קוריאה מסירה את האפליקציות המיותרות מהסמארטפונים
ממשלת דרום קוריאה יוצאת נגד סמסונג, LG ושאר יצרניות וספקיות הסלולר המקומיות המעמיסות על הטלפונים מגוון של אפליקציות מותקנות מראש, לא רצויות ובלתי ניתנות להסרה. ההחלטה תכנס לתוקף באפריל הקרוב
יצרניות סלולר, וכן וספקיות סלולר מקומיות בדרום קוריאה, לא יורשו יותר להתקין מראש על הטלפונים החכמים שהן מייצרות ומשווקות, אפליקציות שאינן ניתנות להסרה. כך החליט בשבוע שעבר משרד המדע הקוריאני. לפי דיווח של אתר חדשות הטכנולוגיה ZDNet, ההחלטה תיכנס לתוקף כבר באפריל הקרוב.
- דרום קוריאה רוצה אזרחים מאושרים: תמתן את ההישגיות
- הדולר היציג נותר ללא שינוי על 3.50 שקלים
- נגנבו פרטי האשראי של 40% מתושבי דרום קוריאה
משתמשי אנדרואיד מכירים היטב את הבעיה - המנהג של ספקיות הסלולר, במיוחד בישראל, להעמיס על המכשיר מגוון עצום של אפליקציות שנועדו לקדם את שירותיהן השונים. לעיתים קרובות מדובר באפליקציות שלא ניתן להסיר, וחלקן גם מתנהגות כרוגלה השולחת מידע לספקיות על המשתמשים והרגלי השימוש שלהן. אפליקציות אלו מאיטות את ביצועי המכשיר בצורה ניכרת, מעמיסות על הזכרון ולרוב אינן נמצאות בשימוש.
כך למשל, הטלפון החכם גלקסי S4 מבית סמסונג נמכר במדינה גם על ידי ספקית הסלולר הדרום-קוריאנית SK Telcom. דרך ספקית זו, הוא מגיע עם לא פחות מ-80 אפליקציות מותקנות מראש: 25 של הספקית עצמה, 39 של סמסונג ו-16 של אנדרואיד.
לעתיד נקי יותר - מאפליקציות לא רצויות
ההחלטה לא תאסור לחלוטין את התקנת האפליקציות אלו על המכשיר, אבל תחייב את הספקיות לאפשר למשתמשים למחוק אותן בקלות. היישומים היחידים שיהיו פטורים מחובה זו הינם אלו המאפשרים תקשורת Wi-Fi ו-NFC, וכן אפליקציות של שירות לקוחות ואפליקציית חנויות האפליקציות עצמן של הספקית או יצרנית הסלולר.
"מטרת ההחלטה הינה לתקן נוהג בלתי-נורמלי שגורם חוסר-נוחות למשתמשי סמארטפון ויוצר תחרות בלתי-הוגנת בין המפעילים בתעשייה", נכתב בהודעה לעיתונות של משרד המדע.
לא ברור עדיין האם ההחלטה נוגעת רק לספקיות הסלולר, או גם ליצרניות המכשירים ומפתחות מערכת ההפעלה. במקרה האחרון, ההחלטה עשויה לחייב אפילו את אפל לאפשר למשתמשים למחוק את היישומים המובנים שמגיעים עם מכשירי האייפון שלהן – דבר שנמצא בניגוד לעקרונות הפעולה של החברה שמעוניינת לשלוט ולעצב באופן מלא את חוויית השימוש במכשיריה. עד כה, אפל אסרה על ספקיות סלולר להתקין אוטומטית אפליקציות על מכשיריה.
בעבור המשתמשים, מדובר בצעד מבורך. אין בהחלטה הנוכחית תקווה רבה למשתמשים מחוץ לדרום קוריאה, ולא סביר שהחלטה דומה תתקבל בישראל בעתיד הנראה לעין. עם זאת, מכיוון שסמסונג ו-LG הן שתיים מהיצרניות הגדולות בעולם, החלטה מקומית יכולה להוביל להחלטה בינלאומית בנושא - במיוחד בהתחשב שחלק מהמכשירים של השתיים מושקים קודם בקוריאה לפני שאר העולם.