צוקרברג: הלוויין שלנו נהרס, אבל אנחנו מחויבים למשימה לחבר את כולם
פיצוץ עמוס 6 חיבל בחזון של מנכ"ל פייסבוק לספק אינטרנט לווייני לאפריקה. צוקרברג העלה פוסט בפייסבוק והודיע שלא אבדה התקווה
עם פיצוץ הלוויין עמוס 6 על כן השיגור, עלה בלהבות גם החלום של מייסד ומנכ"ל פייסבוק, מארק צוקרברג, לספק אינטרנט לאפריקה. באוקטובר שעבר חתמו חלל ופייסבוק על חוזה בסך 95 מיליון דולר, שבמסגרתו רכשה הרשת החברתית חלק ניכר מרוחב הפס של לוויין התקשורת, על מנת לספק אינטרנט לוויני לאזורים נרחבים באפריקה.
- פייסבוק נפטרה מהעורכים, לא תאמינו מה קרה אחר כך
- האיחוד האירופי יבחן את מדיניות שיתוף המידע של ווטסאפ עם פייסבוק
- פייסבוק מעדיפה אלגוריתמים על בני אדם
עם זאת, מייסד פייסבוק ממש לא מרים ידיים ולא מוותר על החזון שלו לספק אינטרנט לווייני. צוקרברג, ששוהה בימים אלו באפריקה, אמר שהוא מאוכזב עמוקות מאובדן הלוויין. "שמעתי שכישלון השיגור של SpaceX הרס את הלוויין שלנו, שהיה מספק חיבור לרשת לכל כך הרבה יזמים ולכל היבשת", הוא כתב בחשבון הפייסבוק שלו. "למרבה המזל, פיתחנו טכנולוגיות אחרות, כמו אקילה, שגם יכולות לחבר אנשים. אנו מחוייבים למשימה לחבר את כולם, ונמשיך לעבוד עד שכולם יוכלו ליהנות מההזדמנויות שהלוויין הזה היה מספק".
"אינטרנט מהחלל"
על היוזמה הודיע בזמנו צוקרברג עצמו, בעמוד הפייסבוק האישי שלו. "אני שמח להכריז על הפרויקט הראשון שלנו שנועד לספק אינטרנט מהחלל", הוא כתב. "עמוס 6 יספק כיסוי רשת לחלק גדול ממערב, מזרח ודרום אפריקה. אנחנו עובדים עם שותפים מקומיים באזורים אלה כדי שקהילות שונות יוכלו לגשת לשירותי רשת באמצעות הלוויין".
עמוס 6 אמור היה לתפוס חלק מרכזי במאמצים של פייסבוק להביא גם לאזורים המרוחקים ביותר בעולם גישה לאינטרנט במחיר זול או בחינם. נדבך אחר של מאמצים אלו הוא המטוס הסולארי אקילה, שהמריא ביוני האחרון לטיסת מבחן ראשונה. ואולם, השלמת הפיתוח של אקילה עוד רחוקה, בשעה שעמוס 6 אמור היה לספק פתרון מידי לאזורים שעד עתה לא זכו לחיבור אמין ומהיר לאינטרנט, אם בכלל.
בעקבות הרס הלוויין, ייאלצו עתה פייסבוק וצוקרברג לחשב מסלול מחדש ונכון לעכשיו עדיין לא ידוע באיזה מסלול יבחרו.