העונה השנייה של "חינוך מיני": לא רק לבני נוער
הסדרה הבריטית על תלמידי בית הספר מורדייל, הוריהם ומוריהם, חוזרת לעונה שנייה ומציגה בדרך ייחודית את עולמות הרומנטיקה והסקס
מדהים עד כמה שאכפת לנו מכולם. "חינוך מיני", הסדרה הבריטית על תלמידי בית הספר מורדייל, הוריהם ומוריהם, חוזרת לעונה שנייה וממשיכה להתקדם בדרכה הייחודית והמקורית. רבות מהדמויות בה עגולות, מעניינות ומעוררות אכפתיות. בשמונת הפרקים של העונה החדשה מצטרפות דמויות חדשות אל אלה שהכרנו בעונה הראשונה, ומערכות היחסים של כולם הופכות עמוקות ומורכבות.
- יו לורי חוזר לטלוויזיה וצריך להמציא את עצמו מחדש
- "שולחן לחמישה" המחודשת - נוסטלגיה במבחן
- בריטניה אימפריה: פרסי הטלוויזיה בגלובוס הזהב 2020
גם בעונה החדשה נמצא במרכז הסדרה אוטיס (אסא באטרפילד) - הילד החדש שהגיע לבית הספר בעונה הקודמת ופתח יחד עם מייב (אמה מאקי) סוכנות לייעוץ בענייני מין במוסד החינוכי. אמא שלו ג'ין (ג'יליאן אנדרסון, The Fall, מעולה במיוחד העונה) היא סקסולוגית, ודרכה הוא רכש קצת ידע מקצועי. העונה לאמא יש חבר, שהוא במקרה אביה של החברה של אוטיס. כאילו לא היה לנער מספיק מסובך בחיים עם אמא סקסולוגית.
העונה השנייה נפתחת במקום שהקודמת נגמרת. עם קשיי הגמירה של אוטיס באוננות. בעונה החדשה הוא לא רק התגבר על הקשיים - הוא פשוט לא יכול להפסיק עם זה וכל דבר מביא אותו לכדי גירוי. גם זו בעיה. במקביל, חברו הטוב אריק (נקוטי גטווה) חווה בעונה הזאת פריחה בתחום הרומנטי. שותפתו לעסקים של אוטיס מייב חוזרת לבית הספר אחרי שגורשה משם בסוף העונה הקודמת, וגם אמה הנרקומנית חוזרת לחייה.
"חינוך מיני" עוסקת בהיבטים רבים של הנושא שעל שמו נקראת הסדרה: התעוררות מינית, זהות מינית, בתולים ואובדנם, סכנות הכרוכות במין - היריון, מחלות מין ותקיפה מינית. אך מעבר לכל אלה היא מציגה בעיקר חוויות של הנאה, חדווה, חשק, ססגוניות, הומור, קבלה, יחסים, חברות ואהבה - המון אהבה. גם ההורים והמורים לא רק נראים נהנים או עסוקים ומוטרדים מענייני מין - אלא ממשיכים להזדקק לחינוך בתחום הזה כולל המומחית ג’ין.
יש בה גם פן חינוכי. ג'ין מלמדת את אחד הפונים אליה על שלושת האל"פים שמאפשרים יחסי מין תקינים - אמון, אמירה ואמת. אלה מהווים קווים מנחים בסדרה. הנערים מיישמים חלק ניכר מהאל"פים האלה גם בינם לבין עצמם. הם מדברים בצורה כנה ומודעת באופן אמין.
בני הנוער בסדרה מוצגים במלוא בגרותם - מפותחים, מודעים וידענים - אך היא גם מראה אותם מתנהגים באידיוטיות שלוחת רסן. כי בני נוער עמוסי הורמונים הם כאלה, ואם לא עכשיו, אז מתי. והסדרה לאורך כל הדרך אותנטית ואינה מייפה את המציאות.