$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

ראש העין מאיימת לעצור את מחיר למשתכן

ראש העיר שלום בן משה, שחתם לפני שנתיים על הסכמי גג עם הממשלה, דורש כעת להיות מעורב יותר בתמהיל הדירות שנבנות בשטח העיר: "קבלנים בקושי בונים דירות קטנות, וזה מביא לכך שאנו קולטים רק משפחות עם ילדים, שמעמיסות על התשתיות"

אביב גוטר 07:1029.08.16

"במציאות הנוכחית אין לנו ברירה אלא לבחון מחדש את כל שיווק קרקעות המדינה בתחומי העיר, אלו שטרם נסגרו ואלו שמתוככנות לצאת בעתיד", אמר ל"כלכליסט" תא"ל במיל' שלום בן משה, ראש עיריית ראש העין. "נוצרו פערים גדולים בין הציפיות שהיו לפני כשנתיים למציאות שנוצרה, ויש להם השלכות כלכליות שמשפיעות כבר היום על העיר. כבר חודשים אנחנו זועקים למשרדי הממשלה בדרישה לסיוע".

 

לפני שנתיים חתם בן משה על אחד מהסכמי הגג הראשונים בארץ, ואשר הפך את ראש העין לאחת מעתודות המגורים הגדולות באזור המרכז. אלא שכעת הוא מבקש לפתוח את ההסכמים ולעדכן אותם בהתאם לתנאי המציאות. "אחד הגורמים הבולטים שמכבידים על העירייה הוא תמהיל דירות לא מספיק מגוון", מסביר בן משה. "קבלנים בקושי בונים דירות קטנות, כך שהיחס לא פרופורציוני ומביא לכך שאנו קולטים רק משפחות עם ילדים". מנתוני העירייה עולה שפחות מ־5% מהדירות שנבנו בחמש השנים האחרונות הם של שלושה חדרים ומטה.

 

ראש עיריית ראש העין שלום בן משה. "ניאלץ לבחון מחדש את שיווק הקרקעות" ראש עיריית ראש העין שלום בן משה. "ניאלץ לבחון מחדש את שיווק הקרקעות"

 

"אנחנו רוצים להיות מעורבים בתמהיל הדירות, כך שהקבלנים ייתנו מענה הולם גם לאוכלוסיות אחרות כמו משפחות חד־הוריות ורווקים שזקוקים לדירות שלושה חדרים. אנחנו צריכים ללמוד מהלקחים שלמדנו בשנתיים האחרונות".

 

הסכמי הגג נוצרו כדי להאיץ את היקפי הבנייה: המדינה מתחייבת לתקצב את שיקום התשתיות בחלק הוותיק של העיר ולבנות תשתיות בחלק החדש, והעירייה מתחייבת בתמורה להנפיק היתרי בנייה בתוך 90 יום. אלא שבראש העין גילו כי גידול האוכלוסין שהביא עמו הפיתוח מכביד על תשתיות העיר, שכן 90% מהתושבים החדשים הם משפחות צעירות.

 

העומס ניכר במיוחד על תשתיות החינוך והתחבורה. הסכם הגג הבטיח לעיר בנייה של כבישים ומחלפים, פתיחת תחנת רכבת נוספת והקמת נתיב תחבורה ציבורי בכביש 5 שכולל שאטלים לתל אביב ובחזרה, אלא שלטענת בן משה הפתרונות הללו אינם מתקדמים בקצב הראוי. הסכם הגג נועד לבנות 15,700 יחידות דיור בשישה מתחמים בפסגות אפק (F־A), מתוכן 11 אלף דירות שהקרקעות שלהם טרם שווקו. מאז החתימה שווקו קרקעות לעוד 6,160 דירות, חלקם במסגרת מחיר למשתכן, כך שעד כה שווקו קרקעות ל־10,860 דירות בשכונה.

 

 

מתחם הקבלנים בראש העין. פחות מ־5% מהדירות החדשות הן שלושה חדרים ומטה מתחם הקבלנים בראש העין. פחות מ־5% מהדירות החדשות הן שלושה חדרים ומטה צילום: עמית שעל

 

שני מכרזים נוספים בשכונת פסגות אפק, לשיווק קרקעות ל־1,111 דירות שרובן המוחלט במחיר למשתכן, אמורים להיסגר בסוף ספטמבר, ובנוסף מכרז לשיווק 400 דירות ממתין לשיווק חוזר בעקבות בעיות טכניות. בעירייה מאיימים עתה להביא לביטולם של כל המכרזים, אם הממשלה לא תיענה לדרישתה לפתוח את הסכם הגג ולעדכן אותו.

 

בראש העין נמצאת עתודת הקרקע הגדולה ביותר שזמינה לבנייה באזור המרכז, וגורמים בעייריה מסרו כי אף שיואב גלנט, שר הבינוי והשיכון, הצהיר כי יקיים ישיבה לדיון במצב, הם שוקלים לעצור את השיווק בעיר.

 

ממשרד הבינוי והשיכון נמסר: "במסגרת הסכם גג ראש העין שווקו בהצלחה עד כה כ־10,000 יחידות דיור.במהלך שיווקי 2016 עלו מספר נושאים על ידי ראש העיר. צוות משותף של העירייה ומשרד הבינוי והשיכון פועל בימים אלה מול משרדי הממשלה השונים לפתרון כלל האתגרים."

בטל שלח
    לכל התגובות
    x