גיא רוזן, מבעלי אונאבו: "גלישה סלולרית זה כמו שיחת גוביינא"
החברה הישראלית שתחסוך לכם עד 90% מעלויות הגלישה משיקה אפליקציה ראשונה בברצלונה. היא פותחת אותה באופן בלעדי ל-500 גולשי "כלכליסט"
בשבוע הבא יחזרו מאות ישראלים מהתערוכה הסלולרית בברצלונה, אשר לאחר שבוע אינטנסיבי של פעילות עסקית, ישמחו מאוד שלא לדעת מה ייכתב בחשבון הטלפון הבא שיישלח לביתם.
עלות שירותי ה'נדידה', המאפשרות לבעלי טלפונים ישראלים לשוחח או לגלוש מהסלולר גם בחו"ל נחשבת גם היום לגבוהה עד בלתי אפשרית, ורבים הישראלים שרוכשים כרטיס סים מקומי, פתרון שיש עמו חסרונות רבים, ועדיין לא פותר את בעיית הגלישה הסלולרית שבדרך כלל אינה זמינה בכרטיס מקומי, או שמשאירים את המכשירים זוללי הגלישה, דוגמת אייפון, בבית, ונוסעים עם הבלקברי בלבד.
אחד הפתרונות המעניינים כיום לפתרון בעיית הגלישה בחו"ל מפותח בישראל על ידי חברת Onavo מרמת גן.
החברה, שנוסדה על ידי גורו טכנולוגית ה'ענן', הבלוגר גיא רוזן, ועל ידי איש מודו לשעבר, רואי טיגר, פיתחה טכנולוגיה המאפשרת להפחית עד 90% את עלויות הגלישה הסלולרית, בארץ או בחו"ל.
את המוצר פיתחו השניים לאחר עוגמת הנפש שלוותה לחשבון הטלפון ,שחוו בעצמם לאחר ועידת ברצלונה הקודמת. "גלישה סלולרית היא כמו שיחת גוביינא", מסביר רוזן. "אתה בעצם נותן למישהו אחר לקבוע כמה אתה משלם, כיוון שכמות ה- Data שאתה צורך תלויה בעיקר בחסדם של אלה שפיתחו את האתרים שאתה גולש בהם או מי ששלח לך דואר אלקטרוני. אנחנו רוצים להחזיר את השליטה למי שמשלם, שזה בעצם המשתמש"
חברת Onavo השיקה באחרונה גרסת בטא לאפליקציית אייפון חדשה, אשר תסייע למבקרים בחו"ל לחסוך בהוצאות הגלישה. האפליקצייה 'משתלטת' על פעילות התקשורת של המכשיר ומצמצת בעקבות כך את המידע המועבר לטלפון לשימושים חיוניים בלבד, כגון שירותי מייל, או אפליקציות פייסבוק, טוויטר או שירות המפות של גוגל.
האפליקצייה פועלת ברקע הפעילות בטלפון, ללא התערבות באפליקציות אחרות ולטענת החברה, היא איננה זוללת זכרון רב מהמכשיר, ובכך מאפשרת ריבוי משימות. נוסף על כך, מציגה האפליקציה מידע באשר לכמות המידע שהועבר עד כה.
בשלב זה משתמשים בOnavo כמה עשרות משתמשי גרסת 'אלפא' בלבד, כאשר בימים הקרובים תאפשר אונאבו למאות נוספים להצטרף לגרסת 'בטא'. בשלב זה האפליקציה תסופק בחינם, כאשר בעתיד חלק מהשירותים, כגון חיבור לפייסבוק או לאפליקציות של אתרי חדשות, עשויים להיות מסופקים תמורת תשלום. בהמשך השנה תשיק אונאבו גרסה גם למכשיר האנדרואיד, וייפתחו את הקוד למפתחים חיצוניים שיוכלו ליצור אפליקציות תוכן.
אתם מציעים פתרון שיוזיל את עלויות הגלישה, חברות הסלולר לא מתייחסות אליכם בחשדנות?
גיא רוזן: "לאו דווקא. הבעיה של חברות הסלולר כיום היא הפוכה: הן חוות עומסים אדירים ברשתות התקשורת שלהן וכל מי שיכול לצמצם להם את כמות המידע העובר, ולשמור על חווית משתמש טובה, רק מועילה להם. הן גם מבינות
היטב שמי שמקבל חשבון של עשרת אלפים שקלים על שימוש בגלישה בחו"ל, לא יחזור לעשות זאת בקלות. בטווח הארוך, אני מאמין, תמיד יהיה פער בין הביקוש לגלישה סלולרית לבין היכולת של חברות הסלולר לספק את הביקוש הזה. סיסקו טוענת שבתוך ארבע שנים יגדל הביקוש לגלישה סלולרית פי 26. חברות הסלולר לעולם לא יוכלו לספק זאת בזמן כה קצר".
היישום של אונאבו מגיע כרגע על גבי אפליקצייה לאייפון, אך בחברה יודעים כי 'עלו' על טכנולוגיה שעשויה להתאים גם ליישומים אחרים שיבקשו חסכון בעלויות בשימוש בתעבורת תקשורת וכבר חושבים על כיוונים נוספים. בחברה המעסיקה 6 עובדים ברמת גן הושקעו עד כה כמיליון דולר מקרן ההון סיכון מאגמה.
אונאבו מרחיבה את תוכנית הבטא שלה ופותחת אותה באופן בלעדי ל-500 גולשי "כלכליסט" ע"י לחיצה על הקישור הבא (דרך דפדפן הספארי של האייפון בלבד): http://www.onavo.com/clclst