ארה"ב: חקירה פדרלית נגד גוגל בפרשת סטריט וויו
רכבי האיסוף של גוגל ממשיכים לסבך אותה: רשות התקשורת הפדרלית הודיעה כי תבחן האם החברה עברה על החוק האוסר האזנות סתר
הפרשה נחשפה במאי, כאשר התברר שרכבי סטריט וויו של גוגל לא הסתפקו בצילום רחובות, אלא גם הפעילו תוכנה שסרקה אחר רשתות WiFi. במקרים שבהן הרשתות לא היו מאובטחות, היא גם חדרה לתוכן והעתיקה חלק מהתעבורה שלהם. גוגל נאלצה להודות לאחרונה שבין המידע ששאבו המכוניות שלה היו גם חלקים ממיילים וסיסמאות. כשהרשויות בגרמניה חשפו את הפרשה, גוגל הכחישה שביצעה מעשים העלולים להיחשב כציתות.
בכך מצטרפת ה-FCC לשורה של גופים ממשלתיים אחרים במקומות שונים בעולם שחוקרים את הפרשה. באיטליה הודיעו הרשויות לגוגל שהיא מחויבת להתריע בפני הציבור שלושה ימים מראש על נסיעתו של רכב סטריט וויו. בבריטניה מצאו החוקרים כי גוגל עברה על החוק ודרשו ממנה לעבור בדיקה קפדנית עד סוף החודש. בארה"ב עצמה לא רק הממשלה הפדרלית חוקרת את הנושא - אלא גם 37 מדינות שונות. ב"כלכליסט" נחשף כי רכבי האיסוף של גוגל הגיעו לארץ, והחברה פנתה למשרד הביטחון בבקשה להפעילם.
אם תמצא ה-FCC שגוגל עברה על חוקי הציתות במודע, החברה צפויה לקנס של עד 50 אלף דולר על כל עבירה. טענה מרכזית של גוגל בפרשה היא שהמעשים לא היו על דעת החברה אלא על דעת מהנדס בודד, אבל היא לא חשפה את שמו ולא הודיעה על פיטוריו. חבר הקונגרס הבכיר ג'ו ברטון אמר לפני כשבוע כי איסוף המידע של גוגל לא היה מקרי וכי "יש מה לבחון כאן". גם חברי קונגרס אחרים ביקשו מה-FCC לבדוק את הנושא.