$
חדשות טכנולוגיה

פרסום ראשון

הסכסוך בפאוורמט הגיע לקיצו: תורסטן היינס עוזב את החברה

זאת לאחר שמייסד החברה רן פוליאקין ועוד כמה בכירים שפרשו, פנו לביהמ"ש וטענו כי היינס ממוטט את החברה בכוונה. ג'יימס קלר, סגנו של היינס יפרוש אף הוא. לתפקיד היו"ר הפעיל יתמנה רו"ח מיקי בלומנטל, שישמש כמנכ"ל זמני

מאיר אורבך 10:1028.02.16

שני הצדדים בחברת פאוורמט הגיעו היום להסכם פשרה. במסגרת ההסכם שהוגש לבית המשפט המחוזי הבוקר (יום א) לשופטת דניה קורת מאיר, יפרוש מנכ"ל החברה ויו"ר תורסטן היינס מתפקידו ומנכ"ל חדש ימונה בתוך זמן קצר. ג'יימס קלר, סגנו של היינס יפרוש אף הוא.

 

בחודש אוקטובר בשנה שעברה פנה מייסד החברה רן פוליאקין, ועוד כמה בכירים שפרשו, לבית המשפט וטענו בה כי היינס ממוטט את החברה בכוונה: "הנתבעים מעוניינים להותיר את החברה במצוקה תזרימית כדי שהדבר ישרת את מטרתם לגייס הון במחירי רצפה, במהלך שישרת בעלי מניות ספציפיים במאבק השליטה". נוסף על כך טענו שבקצב שריפת המזומנים הנוכחי, לא תוכל החברה לעמוד בהתחייבויותיה למשך יותר מכמה חודשים". פוליאקין, שמחזיק ב־10% מהחברה ומכהן כסגן היו"ר, דרש שהחברה לא תוכל להחליט החלטות ניהוליות כבדות משקל אלא ברוב מיוחד. לאחר הגשת התביעה של פוליאקין הגישו החברה כתב הגנה ובו תקפו את פוליאקין.

 

 

בנוסף, יצומצם מספר חברי הדירקטוריון לארבעה בלבד - שניים לכל צד ועוד שלושה בלתי תלויים בחברה ולתפקיד היו"ר הפעיל יתמנה רו"ח מיקי בלומנטל, שישמש כמנכ"ל עד למינוי מנכ"ל חדש.
תורסטן היינס, מנכ"ל פאוורמט תורסטן היינס, מנכ"ל פאוורמט צילום: בלומברג

 

על פי ההסכם, שני הצדדים יזרימו לחברה במיידי 10 מיליון דולר כאשר גולדמן זאקס והבדסון יזרימו 7 מיליון דולר ופרבר ופוליאקין יזרימו 3 מיליון דולר לחברה. הכספים שיוזרמו יהיו במנגנון של הלוואת בעלים.

 

מקורבים לחברה אמרו ל"כלכליסט" שעתה החברה תשוב להיות ישראלית לכל דבר ותצא לדרך חדשה. "המנצחת היחידה כאן היא פאוורמט", אמרו המקורבים. היינס הגיע לחברה בסוף שנת 2014 כחלק מהסדר פרישתו מהחברה של מייסדה רן פוליאקין. הוא הגיע לפאוורמט לאחר שכיהן במשך כשנתיים בתפקיד מנכ"ל בלקברי ופוטר מתפקידו.

 

בראיון שנתן היינס ל"כלכליסט" בליבו של הסכסוך, אמר היינס שהוא יודע איך לנווט את פאוורמט וכי מייסדי החברה בזבזו כספים רבים וכשלו. בתגובה לראיון שנתן היינס אמר פוליאקין ש"ההישג היחיד שאפשר להצביע עליו בקשר עם מר היינס הוא שהוא רב עם כולם, אף שהוא נכח בארץ פחות משבוע מאז מונה. החברה לא הציגה הצעת תקציב ל־2016, ובקצב שריפת המזומנים הנוכחי היא בדרך להיות חדלת פירעון בתוך שישה חודשים".

 

פאוורמט הוקמה בשנת 2006 על בסיס רעיון מהפכני של טעינה אלחוטית למכשירים סלולריים. הפיתוח של החברה הישראלית מנווה אילן הביא לשורת הסכמים עם חברות ענק כמו פרוקטר אנד גמבל, ג'נרל מוטורס ורשת סטארבקס, שמוצרי החברה מותקנים בכל סניפיה כיום. אך ב־2014 החל המשקיע כריס ברץ' בתלונות נגד החברה כשטען שהציגו לפניו מצגי שווא על הכנסות. ברץ' דרש את פיטוריו של פוליאקין וארגון מחדש של החברה. היינס נכנס למלא את מקומו מבסיס החברה בארה"ב.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x