הקץ לגניבות? סמסונג ו-LG מפתחות "השמדה עצמית" לטלפונים
התכונה החדשה תאפשר להפוך את הסמארטפונים לבלתי שמישים מרחוק, מה שימנע מגנבים למכור אותם. זאת, לאור לחץ שמופעל על החברות מצד רגולטורים. הטלפונים הגנובים מסייעים במימון פשע מאורגן וגורמי טרור כחיזבאללה
גניבות הסמארטפונים הן מכה בינלאומית, איתה מתקשות הרשויות להתמודד. עתה מדווח הוול סטריט ג'ורנל ששתיים מהחברות הגדולות ביותר בתחום, סמסונג ו-LG, צפויות להשיק מערכת מובנית לנטרול מרוחק של מכשירים גנובים - מה שיוכל למעשה, לחסל את שוק המכשירים הגנובים.
מדובר בתכונת השמדה עצמית של המכשירים, אשר תנטרל טלפון גנוב בצורה שתהפוך אותו לבלתי שמיש לחלוטין, גם אם החליף הגנב את כרטיס ה-SIM או פרץ אותו.
קראו עוד בכלכליסט:
- לנובו יוצאת לכבוש את שוק המובייל הסיני מידי סמסונג
- Optimus G pro של LG: קאמבק מרשים לזירת הפאבלט
- גרטנר: סמסונג מכרה פי 2 יותר סמארטפונים מאפל ברבעון האחרון
פאבלט של LG. גנבו לך? השמד אותו מרחוק צילום: ניצן סדן
מה עושים עם המכשירים הגנובים?
ציר אפל-חיזבאללה, או: איך האייפון הגנוב שלך מממן קטיושות
יצרניות המכשירים שמחות מאוד על כל סמארטפון שנגנב, על אף שארגוני טרור בינלאומיים - לרבות המיליציה השיעית המפורסמת - משתמשים בהם למימון פעילותם
יוסי גורביץ,
6 תגובות
לכתבה המלאה
משרד המדע הדרום קוריאני הודיע בשבוע שעבר כי הוא פועל ביחד עם שתי החברות להצגת התכונה החדשה בהקדם האפשרי. ככל הנראה שהתכונה תוצג בתחילת 2014 ולא מן הנמנע שתהפוך לסטנדרט בשוק. זאת, בשל ביקורת שנמתחת על יצרניות המכשירים מצד ארגוני צרכנים וגופים אחרים בעולם, על שאינן עושות די למניעת הגניבות.
השימוש בתכונה יחייב את המשתמש להירשם כבעל המכשיר במטרה להפעיל אותה, מה שעשוי להקשות במעט על שוק המכשירים המשומשים ולזכות לביקורת מצד ארגוני הגנת פרטיות.
גניבת מכשירים: קל לקחת, כמעט בלתי אפשרי להשיב צילום: ניצן סדן
ביולי האחרון זכו סמסונג ואפל לביקורת קשה מצד פרקליט מדינת ניו יורק אריק שניידרמן ופרקליט מחוז סן פרנסיסקו ג'ורג' גסקון. השניים דרשו לדעת מה בכוונת החברות לעשות לצמצום הגניבות ואף הכריזו על הקמת ועדת בדיקה. בארצות הברית נגנבים מדי שנה כ-60 מיליון סמארטפונים - לפי נתוני המשטרה ורשות התקשורת הפדרלית, מדובר על בין 30 ל-40% מכל מעשי השוד במדינה.
גניבות סמארטפונים גורמות נזקים לא רק לבעלי המכשירים: גניבת ומכירת סלולריים הפכה לעסק כה רווחי עד שגורמים פליליים שונים משתמשים בה כמקור הכנסה משני ואיתם - גם ארגוני טרור, ביניהם חיזבאללה. כיום ישנן אפליקציות שונות שמאפשרות נטרול מרחוק של הסמארטפון, אולם הן אינן חפות ממגבלות ורגישות להחלפת SIM או נטרול התקשורת האלחוטית במכשיר.