אינטל ממשיכה במסע הרכש: רכשה חברת שבבים שמתמחה ברחפנים
סטארט-אפ אמריקאי בשם מובידוס שמתמחה בייצור שבבים עבור רחפנים ומשקפי מציאות מדומה מצטרף ל-12 חברות נוספות שאינטל רכשה בשנה וחצי האחרונות בניסיון להרחיב את תחומי הפעילות שלה
אינטל ממשיכה לנסות ולהיכנס לשווקים נוספים: החברה הודיעה אמש (ב') על רכישת מובידוס (Movidius), סטארט-אפ אמריקאי קטן המתמחה בייצור שבבים עבור רחפנים ומשקפי מציאות מדומה.
- מקאפי לאינטל: "תחזירו לי את שמי"
- אינטל חושפת את קאבילייק: סדרת מעבדים מדור 7 שפותחה בישראל
- פרגמטיות מנצחת: חברות הטכנולוגיה הבינו ששיתוף פעולה משתלם יותר
אילו לא תחומים חדשים לחלוטין עבור אינטל: החברה כבר הדגימה מספר ערכות שבבים ומערכות-על-שבב שמיועדות לרחפנים באופן יעודי, ולפני כשבועיים במהלך כנס המפתחים השנתי שלה, היא הציגה את פרויקט אלוי, קסדת מציאות מדומה פרי פיתוחה.
מובידוס אינה חברה מוכרת אבל היא מייצרת שבבים המתמחים בראיית מכונה ועיבוד תמונה עבור כמה מחברות הרחפנים הגדולות בעולם, ביניהן גם DJI. היא גם פיתחה שבבים עבור גוגל ולנובו. השבב החדש ביותר שלה, ה-Myriad 2, הוא כה קטן שהוא יכול לשבת על ציפורן – אבל הוא מסוגל לנתח בזמן אמת את המידע ממספר מצלמות בו זמנית, על מנת לאפשר לרחפנים לנווט בצורה בטוחה ומדויקת.
סמנכ"ל חטיבת הטכנולוגיות החדשות באינטל, ג'וש וולדן, אמר על הרכישה כי: "היכולת לעקוב, לנווט ולמפות סצינות ואובייקטים בזרת השבבים של מובידיוס פותחות שווקים חדשים". וולדן הסביר כי השבבים של וולדן יכולים להמציא מחדש את כל הפעילות של אינטל בתחומי המציאות המדומה ורובוטיקה.
אינטל רכשה בשנה וחצי האחרונות 12 חברות, ביניהן אלטרה, העסקה הגדולה ביותר בהיסטוריה של החברה. זו לא רק עלייה משמעותית בקצב הרכישות, אלא גם בהיקפן ובתחומים שבהן הן עוסקות. היא רכשה בין השאר את Itseez ו-Nervana שמתמחות בתחום ראיית מכונה, ואת ריפליי הישראלית, שעוסקת ביצירת סצינות תלת-ממדיות על ידי שילוב מידע ממספר מצלמות.
הפוקוס החדש של אינטל על ראיית מכונה מאפשר לה לא רק להכנס לשווקים חדשים, כמו רובוטיקה, אלא גם להציע ערך מוסף שהוא מעבר ליצור ומכירת שבבים. במקרה של הרובוט הביתי זנבו מבית אסוס, למשל, אינטל לא רק סיפקה לאסוס את המעבדים או את מצלמת התלת-ממד, אלא גם פיתחה חלקים משמעותיים ממערכת הבינה המלאכותית. בהתחשב באקלים התזזיתי של תעשיית המחשבים וחוסר היציבות של השוק הקלאסי של אינטל, היא מבקשת להפוך את עצמה לחברה שמספקת פתרונות משולבים מלאים, מה שיבטיח לה לא רק הכנסות גדולות יותר מכל מכירה, אלא גם אחוזי רווח גבוהים יותר וחוזים ארוכי טווח עם הכנסה קבועה לאורך זמן.