בדיקת כלכליסט
השעון החכם סמסונג Gear 2: חלומו של חובב הגאדג'טים
השעון החדש מסוגל לעשות הרבה ממה שעושה הסמארטפון שלכם וגם שולט על ממירים של הוט ויס כאחד - אך אינו חף ממגבלות. במחירו הנוכחי, כנראה שיכבוש את ליבם של המאמצים המוקדמים - אך לא את של הקהל הרחב
שעון הדגל של סמסונג הגיע לישראל; אחיו הקטנים - ה-Gear Fit שנועד לחובבי כושר וה-Gear 2 neo המוגבל - כבר נמכרים פה. במכשיר יש את כל מה שהייתם מצפים למצוא בשעון חכם: הוא יכול לשלוט בטלפון שלכם בהפעלה רגילה או קולית, להציג התראות מפייסבוק או מיילים נכנסים, לשלוט בטלוויזיה והממיר (גם הוט, גם יס), להקליט תזכירים, לצלם תמונות, לנטר את הכושר שלכם ואפילו להתקשר לאנשים.
- הדור החדש של השעונים החכמים ייחשף השבוע
- סמסונג צפויה לחשוף צמיד חכם שמחליף את הסמארטפון
- השעון החכם סמסונג Gear Fit: זינוק ספורטיבי בכיוון הנכון
עיצוב ומבנה: פשוט ונוח
גוף השעון הוא יחידת מתכת אחת, בעלת רצועה שניתנת להחלפה. בחזיתו כפתור בית, בדומה לסמארטפוני החברה ומעל המסך - מצלמה המכוונת לפנים ולצידה עינית אינפרא-אדום. בצדדיו הותקנו רמקולים זעירים כדי לבצע שיחות קוליות בסגנון דיק טרייסי. בחלרו התחתון - מגעים לחיבור תושבת טעינה וחיישן בדיקת דופק.
הוא נראה בדיוק כפי שהייתם מצפים משעון חכם להיראות: ללא כפתורים מיותרים, ברוחב שמזכיר שעוני יוקרה סטנדרטיים, פשוט ונוח למדי לענידה. אבל בפועל, הגיר 2 עדיין קצת כבד ומסורבל ומגודל ביחס לשעונים רגילים.
כל השעונים החכמים שהושקו עד כה נבנו על בסיס אותה תצורה: מסך גדול ומרובע, מסגרת דקיקה ורצועה שניתן להחליף. הראשונה שלקחה את העיצוב הזה לכיוון חדש היא מוטורולה, עם שעון המוטו 360 שטרם הושק. לסמסונג יש גישה לטכנולוגיית חומרים מתקדמת, שללא ספק מאפשרת להפחית את משקלו של השעון (למשל, מסגרת בקליט במקום מתכת) - מה שהיה מוסיף נוחות לשימוש על חשבון מראה יוקרתי.
התקנה והפעלה: תקשורת חלקה
כדי להשתמש בשעון, יש להתקין את אפליקציית הסנכרון שלו, בדומה לשעון ה-Fit. צריך לפתוח חשבון סמסונג כדי להשתמש בה. שעון הגיר 2 מסוגל לתקשר עם מכשירי החברה בלבד - גלקסי S5 עליו נערכה הבדיקה, S4 וקודמו S3, גראנד 2 ופאבלטי Note 2 ו-3, וטאבלטי Note 10.1 ו-TabPro. האפליקציה תציג לכם יישומים שניתן לסנכרון עם השעון - אנשי קשר, רשתות חברתיות, מייל, מזג אוויר ועוד. ואולם, היא לא תציג לכם מידע על מצב הטלפון (למשל, סוללה חלשה).
התקשורת בין השעון והמכשירים מבוססת בלוטות' ופועלת בצורה חלקה יותר מאשר זו של שעון הגיר Fit. באחרון, היה לג של שניה בין הצגת המידע בטלפון והעברתו לשעון. הטעינה מתבצעת באמצעות מתאם למטען USB שמתחבר לתחתית השעון. ניתן להשתמש במתאם גם כדי לחבר את השעון למחשב ולהעביר אליו קבצים כתמונות ושירים.
תצוגה וממשק: כל ילד יכול
לגיר 2 יש מסך 1.63 אינץ' מטיפוס סופר AMOLED, בדומה לקודמו. למסך בהירות מצוינת וניתן לצפות במידע שמוצג עליו בבירור גם תחת תאורה ישירה. ג'ירוסקופ מזהה את סיבוב השעון כלפיכם ומדליק את המסך כשתרימו את היד.
השעון מבוסס על מערכת ההפעלה טיזן, שפותחה בידי סמסונג ואינטל ונשענת על רכיבים מאנדרואיד. הממשק זהה לשל שעוני אנדרואיד וכולל 5 מסכי בית שניתנים לעריכה - שינוי סדר החלונות ומיקום האייקונים (4 בכל מסך), הוספה ומחיקה שלהם.
כפתור הבית מאפשר חזרה למסך הראשי ואם תעשו סווייפ למעלה על פני המסך תחזרו בכל פעם למסך הקודם. בסך הכל, ממשק נוח ואינטואיטיבי מאוד, בצורה שגם משתמשים מתחילים או כאלה שאינם טכנולוגיים במיוחד יכולים להבין. הממשק כולו תורגם לעברית ומוצג בשלושה פונטים לבחירה; זה אמנם עניין של טעם, אבל אותי כולם עצבנו.
חיישנים ואפליקציות: מצלמה? בשביל מה?
אחת התכונות הבולטות בגיר 2 היא המצלמה שלו. יש לה חיישן של 2 מגה-פיקסל והיא ממוקמת בחלקו העליון. לראייתי, היא פשוט רכיב מיותר לחלוטין בשעון: אם ברצונכם לצלם משהו שנמצא בדיוק למולכם, היא תספק תמונות באיכות ירודה, אבל הצילום עצמו פשוט ונוח. מצד שני, אם רציתם לצלם משהו שנמצא מעליכם או מתחתיכם? לא תצליחו לצפות במסך כמו שצריך ויהיה עליכם להטות את הראש או את הגוף כולו כדי לצלם. המצלמה אולי שימושית עבור מי שחייב לצלם דבר-מה במהירות ולא מספיק לשלוף את הטלפון, אבל קשה לי לחשוב על תרחישים שכאלה שקורים בתכיפות גבוהה. בסופו של דבר, בכיסו של משתמש Gear 2 נמצא ככל הנראה סמארטפון גלקסי S5 או S4, שני מכשירים בעלי מצלמה מוצלחת מאוד, מה שמדגיש את היות המצלמה מיותרת. בנוסף, אין לה ייצוב תמונה, מה שגורם לתמונות להיראות מטושטשות למדי.
הג'ירוסקופ פועל היטב ומזהה מתי מפנים את השעון לכיוון הפנים. מד הצעדים מזייף קצת, אבל לא בצורה שתפריע למשתמש הסביר; פריקים של בריאות וכושר כנראה יעדיפו גם ככה שעוני כושר יעודיים או את שעון הגיר פיט. ניתן לחבר דרך אפליקציית הסנכרון מספר רב של יישומים לגיר 2, כדי להציג התראות מהן. הן יוצגו בצורת שורה או שתיים, מה שיחייב אתכם להוציא את הטלפון ולקרוא בדיוק מה כתבו לכם בפייסבוק, מה שלחו בג'ימייל או מי חיפש אתכם בווטסאפ.
לגיר 2 יש מספר אפליקציות מובנות, בראשן יכולות טלפון: חייגן, רשימת אנשי קשר ויומן שיחות. ביצוע השיחות בפועל אינו נוח: הרמקולים של המכשיר חלשים וצורמים, מה שמקשה על ביצוע שיחה. באופן מוזר, השעון לא מסוגל לסנכרן את האוזניות עם החייגן של הטלפון, מה שבעצם מייתר אותו לחלוטין; אם אתם מרכיבים את האוזניות, תוכלו פשוט לדבר דרכן והשעון הוא חוליה מיותרת בשרשרת. ואולם, יש כאן וואו פקטור, שידליק את המאמצים המוקדמים למיניהם.
נגן המדיה הוא פשוט ונטול אפשרויות - אבל משום מה, החברה מצפה שתעבירו קבצים מהסמארטפון לשעון. ומה אם כל שברצונכם לעשות הוא להזרים את המוזיקה מהטלפון - ורק להעביר שירים עם השעון? לא תוכלו; סמסונג תכננה מוצר שמסוגל להשמיע מוזיקה בפני עצמו, אך אין לו חיבור לאוזניות ועדיין מסתמך על הטלפון החכם.
כלי ההפעלה הקולית של החברה, S Voice, מותקן אף הוא בגיר 2. כמובן, מדובר פה בכלי ממשק בלבד, שאת כל התקשורת שלו עם הרשת עושה הטלפון. זה נחמד, אבל לא שימושי: S Voice דובר אנגלית בלבד וגם לא מזהה אותה כמו שצריך - לא ברמה של גוגל או אפל וכנראה שלא תשתמשו בו.
אפליקציית השלט הרחוק היא אולי הטובה ביותר בשעון: ביכולתה לזהות טלוויזיות של חברות רבות וממירים - גם של הוט וגם של יס. כך, תוכלו להעביר ערוצים, להרחיב נתונים על כל תוכנית ולשלוט בעוצמת השמע בלי לחפש את השלטים של המכשירים. זו אפליקציה שנשענת על טכנולוגיה פשוטה מאוד - אינפרא אדום בשילוב קידוד תקשורת שלטים - שצריכה להימצא בכל שעון חכם באשר הוא.
תמצאו בשעון גם כלי הקלטה להכנת מזכרים קוליים - שימושי מאוד כשברצונכם להקליט מישהו מבלי שידע על כך או סתם להכין תזכורות לעצמכם, את אפליקציות אימוני הכושר של סמסונג (עליהן הרחבנו בסקירת ה-Gear Fit) ותוכנה לאיתור הסמארטפון, אשר גורמת לו לצלצל ומקלה על איתורו. כמובן, הטווח שלה הוא טווח בלוטות' - מטרים בודדים; האפליקציה לא תועיל לכם באיתור הטלפון אם איבדתם אותו למשל, במסיבה או בקניון.
ביצועים וזמן סוללה: חזק, אבל עם לגים
השעון מונע במעבד כפול ליבה במהירות של גיגה-הרץ, מה שמאפשר פעולה חלקה של הממשק. ועדיין, נקלתי במספר לגים בעת הפעלת יישומים. דווקא אפליקציית המצלמה פעלה במהירות ראויה לציון. לעומתה, יומן השיחות ונגן המוזיקה נפתחים לאחר עיכוב של שניה. זמן הסוללה יספיק לכם ליותר מיומיים, נתון ממוצע ביחס לקטגוריה.
סיכום ואלטרנטיבות: למשוגעים לדבר
בהתחשב במה שראינו עד היום - הגלקסי Gear וה-Gear Fit של סמסונג עצמה, ה-Smartwatch 2 של סוני, שעון ה--Pebble, ה-TalkBand של חואווי ואחרים - אפשר לומר שהגיר 2 הוא השעון החכם המתקדם ועתיר התכונות בעולם.
ועדיין, כרגע קשה להמליץ עליו למשתמש הממוצע; במחירו, 1,500 שקל, אפשר לקנות סמארטפונים מצוינים כנקסוס 4, מוטו G מבית מוטורולה או נוקיה לומיה 920. אם היה עולה כשליש מזה, היה לי קל יותר להמליץ עליו. זה מוצר שעבור המשתמש הסביר הוא פיתרון שמחפש בעיה. ומחליף בעיקר את פעולת שליפת הטלפון מן הכיס.
הוא יקסום בעיקר למאמצים המוקדמים - חובבי הגאדג'טים שאוהבים לדעת שבידיהם נמצאת הטכנולוגיה המתקדמת ביותר בתחום האלקטרוניקה הבידורית. עבורם, הגיר 2 יהיה