האסטרטג הראשי של מיקרוסופט: "היום הרשת היא כמו המערב הפרוע"
קרייג מאנדי, סמנכ"ל המחקר והפיתוח של ענקית התוכנה, מעריך כי בתקופה הקרובה יותר ויותר שירותי רשת ידרשו מהגולשים לאמת את זהותם, אחרת יתברר שקשה מאוד למנוע פשיעה מקוונת
"האינטרנט הולכת לכיוון של אימות זהויות, ובתקופה הקרובה נראה יותר ויותר שירותי רשת שדורשים מהגולשים לאמת את זהותם", כך אמר אתמול (ג') קרייג מאנדי, האסטרטג הראשי של מיקרוסופט ומנהל המחקר והפיתוח של החברה, במפגש עם עיתונאים ישראלים במרכז הפיתוח של מיקרוסופט בהרצליה.
"העולם התפתח למקום שבו האינטרנט קריטית לפעילות הגלובלית ואין חברה אנושית שיכולה להצליח בלי גישה לרשת", אומר מאנדי, שהגיע לישראל כדי להשתתף באירוע ThinkNext שנערך היום בתל אביב. "אבל הרשת נוצרה בזמן שבו לא היו הרבה מחשבים. מי שהיו באינטרנט מההתחלה מודעים לכך שהבעיה הכי גדולה היא שאין זהות אמינה. הרשת היא כמו המערב הפרוע, סביבה חסרת חוק. בין השאר כי יש חוסר אכיפה".
"יש מרכיב של אנונימיות מוחלטת, אבל ברור שלא כולם יכולים ליהנות מכל הההטבות תחת מעטה של אנונימיות מוחלטת", הדגיש מאנדי. "אנחנו לא צריכים רישיון כדי להפעיל את המחשב, אלא נצטרך למצוא יישומים שיאפשר זיהוי אמין. בלי להתקדם בכיוון הזה, אנחנו נגלה שקשה מאוד לשמור על בטיחות ברשת ולמנוע פשיעה".
מאנדי הוסיף עם זאת שיש לשמור על הבחנה בין האנונימיות והפרטיות ובין צורכי האבטחה, ולדבריו ניתן לעשות זאת באמצעות כלים שיאפשרו לחשוף רק פרטים הכרחיים. "היום צריך תעודת זהות כדי לקנות אלכוהול כדי לאמת את הגיל. אבל התעודה הזו כוללת גם הרבה פרטים לא רלבנטיים. מערכות זיהוי מתקדמות יאפשרו לחשוף רק פרטים רלבנטיים. למשל, בעת ביקור באתרים למבוגרים בלבד הם יאפשרו לאמת רק את הגיל בלי לחשוף פרטים נוספים על הגולש".
דיון פתוח עם הממשל הסיני
מאנדי התייחס גם לחיבור שנעשה היום בין שירותי מכשירי קצה למחשוב ענן (אחסון מידע על גבי שרתים מרוחקים וגישה אליהם באמצעות הרשת), אשר בולט במיוחד בטלפוני KIN החדשים של מיקרוסופט. "הפלטפרומה החדשה המסתמנת כעת היא ענן פלוס מכשיר, ובעתיד יהיו יישומים שמנצלים את היכולות של שני הצדדים. ה-KIN הוא דוגמה טובה. למכשיר יש נפח אחסון גדול לצד שירות ענן שמגבה את כל המידע. עד היום רוב התמונות שצולמו בטלפונים סלולריים נשארו במכשיר ואם המכשיר אבד או הוחלף גם התמונות היו אובדות. הענן יספק שירותים שעונים על הבעיה הזו, כאשר הסנכרון בינו לבין מכשיר הקצה הוא אוטומטי לחלוטין. KIN הוא אחד מהמוצרים הראשונים שמציג מודל חזק של הדברים האלו".
מנדי התייחס גם לפעילות מיקרוסופט בסין, בעקבות המהלכים האחרונים שביצעה גוגל במדינה ובראשם העברת שירותי החיפוש שלה לפעילות משרתים בהונג קונג, והפסקת הצנזור שלהם. "הפעילות העסקית שלנו בסין ממשיכה ללא שינוי", הוא אמר. "מיקרוסופט פועלת בסין 20 שנה, גוגל שם שלוש שנים. יש לנו מחויבות עסקית רחבה, לגוגל מחויבות צרה. בנוסף, גוגל לא עזבה את סין, הם ממשיכים להפעיל שם את מרכז המו"פ ואת אנשים המכירות שלהם.
"אנחנו יכולים לנהל דיון פתוח עם הממשל הסיני על נושאים כמו צנזורה, ויש לנו שיחות פתוחות וכנות איתם. אני אופטימי באשר להתפתחות חיובית ארוכת הטווח של השוק הסיני. בשלב הזה אנחנו מחויבים להישאר בסין ולהפעיל את העסקים שלנו בהתאם לחוק, כמו בכל מדינה אחרות. כל חברה חייבת לעשות הערכה משלה. צריך ראייה ארוכת טווח בנושאים האלה".