הלהיט הגדול של פסטיבל סאנדנס: סרטי מציאות מדומה
חזית הטכנולוגיה מגיעה לקולנוע העצמאי: סרטי תלת ממד ומציאות מדומה השתלטו על זירת New Frontier לקולנוע ניסיוני. בין היתר, נהנו מבקרי הפסטיבל מסימולטור שמאפשר לחוות את נופי סן פרנסיסקו מבעד לעיני ציפור
המציאות המדומה כובשת את פסטיבל סאנדנס: שלוש שנים לאחר היצירה הראשונה שהוצגה בפסטיבל הקולנוע היוקרתי באמצעות משקפיי VR, השתלטו העבודות הדיגיטליות התלת ממדיות כמעט לחלוטין על זירת New Frontier בפסטיבל, שנפתח בשבוע שעבר בפארק סיטי ביוטה.
- חלונות מעופפים: מיקרוסופט ממציאה מחדש את המציאות המדומה
- פייסבוק שוכרת 1,200 עובדים, מתרחבת בתחום המציאות המדומה
- HP מציגה מסך מחשב הולוגרפי
11 מתוך 14 העבודות בניו פרונטיר, שמוקדשת לצד החלק המרכזי והמיינסטרימי יותר שלו לאמנות, קולנוע נסיוני וחיבור בין טכנולוגיה ליצירה, נעזרות בטכנולוגיית מציאות מדומה.
הרבה מעבודות ה-VR החדשות שמשתתפות בסאנדנס הן יותר חוויות אינטראקטיביות מסרטים: "בירדלי" של מקס ריינר, לדוגמה, הוא סימולטור טיסה שמציב את הצופה בגופה של ציפור שמעופפת מעל סן פרנסיסקו. כדי לספק חוויה מציאותית ככל האפשר, העבודה כולל לא רק משקפי אוקולוס ריפט אלא גם מתקן מיוחד עליו הצופה נשכב ומאוורר שגורם לו לחוש אשליה של תנועה בתוך האוויר.
עבודה אחרת, "פרויקט סוריה", שיצר האמן נוני דה לה פנה (שאחראי גם ליצירת ה-VR הראשונה שהגיעה לסאנדנס ב-2012), מציבה את הצופה במחוז אלפו בסוריה ומעבירה אותו דרך סרט אינטראקטיבי שנוצר באנימציית מחשב, במהלכו הוא נסקל באבנים. יצירה נוספת שמציגה לצופה את העולם של היצירה מבעד לעיני הגיבורים היא זו של הקולנוען רוז טרופ, "PERSPECTIVE; CHAPTER I: THE PARTY", סרט מצולם שעלילתו מתחילה במפגש בין בחור לבחורה במסיבת קולג' ומסתיימת בתקיפה מינית, כאשר נקודת המבט עוברת במהלך הסרט מזו של הגבר לזו של האישה.
עבודת ה-VR הקודמת של דה לה פנה שהביאה את הטרנד לפסטיבל, "רעב בלוס אנג'לס", הציבה את הצופה בתור לחלוקת מזון לנזקקים באמצעות דגם מאולתר של משקפיי VR שבנה עבורו פאלמר לאקי, מייסד אוקולוס ריפט - פרויקט שהוביל מאוחר יותר באותה שנה להקמת החברה שאחראית במידה רבה לפריחה המחודשת של טכנולוגיית המציאות המדומה.
גם גוגל נוכחת בפסטיבל עם משקפי ה-Cardboard שלה, שהופכים כל מכשיר אנדרואיד למערכת VR בסיסית. היא חילקה כ-8,000 יחידות לבאי הפסטיבל, כולל אפליקציה מיוחדת שיצר עבור האירוע האמן כריס מילק.