חדשות האוכל: ארוחת ערב בבראון
רושפלד יפתח מסעדה חדשה לאחר יום כיפור, וגם: בר קולינרי בגן העיר, סגירה ברחובות ובר חדש ברעננה
קנטה, בר קולינרי חדש, נפתח להרצה בשבוע שעבר על גג גן העיר בתל אביב. בבר כ־250 מקומות ישיבה בשלושה חללים שונים, שבהם יאכיל השף ירון מלכה (שבשלוש השנים האחרונות עבד כשף התפעולי של מסעדת היוקרה קלואליס) את הבליינים. "קנטה היא ההפך הגמור מקלואליס", אומר מלכה, "מקום קל וצעיר מאוד שמגיע אליו קהל תל־אביבי, אבל באוכל שלי אפשר לראות את ההשפעות של ויקטור גלוגר, את ההקפדה שלמדתי ממנו ואת הסגנון".
המקום בבעלות קבוצת נוקס של דן נפתלי ועומר עוז, שבבעלותה גם שלל ברים ובית הספר לברמנים נייטר. בהתאם לכך תפריט המשקאות רחב ומגוון וכולל יינות וקוקטיילים. בין המנות בתפריט ניתן למצוא ניגוב של כרובית (טחינה יונה, בורגול כרובית, עגבנייה מגורדת ושמן זית - 28 שקל), סינטה תאי (פרוסות סינטה עם סלט שורשים אסייתי - 54 שקל), ויילוסטון (קרם לימון, מוס יוגורט, קולי פטל על ביסקוויט שקדים - 36 שקל). בקרוב, מספר מלכה, יוגש גם תפריט לילה מיוחד מהשעה 23:00.
פרטים: פתוח בכל יום מ־19:30 ועד אחרון הלקוחות. אבן גבירול 71 תל אביב. בזמן ההרצה כל התפריט מוגש בהנחה של 25%.
פרסקו נסגרת
מסעדת פרסקו ברחובות תיסגר בתחילת חודש ספטמבר. המסעדה, בבעלות חנן אברמוביץ', הבעלים של מפעל הבשר והמעדנייה קרל ברג (שפתח לאחרונה סניף בשרונה מרקט), התמחתה במטבח רומני ובמאכלי בשר, ורק לפני כמה חודשים פתחה סניף נוסף באשקלון - שנסגר אחרי חודשיים בלבד.
רושפלד פותח
השף יונתן רושפלד פותח מסעדת ארוחת ערב חדשה במלון בראון בתל אביב. המסעדה, שתיפתח אחרי יום כיפור, היא השלישית בסדרת המסעדות המשותפות לרושפלד ולעודד סיידא, ותיקרא ארוחת ערב מהים: "הרעיון הוא שאתה בוחר לעצמך את הדג ממבחר קטן מאוד והכי טרי שיש באותו היום, ומקבל באותו מחיר גם את המנות הראשונות וכל מה שמסביב", אומר רושפלד. השף בפועל יהיה אלי בוליסקריה, שעבד עם רושפלד בהרברט סמואל, "בחור עם עתיד גדול".
המסעדה תשכון בלובי של מלון בראון, ולקראת הקיץ הבא "נציב בחצר האחורית שולחן אבירים גדול", מספר רושפלד. "מעניין אותי לפתוח מקומות קטנים שמסתמכים רק על כישרון גדול".
בר חדש ברעננה
מסעדת מקום בלב הוותיקה ברעננה מתחדשת בבר גינה שייקרא פורטונה בר אנד גארדן, שבו אפשר יהיה ליהנות מבירה וטאפאסים. בין המנות: פילה מטיאס ופלפל ירוק (26 שקל) ונקניקייה עם כרוב כבוש וקרם חרדל (36 שקל). "גם לאנשי השרון מגיע בר", אומר הבעלים, חיים שסטל.
פרטים: בכל יום מ־17:00 ועד אחרון הלקוחות, פרדס משותף 5 רעננה. 09-7441575.