$
אינטרנט

משחק אכזרי: זינגה דורשת מעובדים לוותר על אופציות לקראת ההנפקה

לפי הדיווחים חברת המשחקים המקוונים נוקטת צעד חריג, ומאיימת על העובדים בפיטורים אם לא יוותרו על חלק מהאופציות - בטענה שקיבלו יותר מדי מהן

יוסי גורביץ 10:4110.11.11
לזינגה, חברת המשחקים המקוונים העומדת מאחורי פארמוויל וסיטיוויל, יצא בעבר שם בעייתי בעמק הסיליקון: מנכ"ל החברה, מארק פינקוס, התגאה בכך ש"מעולם לא הבין מה הטעם בשיעורי אתיקת עסקים" ובכך שעובדיו "עושים כל דבר שמופיע בספר" כדי להשיג הכנסות. אבל נראה שכעת זינגה עברו את הגבול:
"וול סטריט ג'ורנל" דיווח הבוקר (ה') כי החברה דרשה מחלק מעובדיה לוותר על האופציות שקיבלו, או על חלקן, קודם להנפקתה הצפויה בשבועות הקרובים.

 

הענקת אופציות היא אמצעי מקובל למשיכת עובדים, במיוחד כשהן מהוות תחליף למשכורת גבוהה. קבלת אופציות דורשת מהעובד ליטול סיכון על עצמו, משום שיתכן שהחברה לא תגיע אי פעם להנפקה והאופציות יתגלו כחסרות ערך. זינגה חילקה מספר גדול במיוחד של אופציות לעובדיה, ונראה שפינקוס מתחרט על כך.

 

שורה של עובדים דיווחו כי פינקוס או עוזריו פנו אליהם בדרישה שיוותרו על אופציות – או שיפוטרו. מבחינת ההנהלה, ישנם יותר מדי עובדים ותיקים שקיבלו בתחילת ימיה של החברה מספר גדול של אופציות, אך כיום ממלאים תפקיד זוטר יחסית. בחברה חוששים מהמצב המכונה "הטַבָּח של גוגל" – אחד מעובדיה הראשונים של גוגל שימש כטבח, ומימש את האופציות שלו עם הנפקת החברה ב-2004 תמורת כ-20 מיליון דולר.

 

בעבר דווח כי בזינגה חוששים מ"מלחמת מעמדות" בין העובדים הוותיקים, המחזיקים באופציות, ובין העובדים החדשים, שאינם מחזיקים בהן. פינקוס עצמו מחזיק במניות זינגה בשווי מוערך של כ-2.4 מיליארד דולר, ומכר בחודשים האחרונים מניות בשווי 110 מיליון.

 

הדרישה מעובדים לוותר על אופציות שקיבלו מעמידה את זינגה בסכנה של תביעה מצד מועסקיה, משום שהדרישה לוותר על זכויות שהוענקו לעובד תחת איום בפיטוריו מנוגדת לחוק האמריקאי. לפחות במקרה אחד עובד שנדרש לוותר על אופציות שכר עורך דין, שאילץ את זינגה לסגת מחלק מתביעותיה. העובד עזב לאחר מכן את החברה. לפי מקורות ה"ג'ורנל", פינקוס מחזיק ברשימה של עובדים שמחזיקים ביותר מדי מניות בעיניו. מנכ"ל זינגה מגדיר את חלקם כ"נעדרים", משום שלדעתו הם עושים פחות מדי ביחס לאופציות שברשותם.

 

עד לאחרונה, הרעיון של לקיחת אופציות שהוענקו לעובדים חזרה לחברה נחשב לבלתי נתפס, אך עורך דין אמר ל"ג'ורנל" כי הוא מכיר שלושה מקרים בשנה האחרונה, שבהם בכירים בחברות רשתות חברתיות דנו באפשרות הזו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x