מה הסיכוי שתכתוב עכשיו טוקבק גזעני?
לפי מחקר מקיף, ניתן לחזות אחרי חמש תגובות בלבד האם טוקבקיסט הוא טרול, חובב הפצת שנאה או עתיד לכתוב תוכן שייפגע בגולשי אתר זה או אחר. איך זה עובד - והאם בקרוב יקבעו מערכות אוטומטיות מי לא ראוי לגלוש באתרים?
לישראלים יש דם חם ואנחנו נוהגים לעיתים להתעצבן ולכתוב תגובות זועמות לכתבות באתרי תוכן. ואולם, יש אנשים ש"מעוצבן" הוא המצב הטבעי שלהם וכמעט כל התגובות שלהם יהיו דברי נאצה, שנאה וכעס. חוקרים מאוניברסיטאות קרומוול וסטנפורד טוענים שניתן לזהות את הגולשים הללו מראש, עוד לפני שמילאו אתר זה או אחר בתגובות בעייתיות.
לפי דיווח של הגרדיאן, החוקרים בחנו תגובות גולשים במשך שנה וחצי בשלושה אתרים - אתר החדשות CNN, אתר חדשות המשחקים IGN ואתר התחקירים והדעות BreitBart. בסך הכל, נבחנו יותר מ-35 מיליון טוקבקים.
קראו עוד בכלכליסט:
לחסום את הצעקנים, עוד לפני שהתחילו לצעוק צילום: Shutterstock
החוקרים פיתחו מודל חיזוי שמאפשר לאתר בדיוק של 80% את הגולשים שעתידים להיות הגסים והאלימים ביותר באתר לאחר חמישה טוקבקים בלבד. המודל נמצא כעת בבדיקות ואם ייושם באלגוריתם, יוכל לצמצם משמעותית את תופעות בריונות הרשת בפורומים ורשתות חברתיות ואת תופעת הטוקבקים שכוללים איומים וגסויות.
המחקר, "התנהגות אנטי-סוציאלית בדיונים מקוונים", עדיין לא התפרסם במלואו ומתמקד בלמידת התפתחות גולשים אלה מהרגע בו הצטרפו לקהילה מקוונת ועד לשלב בו נחסמו באתר. איתור הגולשים הבעייתיים בוצע ע"י ניתוח התוכן שלהם, תכיפות ואופן הכתיבה ועוד. לטענת החוקרים, גולשים שכאלה נוהגים לרכז את מאמציהם במספר שרשורים קטן, לכתוב תגובות לא רלוונטיות לתוכן הכתבה ומתייחסים למספר גדול של מגיבים אחרים - למשל, יעדיפו להגיב בזעם לטוקבקיסט אחר ולקחת את הדיון למקום שאינו בהכרח רלוונטי לכתבה.
למרות ההצלחה היחסית של המחקר, מזהירים החוקרים מפני סינון תוכן קיצוני, שייפגע בחופש הביטוי, בחוויית השימוש באתרים ובכך עשוי לגרום לגולשים אנטי-סוציאליים להקצין את עמדותיהם והתנהגויותיהם.