בדיקת "כלכליסט": Xperia Play - כשהפלייסטיישן פוגש את אנדרואיד
טלפון הפלייסטיישן של סוני אריקסון מסמן קפיצת מדרגה בתחום המשחקים בסלולר, אבל עדיין לא מציע תחליף מלא לחווית הגיימינג המסורתית. מה שכן, השחקנים שכבר רגילים לקונסולה של סוני ירגישו בבית
ההכרזה הרשמית על ה-Xperia Play של סוני אריקסון הגיעה בפברואר, אחרי שורה ארוכה של שמועות, חשיפות, הדלפות וספקולציות. כולן עסקו בסקרנות ב"פלייסטיישן פון", טלפון האנדרואיד הראשון שמשלב בין סמארטפון לקונסולת משחקים. בשוק שבו אייפון הוא מלך משחקי הקז'ואל, סוני בודקת האם אנדרואיד יכול להתאים לגיימרים הכבדים. "כלכליסט" לקח את המכשיר לסקירה ראשונית, באדיבות החנות Omega Phones, ובדק האם אנדרואיד אכן מוכנה להתחיל לשחק.
המשחקים כבר בפנים
הדבר הבולט ביותר באקספיריה פליי הוא כמובן המראה החיצוני שלו. במבט ראשון הוא נראה כמו עוד טלפון אנדרואיד סטנדרטי: מסך מגע בגודל 4 אינץ', מצלמה אחורית באיכות של 5.1 מגה-פיקסל עם פלאש, מצלמה קדמית ברזולוציה של פחות ממגה-פיקסל אחד, צורה מעוגלת שמזכירה את שאר מכשירי האקספיריה של סוני אריקסון וארבעה כפתורי הפעלה סטנדרטיים בתחתית. אבל ברגע שמזיזים את חלקו התחתון של המכשיר מתגלה ה־Gamepad הנשלף, שמבהיר כי יש כאן עסק עם קונסולת משחקים, ולא סתם עוד מכשיר שמריץ את מערכת ההפעלה של גוגל.
המכשיר מגיע עם אנדרואיד בגרסה 2.3, החדשה ביותר, שתתמוך בקרוב גם בשיחות וידיאו ב-Google Talk. כל יישומי גוגל המוכרים נמצאים כאן כמובן, מג'ימייל ועד Google Maps. יש גם סקין של סוני אריקסון בשם TimeScape שמתחבר לרשתות חברתיות וגם נגן המוזיקה MediaScape.
בנוסף, הטלפון מצויד גם בחנות משחקים בשם Playstation Pocket וכמה משחקים שמגיעים מותקנים על המכשיר מראש, בהם פיפ"א 10, קראש בנדיקוט ומשחק מכות של ברוס לי. למרבה הצער, חנות Playstation Pocket עצמה לא זמינה בישראל, אך לחיצה על יישום המשחקים, שגם הוא עונה לשם Xperia Play, תציג את רוב המשחקים שמותאמים ל-Gamepad של המכשיר, דרך האנדרואיד מרקט - חנות היישומים הרשמית של גוגל.
המשחקים ניתנים להורדה תמורת תשלום או בחינם, לא רק מהאנדרואיד מרקט אלא גם מאתרים שונים ברשת. כך תוכלו להוריד את Need for Speed בגרסת ניסיון מאתר EA, למשל. בסך הכל קיימים עבור המכשיר למעלה מ-160 משחקים מותאמים כיום, ויש להניח שהמספר רק יילך ויעלה.
חוויית משחק מהנה
מי שיקנה את האקספיריה פליי לא ישתמש בו כדי לכתוב בגוגל דוקס, אלא בעיקר כדי לשחק בו. והמשחק במכשיר הוא ללא ספק ייחודי, מוצלח וראוי להערכה - בעיקר בזכות ה-Gamepad הנשלף. רכיב זה, שזהה במראה לשלט הפלייסטיישן או קונסולת ה-PSP של סוני, הוא לב ליבו של המכשיר והופך אותו מסתם מכשיר אנדרואיד בעל מסך מגע למכונת משחקים ייעודית.
הוא מורכב משני זוגות של ארבעה מקשים: בין היתר תוכלו למצוא שם את כפתורי העיגול, האיקס, הריבוע והמשולש המוכרים לשחקני פלייסטיישן. הם משמשים לביצוע פעולות מיוחדות, ובמקרה של משחקי מכות גם לצירופי מהלכים (קומובאים). באמצע ישנם שני משטחי מגע שמחליפים את הג'ויסטיק המסורתי, מאחור נמצאים שני כפתורי כנף ובין לבין - כפתורי בחירה והגדרות, כך שלא תהיו חייבים לגעת במסך המגע כלל.
אמנם המכשיר מצויד רק במעבד במהירות 1 גיגה-הרץ בעל ליבה אחת, הוא מגיב היטב ומהיר למדי תוך כדי משחק. גם השימוש ב-Gamepad נוח מאוד ומעצים את החוויה: כל מי שיצא לו לקחת ליד בקר פלייסטיישן או מכשיר PSP ירגיש בבית. ההבדלים בין משחק ב-Need For Speed באקספיריה פליי לבין אותו משחק בפלייסטיישן 3 הם בעיקר בגודל המסך והשימוש בבקר כרטט.
עם זאת, בכל הנוגע לגרפיקה עצמה ואיכות התצוגה, הרגשנו שיש מקום לשיפור. המשחקים לא נראו ריאליסטיים יותר מדי ובהירות המסך, גם כשכוונה על מקסימום, לא העלימה את האפלוליות והתקשתה להתמודד עם אור שמש ישיר.
סיכום
בכל הקשור לחוויית המשחק באנדרואיד, שנוטה להסתכם בעיקר באנגרי בירדז ו-Fruit Ninja, ה-Xperia Play מציע עליית מדרגה משמעותית. אבל המכשיר אינו מתאים לכל אחד: מספר האנשים שירצו לקחת איתם מכונת משחקים לכל מקום היא שתקבע האם הוא יהפוך ללהיט, או יישאר גימיק בלבד.
הצרכן הישראלי ימצא כאן תמיכה חלקית בעברית - לקריאה בלבד וללא מקלדת מובנית. בינתיים, נראה שמדובר בעיקר באביזר חובה עבור מי שרוצה לשדרג את ה-PSP שלו. גם המחיר לא צפוי לעזור למכירות: 520 יורו באנגליה או 2,574 שקל באומגה פון.