שובה של After School: חגיגה לבריונים בבתי הספר
האפליקציה מאפשרת כתיבת הודעות אנונימיות בחלוקה בית ספרית, מה שהפך לכלי יעיל בידי תלמידים שהחליטו להתעלל בבני כיתתם ואף לאיים עליהם ברצח. היא הוסרה מחנות אפל בשל תלונות הורים, אך עתה חזרה בגרסה משופרת
- מעליבים אתכם בטוויטר? מערכת אוטומטית תסנן את הקללות
- חמודי, תן למורה את הסיסמה שלך לפייסבוק
- מדינת ישראל נגד ביריונות הרשת: "לחסום את אפליקציית סיקרט"
שלא במפתיע, הפכה האפליקציה לפלטפורמה לנבלים שניצלו את האנונימיות שבה כדי לבצע מעשי בריונות כאלו ואחרים, ובעיקר איומים באלימות. זמן קצר לאחר השקתה משתמש אלמוני במישיגן כתב בה שהוא מתכוון להביא אקדח לבית הספר - איום שהוביל לחקירה של ה-FBI שבסופה התברר שמדובר במהתלה. שבוע לאחר מכן פורסם איום דומה באוהיו.
חרחור שנאה בקליק
מנהלים של כמה תיכונים בדטרויט פנו להורי תלמידים במכתב אזהרה על האפליקציה, אחרי כמה מקרים שבהם פורסמו בה "הערות אכזריות בצורה קיצונית" נגד תלמידים. חלק מבתי הספר חסמו את האפשרות להשתמש באפליקציה ברשתות ה-WiFi שלהם. “גילינו את האפליקציה אחרי שכמה תלמידים התלוננו עליה בפנינו", אמר הדובר של אחד המוסדות.
תלמידה ממישיגן אף פתחה עצומה בדרישה להסיר את האפליקציה מהאפסטור. “היו באפליקציה סיפורים על מורים ששוכבים עם תלמידים, מתקפות נגד תלמידים הומוסקסואלים, מקרים של חרחור שנאה ובריונות מקוונות, איומים באלימות, הטרדה מינית ועידוד להתאבדות", כתבה התלמידה, ג'וליאנה דייוויס, בעצומה שאספה כ-3,800 חתימות. “האפליקציה עצמה לא עושה דבר על מנת לעצור פרסומים כאלו או להשעות את המשתמשים שמנצלים את השירות לרעה. למעשה, הם מסתמכים על פרסומים מסוג זה כדי לגרוף רווח".
הרעש הציבורי עשה את שלו, ובדצמבר שעבר הסירה אפל את האפליקציה מהאפסטור, בציינה שהוא עובר את תקנון החנות שאוסר העלאת אפליקציות בעלות אופי "משמיץ, פוגעני, נבזי או כאלו שעלולות לסכן יחידים או קבוצות", וכן מכיוון שהאפליקציה מציגה "תוכן שנוי במחלוקת או גס באופן קיצוני".
אישור פוסטים פרטני
כעת חזרה האפליקציה לחנות, אחרי שלדברי מפתחיה הוכנסו בה אמצעי בטיחות קפדניים במיוחד. מנכ"ל החברה, קורי לוי, אמר לאתר חדשות הטכנולוגיה re/code שהבולט מבין אמצעים אלו הוא ניטור אנושי של התוכן שמפורסם באפליקציה, כאשר כל פוסט שמועלה לפרסום צריך לזכות לאישור פרטני לפני שהוא מוצג למשתמשים אחרים. ניטור זה מבוצע על ידי חברה חיצונת שנשכרה לשם כך.
לפני שהאפליקציה הוסרה מהאפסטור טענו מפתחיה שקצב הפרסום בא נע בין פוסט בדקה לאלפי פוסטים בשעה. ייתכן שהקף כזה של פרסומים ניתן לניטור ולניהול על ידי צוות גדול ומיומן דיו, ואולם יש ספק גדול לגבי אפקטיביות פיתרון זה ככל שהיקף השימוש באפליקציה ייגדל.