קרן ההון סיכון גלילות קפיטל גייסה 77 מיליון דולר - 40 מיליון מתוכם ממוסדיים
בנק הפועלים, אלטשולר שחם, הפניקס, מנורה ואיילון הם בין המשקיעים בקרן החדשה של יוצאי 8200: "בנינו מודל שיאפשר לנו להחזיר למוסדיים כסף במהירות גבוהה יחסית"
קרן ההון סיכון הישראלית גלילות קפיטל השלימה השבוע גיוס של קרן שנייה בהיקף של 77 מיליון דולר — 40 מיליון דולר מתוכם השקעה של גופים מוסדיים בישראל. עם המוסדיים שהשקיעו בקרן החדשה נמנים בנק הפועלים, בית ההשקעות אלטשולר שחם וחברות הביטוח הפניקס, מנורה מבטחים ואיילון, שעל פי הערכות כל אחד מהם השקיע 10–7 מיליון דולר. דמי הניהול שיגבו מנהלי הקרן יעמדו על כ־2%. בנוסף לישראלים השקיעו בקרן משקיעים פרטיים זרים ומקומיים.
- גלילות קפיטל מגייסת קרן חדשה של 60-70 מיליון דולר
- באידו מצטרפת לסבב השקעה בן 117 מיליון דולר בטאבולה
- מאיץ Junction ישקיע 50 אלף דולר בחברות תמורת 5% מהמניות
גלילות קפיטל החלה את דרכה ב־2011 עם קרן של 30 מיליון דולר. הקרן הוקמה ומנוהלת בידי קובי סמוברסקי ואריק קליינשטיין, יוצאי יחידת המודיעין 8200, במטרה להשקיע בתחום הסייבר והתוכנה הארגונית. סמוברסקי הוא יזם סדרתי, שהיה מעורב בין היתר במכירת אינפוגיר לסיסקו. קליינשטיין עבד בעבר בג'רוזלם גלובל, וכן היה סמנכ"ל כספים באיסיטל ובאינטרקיור.
"היתה לנו אפשרות לגייס הרבה יותר מ־77 מיליון דולר, אבל הבנו שקרן גדולה תקשה עלינו להציג החזרים ראויים ולנהל טוב את חברות הפורטפוליו", מסביר קליינשטיין. "אנחנו מאמינים בעבודה בשיתוף עם המוסדיים, ובנינו מודל שיאפשר לנו להחזיר להם כסף במהירות גבוהה יחסית. בקרן הראשונה שלנו החזרנו למשקיעים שלנו את ההשקעה ברווח נאה מאוד עוד לפני שהם השקיעו את כל הכסף בקרן", אומר קליינשטיין.
"ההשקעות של הקרן החדשה יהיו ברובן שוב בחברות סייבר וגם בחברות מתחום הענן", אומר סמוברסקי. "בקרן הראשונה השקענו בשמונה חברות, ובקרן החדשה נשקיע ב־14–12 חברות".
"מודל ההשקעה שלנו גורס שיש להשקיע בחברות שיכולות להגיע בתוך זמן קצר למכירות בשוק. אנחנו מאמינים שבמודל כזה החברות אינן צורכות כסף רב ומייצרות ערך מהיר. מרבית האקזיטים בישראל אינם של מיליארדי דולרים, וגם אקזיט של 50 מיליון דולר על חברה שגייסה סכומים קטנים הוא אקזיט טוב", אומר קובי סמוברסקי.
בשיחה עם "כלכליסט" אומר אחד המשקיעים המוסדיים: "אף שהמחירים בתעשיית ההייטק עלו, ההשקעה בענף עדיין אטרקטיבית לנוכח פוטנציאל האקזיטים הטמון בו". לדברי אותו משקיע, כדי שההחזר השנתי IRR יהיה ראוי, עליו להיות באזור ה־20%. החזר שנתי של 5% הוא נמוך מאוד לנוכח האלטרנטיבות הקיימות בשוק.
גלילות קפיטל השקיעה בשמונה חברות ורשמה שלושה אקזיטים — המשמעותי מביניהם היה המכירה של אאוראטו למיקרוסופט בתמורה ל־200 מיליון דולר לאחר השקעה של 2 מיליון דולר בלבד. כיום גלילות קפיטל מחזיקה עדיין בשש חברות, הבולטות שבהן הן בלייזמטר ולייטסייבר.
"זו ההשקעה הראשונה של פועלים הייטק בקרנות הון סיכון", אמר יוסי ויניצקי, ראש מערך ההייטק בבנק הפועלים. "הבנק יודיע בקרוב על השקעות נוספות, כחלק מתוכנית לחיזוק מעמדו בתעשיית ההייטק המקומית".