$
חדשות טכנולוגיה

תם ולא נשלם: ה-FBI פרץ את ההצפנה ללא סיוע של אפל

משרד המשפטים הודיע כי הצליח לפרוץ למכשיר האייפון של המחבל לאחר שקיבל סיוע מגורם שלישי וכי הוא מבטל את הצו נגד החברה. אפל מסרה בתגובה כי המקרה לא היה צריך להגיע לבית המשפט

הגר רבט ועומר כביר 08:0829.03.16

משרד המשפטים האמריקאי הודיע הלילה (ב') כי ה-FBI הצליח לפרוץ למכשיר האייפון של המחבל מסן ברנרדינו ללא סיוע של אפל וכי עקב כך יבטלו את הצו נגד החברה. "הממשלה הצליחה לגשת בהצלחה למידע שאוכסן על המכשיר ולכן לא זקוקה עוד לסיוע של אפל", נכתב בתצהיר שהוגש לבית המשפט. “לפיכך, הממשלה מבקשת כעת שהצו שמחייב את אפל לסייע לסוכנים יבוטל. העדיפות של הממשל היא להבטיח שרשויות אכיפת החוק יכולות לקבל גישה למידע דיגיטלי חשוב על מנת להגן על הביטחון הלאומי, בין עם שיתוף פעולה עם הצדדים הרלוונטיים או דרך בתי המשפט".

 

 

באמצע פברואר הוציא בית המשפט צו שמורה לאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שלה לאייפון, שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות ללא הגבלה (כיום, המידע שעל המכשיר נמחק אחרי 10 ניסיונות כושלים), וכך לעקוף את ההצפנה שעל המכשיר ולחדור למידע ששמור עליו.

 

אפל ערערה על ההחלטה ובשבוע שעבר אמור היה בית המשפט לדון בבקשת הערעור שלה. עם זאת, שעות ספורות לפני הדיון הצפוי הודיע משרד המשפטים שייתכן שיצליח לחדור למכשיר ללא סיוע של אפל, וביקש לדחות את הדיון על מנת לבדוק אופציה זו.

 

בממשל מבטלים את הצו, אבל באפל מתכוונים להגביר את האבטחה בממשל מבטלים את הצו, אבל באפל מתכוונים להגביר את האבטחה צילום: pixabay.com

 

ביום שני בערב, זמן ארה"ב, הודיע המשרד שהניסיון עבר בהצלחה. נציג רשמי של ה-FBI  שוחח עם כתבים והודיע להם שהסוכנות עוברת על המידע שחילצה מהמכשיר בעזרת צד שלישי, שאת זהותו סירב לחשוף. השיטה בה השתמשו, מסר, פועלת על אייפון מדגם 5C עם גרסה 9 של iOS, אך מוקדם מדי לדעת אם היא תעבוד גם עם דגמים אחרים.

 

ב-FBI סירבו לפרט באיזו שיטה השתמשו כדי לחלץ את הנתונים, לומר אם היא תהיה חשופה להליך ביקורת ממשלתי ואפילו לפרט אם בסוכנות מתכוונים לשתף את הממצאים עם רשויות החוק המקומיות (ה-FBI היא סוכנות עם סמכות פדרלית, להבדיל מהמשטרה המקומית בכל מדינה). "אנו מחוייבים לסייע לשותפים שלנו לזכות בגישה חוקית לראיות על מכשירים סלולריים, ואנו מתכוונים להמשיך ולסייע להם במקרים המתאימים", נמסר מהסוכנות. 

 

טים קוק. מותחים ביקורת על משרד המשפטים טים קוק. מותחים ביקורת על משרד המשפטים צילום: איי פי

 

מאפל נמסר בתגובה שהחברה תמשיך לשפר את אבטחת מוצריה, במה שאפשר לפרש כרמיזה לכך שבכוונה לסגור את הפרצה שניצלה ה-FBI. “מההתחלה התנגדנו לדרישת ה-FBI ליצור דלת אחורית באייפון, כי האמנו שהדבר יהווה תקדים מסוכם", הוסיפה החברה. "כתוצאה מביטול הצו, זה לא קרה. התיק הזה מעולם לא היה צריך להגיע לבית המשפט. אפל מאמינה שאנשים בארה"ב ובכל העולם זכאים להגנה על המידע שלהם ולפרטיות. הקרבת אחד מהם בעבור אחר רק שמה אנשים ומדינות בסכנה גדולה יותר. הסוגיה הזו ראויה לדיון לאומי בנוגע לזכויות האזרח שלנו, והאבטחה והפרטיות הקולקטיביות שלנו. אפל רואה עצמה מחויבת להשתתף בדיון זה".

 

אפל ומשרד המשפטים חלוקים בדעתם לגבי התקדים המשפטי שהמקרה מהווה. באפל מאמינים שלמקרה יהיו השלכות הרות גורל על נושא הפרטיות ועל מכשירים נוספים ומקרים נוספים, בעוד שהממשל בחר להדגיש לאורך הדרך שמדובר במקרה בודד.

 

 

יש סיכוי שאף שהתיק הסתיים מבחינת הממשל, אפל תבקש להמשיך לנהל את הדיונים על מנת לקבל מידע על הפריצה למכשיר, דבר שהחברה כבר רמזה בעבר שתעשה. עם זאת, מומחים משפטיים סבורים שלחברה אין בסיס משפטי לעמוד עליו "אני לא מודע לשום חובה משפטית לחשוף מידע לאפל", אמר לאתר ארסטכניקה פרופ' אחמד גאפור מבית הספר למשפטים של אוניברסיטת קליפורניה.

 

היועץ המשפטי של ארגון זכויות הגולשים EFF, אנדרו קרוקר, הוסיף שיש "סיכוי קלוש" שהממשלה תחשוף את השטיה שבאמצעותה פרצה לאייפון: “בהתחשב בפרופיל של המקרה, מדובר במקרה מבחן חשוב למדיניות החשיפה של הממשלה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x