$
חדשות טכנולוגיה

תערוכת Think Next: חושבים על הצעד הבא

שליטה במחשב באמצעות תנועות ידיים, קונסולת משחקים ללא שלט וזיהוי שירים מתוך קליפים ביוטיוב: אלה הם רק חלק מהפיתוחים שהוצגו בתערוכה השנתית של מיקרוסופט שהתקיימה בשבוע שעבר בישראל

עומר כביר ואסף גלעד 15:2718.04.10

יותר מ־1,500 מבקרים הגיעו ביום חמישי לתערכות Think Next של מיקרוסופט, שנערכה בהאנגר 11 בנמל תל אביב, ושבה הוצגו עשרות חידושים שלהם שותפות גם חברות סטארט־אפ ישראליות. במיקרוסופט מקווים שהפיתוחים הללו ישנו את פני הטכנולוגיה והמחשוב האישי בשנים הקרובות.

 

אורח הכבוד של התערוכה היה קרייג מאנדי, סמנכ"ל האסטרטגיה והמו"פ של מיקרוסופט, הנחשב למספר ארבע בחברה. בנאום המרכזי שנשא בכנס עקץ מאנדי את אפל, יריבתה הוותיקה של מיקרוסופט: "אפל יודעת להוציא מוצרים לשוק ולספק אותם בכמויות, אבל התהליך הזה לוקח לה זמן, והיא לא מסוגלת להתמודד עם התאמת המוצר לקהילות ולשפות שונות. מיקרוסופט תמיד היתה חזקה בהשקות מוצר בקנה מידה גדול שמתאים לכולם, בבת אחת. אנחנו מובילים במחלקות המחקר שלנו, ומפרסמים את המחקרים שלנו לציבור, בעוד שמרבית החברות שומרות אותם בסוד. סטיב ג'ובס לא יגיד לכם שזה החזון שלו. הוא אולי יעשה זאת, אבל לא יחלוק אותו עם כולם".

 

אבל מוקד העניין האמיתי בכנס היה עשרות החידושים שהוצגו בו, בהם מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט לטלפונים סלולריים, הצגת דרכים חדשות לשלוט במחשב ובמכשירים ניידים, משחקים חדשים ופיתוחים עתידיים. "כלכליסט" בחר את החידושים המעניינים ביותר.

 

RingBow: טבעת השליטה

 

חברת הסטארט־אפ הישראלית RingBow הציגה טבעת אצבע שמטרתה לשדרג את הפונקציונליות של מסכי המגע  באמצעות הפחתת השימוש בתפריטים כדי לבצע פעולות שונות. לטבעת שתי מחוות: לחיצה המשמשת כבורר בין פעולות, וגלגול המשמש להגברת או להעלאת העוצמה. כך, למשל, בתוכנת ציור שהודגמה בכנס אפשר לגלגל את גלגל הטבעת תוך תנועת הברשה, כדי להרחיב או להצר את עובי המברשת. לחיצה על הכפתור בשלב זה תעביר את התוכנה לפונקציית בחירת הצבע, וגלילה נוספת תשנה אותו - תוך כדי תנועה. הטבעת יכולה להיות מוצלחת גם במשחקי פעולה למשל, הדורשים לעתים החלפה מהירה של כלי נשק ותגובה זריזה למצבים שונים. המוצר נמצא כרגע בשלבי פיתוח ראשוניים, ומוצר מוגמר צפוי להיות מוכן בתוך שלושה חודשים עד חצי שנה.

  

RingBow RingBow צילום: דמיטרי שבצינקו

 

Project Natal: גיימינג ללא שלט

לראשונה בישראל, הטכנולוגיה החדשנית פרי פיתוחה של חברת פריימסנס הישראלית הוצגה בכנס על ידי אילן שפילינגר, מנהל חטיבת החומרה של קונסולת המשחקים Xbox. הטכנולוגיה, המורכבת מקונסולת אקס־בוקס 360 סטנדרטית שאליה מחובר חיישן של פריימסנס, תיצר מנגנון המזהה את תנועות גוף האדם, עוקב אחריהן ומבצע ניתוח וירטואלי של הדמות. בהדגמה הקצרה שנערכה בתערוכה הצליחה המערכת לעקוב אחר תנועות שונות שביצעו במקביל שני מדגימים. מטרת הפיתוח היא לאפשר לשחקנים לשלוט

Project Natal Project Natal צילום: דמיטרי שבצינקו

בדמויות במשחק תוך ביצוע פעולות מורכבות וללא צורך בשלט מיוחד.

 

Windows Phone 7: חסל סדר אפליקציות

 

בשבועות שלפני הכינוס הבטיחו במיקרוסופט שנעשים מאמצים להביא כמה עשרות מכשירים המריצים את מערכת ההפעלה הסלולרית החדשה שלה, כדי לאפשר הדגמה והתנסות עבור המבקרים. בפועל, החברה הציגה רק מכשיר אחד, שלא עזב לרגע את ידה של המציגה והמבקרים לא הורשו לבדוק אותו. עם זאת, הדגמת המכשיר היתה מרשימה למדי: מערכת ההפעלה החדשה שמה דגש על ביצוע פעולות, ולא על הורדת אפליקציות והתקנן.

 

כך, למשל, במסך המכונה Pepole Hub במכשיר, ניתן לצפות ולתקשר עם מכרים וחברים מכל הרשתות החברתיות ומכל רשימות אנשי הקשר כמו למשל זו של אאוטלוק. מסך התמונות משלב הצגת תמונות שצולמו במכשיר, תמונות שהועברו מהמחשב האישי וגם תמונות מרשתות חברתיות. על כולן ניתן לבצע פעולות שונות וללא צורך במעבר בין אפליקציות. התמיכה של מערכת ההפעלה בשפה העברית עדיין לוקה בחסר. אתרים מקומיים לדוגמה מוצגים כאשר הטקסט מופיע במהופך.

 

EyeSight: שליטה באמצעות המצלמה

 

עד שיושלם פרויקט נטאל, אפשר להסתפק בטכנולוגיה של הסטארט־אפ הישראלי EyeSight. באמצעותה ניתן לשלוט באפליקציות ובתוכנות שונות על ידי מחוות פיזיות המוצגות מול המצלמה המובנית בטלפון סלולרי או במחשב. כך, לדוגמה, ניתן לשלוט בהנף יד בעוצמת המוזיקה של השיר המתנגן או לדלג על השיר, להשתיק שיחה נכנסת ועוד. החברה הוקמה ב־2004, וכבר מכרה את הטכנולוגיה בהצלחה למספר מפתחי אפליקציות, בעיקר בסימביאן.

      

EyeSight EyeSight צילום: דמיטרי שבצינקו

 

Project Mosaic: סרט אחד על כמה טלפונים

 

פיתוח נוסף של מרכז המו"פ הישראלי של מיקרוסופט. מאז השקת האייפון בעל המסך הגדול לפני קרוב לשלוש שנים, צפייה בסרטים ובסדרות על גבי המכשיר הפכה לפופולרית במיוחד. הבעיה: המסך אמנם גדול לעומת טלפונים סלולריים מסורתיים, אבל עדיין קטן מכדי ליהנות בצורה מספקת מסרטים עתירים אפקטים. למפתחי מיקרוסופט יש פתרון, אם כי מעט מוזר: לפתח יישום שיאפשר לחבר כמה מכשירים ניידים או להציב אותם זה לצד זה יחד כדי לצפות בסרטון כלשהו. הפתרון שפותח תומך בתשעה מכשירים היוצרים מסך מרובע גדול (בתערוכה הוצגו רק שלושה), אך קשה יהיה ליהנות מסרטון כלשהו בצורה מלאה בשל הרווחים הקיימים בין מכשיר למכשיר. המפתחים התעקשו שזו כלל אינה בעיה.

    

Project Mosaic Project Mosaic צילום: דמיטרי שבצינקו

 

Project Gustav: ציור וירטואלי וכמעט מציאותי

 

"גוסטאב" הוא פיתוח של מעבדות מיקרוסופט ברדמונד, המדמה כן ציור. הפיתוח הוא למעשה התוכנה, הדורשת חומרה נפרדת כדי לעבוד: עט סטיילוס ומשטח תואם. התוכנה מחקה באופן מושלם את העבודה עם צבעי מים או שמן על גבי נייר או בד, החל מעוצמת ומהירות ההברשה ועד לזמן שנדרש לצבע להתייבש. היתרון של הפיתוח ברור: בניגוד לציור פיזי, ניתן לתקן טעויות ללא קושי. במיקרוסופט משוכנעים שמרגע שתצא התוכנה לשוק, ציירים רבים יבחרו לזנוח לטובתה את המברשת והצבעים.

 

Project Gustav Project Gustav צילום: דמיטרי שבצינקו

 

Mouse 2.0: העכבר משתדרג

 

במיקרוסופט עובדים בימים אלו על פיתוח עכברים בעלי משטחי מולטי־טאץ', המאפשרים למשתמשים מיומנים לשלוט בהם באמצעות אותן תנועות ומחוות המוכרות ממסכי המגע בסמארטפונים. באבי־הטיפוס שהוצגו בתערוכה הודגמה בעיקר היכולת של העכברים לזהות את המגע, ופחות דרכי שימוש מתוחכמות. מיקרוסופט, יש לציין, קצת מפגרת בנושא אחרי אפל שכבר השיקה לפני כמה חודשים את עכבר המגע שלה - Magic Mouse.

Mouse 2.0 Mouse 2.0 צילום: דמיטרי שבצינקו
 

Ogmentix: קידום מכירות בתלת־ממד

 

טכנולוגיית המציאות הרבודה (Augmented Reality) מייצרת הרבה באזז בחודשים האחרונים. חברת הסטארט־אפ הישראלית Ogmentix הציגה כיצד ניתן ליישם את יכולות הטכנולוגיה לצורכי קידום מכירות של מוצרים. בהדגמה רכיבים מתוך משחק להרכבה עצמית הוצגו מול מצלמת המחשב - ועל המסך הופיע אותו הרכיב כשעליו "מולבש" מודל תלת־ממדי. הזזת הרכיב שינתה את זווית המודל התלת־ממדי בהתאם.

  

Jam־Jam: זיהוי תווי גיטרה מיוטיוב

 

המשחק האהוב "גיטר הירו" זכה לפופולריות רבה, אך גם לביקורת מצד גיטריסטים מנוסים שמצאו אותו פשטני מדי. אולי עבור אותם משתמשים מאוכזבים מפתחים במרכז המו"פ של מיקרוסופט בישראל את Jam־Jam, מעין "גיטר הירו" למקצוענים. הפרויקט מאפשר לבחור כל קליפ וידיאו מיוטיוב, לחבר גיטרה חשמלית אמיתית למחשב באמצעות חיבור האודיו — ולהתחיל לנגן בהתאם לתווים המוצגים על המסך. ממשק גרפי דמוי גיטר הירו מסייע לעקוב אחרי התווים הבאים, ואף מודיע על טעויות ופספוסים.

 

Jam־Jam Jam־Jam צילום: דמיטרי שבצינקו

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x