$
מכשירים ומדריכים

לא הכל חדש באייפון SE

חלק מרכיבי המכשיר החדש כגון המסך, הטאץ' ID, הרמקול ועוד זהים לאלה של האייפון 5S מ-2013. למרות שההפרש בעלות הייצור בין שני הדגמים של ה-SE הוא 10 דולר, ההפרש במחיר לצרכן עומד על 100 דולר

רפאל קאהאן 17:1105.04.16

מבדיקה שבוצעה על ידי אתר iFixit עולה שחלק גדול מחלקיו של האייפון SE החדש שהושק בשבוע שעבר דומים או זהים לחלקים שהורכבו באייפון 5S מ-2013. מהבדיקה עולה שחלקים מסוימים וביניהן המסך, מערכת הטאץ' ID, רכיבי הסים, הרמקול ורכיב הרטט, דומים או זהים לאלה שהורכבו בדגם הישן. חלקים אחרים כמו הסוללה והמצלמה נמצאו זהים חיצונית, אך בדיקה מעמיקה יותר גילתה כי מדובר בחלפים משודרגים שמתבססים על החלקים הקודמים. 

מעבר לשימוש המסיבי שאפל עשתה בחלקים של ה-5S באייפון החדש, חברת המחקר IHS מצאה שעלות הייצור של אייפון SE עם 16 גיגה-בייט מסתכמת בכ-160 דולר, ומחירו ההתחלתי בארה"ב הוא כ-399 דולר. דגם של 64 גיגה-בייט יעלה לאפל 170 דולר, אך היא משווקת אותו ב-499 דולר. אחד האנליסטים של IHS אף העלה את ההשערה שמטרתה של מדיניות התמחור של אפל היא לדחוף את הצרכנים לרכוש את הדגם היקר יותר.

בחברה מעדיפים שתקנו דגם עם 64 גיגה-בייט בחברה מעדיפים שתקנו דגם עם 64 גיגה-בייט

 

המסך שהורכב ב-SE זהה לזה ששימש את אפל ב-5S והוא מתוצרת LG. ההבדל העיקרי הוא שלפני שנתיים עלותו לאפל הייתה כ-41 דולר, כאשר היום היא משלמת על אותו מסך כ-20 דולר. הגילוי עצמו אינו מפתיע. לאפל יש נטייה לחסוך בעלויות ייצור על מנת לשמור על רווחיות קבועה של החומרה שלה. לאייפון SE ול-5S גודל מסך זהה - כך שאין סיבה ממשית להחליף את החלק. גם הרמקול, רכיב הרטט והסים לא נדרשים לשדרוג. שימור החלפים מאפשר לשמור על חלק ניכר מפס הייצור ועל עלויות ייצור נמוכות, וכך לשמר את אותו אחוז רווחיות כמו על המכשירים האחרונים, למרות המחיר המוזל של ה-SE.

 

האייפון SE הושק כמכשיר כניסה לחובבי אפל שהפרוטה אינה בכיסם או לכאלה שלא מעוניינים להוציא כ-700 דולר על האייפון S6 האחרון. ה-SE עדיין שומר על רלוונטיות בזכות שדרוג המעבד לדגם A9 כמו באחיו הגדול, הגדלת נפח הזיכרון משתמש והטמעת שבב ניהול חיישני התנועה ה-M9. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x