האיחוד, על פי החלטה שהתקבלה בחודש שעבר, נקבע על חשבון מס החברות שאותו היתה אמורה אפל לשלם מאז 1991 לפי התעריף הרגיל הקבוע באירלנד, 12.5%, לולא היתה נהנית מהטבות המס המפליגות שהממשלה האירית הסכימה להעניק לחברה. על פי ההסכם הייחודי בין אפל לממשלה, החברה משלמת מס מקסימלי של 1% בשנה, כאשר בשנים מסוימות הוא הגיע לשיעורים נמוכים בהרבה, כמו 0.005%.
בין החברות שמנהליהן חברים בקבוצה אפשר למצוא שמות כמו זירוקס, מוטורולה, וול-מארט ומסטרקארד. הההכנסה השנתית הכוללת שלהן מסתכמת ב-7 טריליון דולר ומספר עובדיהן המשותף עומד על 16 מיליון.
מנכ"ל אפל טים קוק צילום: אי פי איי
"השלכות ההחלטה הזו, אם תתקבל, תגרום להגברת אי הוודאות ותשפיע על נכונות משקיעים זרים להשקיע באירופה. היא תפגע אנושות באיחוד האירופי ובאזרחיו", נאמר במכתב. ההחלטה, כתבו חברי הארגון, תיתפס כרצון של האיחוד להחרים נכסים של חברות זרות הפועלות בו מתוך רצון בהכנסה נוספת או כדי "להעניש חברות זרות על הצלחתן".
"כדי שחברות יוכלו לפעול הן צריכות לדעת שמדינות ריבוניות מחויבות לכבד את החוקים שלהן ושיש להן את הסמכות לעשות זאת. האופן הרטרוספקטיבי של ההחלטה מביא לכך שחברות לא יוכלו להיות בטוחות אפילו בנוגע לחבות המס שלהן משנים עברו, שתהיה נתונה תמיד להחלטת האיחוד".