מכה למיליארדרית הצעירה: הרשויות לא מאפשרות לאליזבת הולמס להפעיל מעבדה
על מנכ"לית חברת תראנוס נאסר גם להיות הבעלים של מעבדה למשך שנתיים, זאת בעקבות ביקורת שנערכה עקב טענות על הטכנולוגיה הייחודית של החברה לביצוע בדיקות דם
- הסטארט-אפ שהוערך ב-9 מיליארד דולר עומד בפני חקירה פלילית
- מה הסתירו בתראנוס: שווי 9 של מיליארד דולר וטכנולוגיה שלא נבדקה
- השיטה של טוויטר: נמצאת אשם על ידי משתמשים אחרים
המהלכים הללו מצד הממשלה מגיעים בעקבות ביקורת שנערכה בשנה שעברה למעבדה וטענות שנשמעו נגד הטכנולוגיה של תראנוס. הרשויות חשדו כי הולמס הונתה את חוקרי מחלקת הבריאות של מדינת ניו יורק שבחנו את פעילותה בחודשים האחרונים, ומסרה מידע כוזב לפקידים בממשל הפדרלי.
הסטארט-אפ עלה לכותרת ומשך תשומת לב רבה בזכות ההבטחה שיוכל לזהות בעיות רפואיות באמצעות ביצוע 200 בדיקות שונות מטיפת דם אחת. הולמס אף הוכתרה בשלב מסוים על ידי מגזין פורבס למיליארדרית הצעירה ביותר שהרוויחה את הונה בעצמה.
"אנחנו לוקחים אחריות מלאה לבעיות שהתגלו במעבדה שלנו, והתחלנו כבר לנקוט בפעולות תיקון", מסרה הולמס בהצהרה, "הפעולות הללו כוללות סגירת המעבדה בקליפורניה ובניית מעבדה חדשה, הקמה מחדש של מערכות בקרת האיכות, הוספת מנהלים מנוסים ומומחים ויישום הליכים מוגברים לבקרת איכות והכשרה".
הולמס הקימה את החברה ב-2003 בהיותה בת 19 בלבד, לאחר שנשרה מאוניברסיטת סטנפורד. היא הצליחה למשוך משקיעים שהבינו כי לחברה יש פוטנציאל לחולל מהפיכה בתחום בדיקות הרפואיות, ושווייה של החברה אף הגיע ל-9 מיליארד דולר. הולמס כיכבה על שערי מגזינים ונחשבה למעין סטיב ג'ובס הבאה. אולם אז החלו להתפרסם מאמרים בעיתונים שונים, ובראשם "וול סטריט ג'ורנל", שהטילו ספק במהימנות הטכנולוגיה של החברה. בעקבות הביקורת נפתחה חקירה ממשלתית נגד הולמס ובוטלה שותפות עם רשת בתי המרקחת וולגרינס. במגזין פורבס אף תיקנו את הערכת השווי של הולמס מ-4.5 מיליארד דולר לאפס.