$
פנאי

בין הירקון לשדרה החמישית

בבניין מלון רויאל ביץ' בתל אביב יושק מרכז אמנות שישלב פעילות תרבותית עם ילדי השכונות. וגם: קריקטורות ישראליות ברשת ותערוכת גרפיטי בניו יורק

רעות ברנע 10:1908.01.14

מרכז חדש לאמנות

 

ביום חמישי הקרוב יושק "הירקון 19", המרכז החדש לאמנות, תרבות וחינוך של הפקולטה לאמנויות - המדרשה במכללה האקדמית בית ברל. במרכז החדש, שישתרע על פני שתי קומות ברחוב הירקון בתל אביב, תפעל גלריה לאמנות עכשווית מהארץ ומחו"ל שתאפשר להציג שלוש תערוכות במקביל. התערוכה הראשונה שתתקיים במקום נושאת את השם "Royal Bitch", ובה יוצגו עבודות של בוגרי תוכנית ההמשך ללימודי אמנות במדרשה ובהם אדם שר, אורן לביא, יסמין דיוויס ומלכי טסלר.

לצד הגלריה יפעל במקום חלל הקרנה לעבודות וידיאו וקולנוע, ספרייה וארכיון דיגיטלי לאמנות, חלל לימי עיון וכנסים, וכן יתקיימו בו פעילויות קהילתיות שונות. את המרכז נבחר להוביל ציון אברהם חזן, בוגר לימודי אמנות במדרשה שנבחר כ"אמן המבטיח של כלכליסט" לשנת 2012.

 

"המטפלת", מלכי טסלר, סטילס מתוך וידיאו. מתוך התערוכה ב"הירקון 19" "המטפלת", מלכי טסלר, סטילס מתוך וידיאו. מתוך התערוכה ב"הירקון 19" וידאו: מלכי טסלר

 

"המרכז הוא הזדמנות לייצר מפגש בין המדרשה, שעוסקת באמנות ובקולנוע, לבין מוסדות תרבות אחרים שעוסקים במנעד רחב של אמנויות כמו אדריכלות, מוזיקה ומחול", אומר חזן. "כמו כן, זו הזדמנות לבנות את יחסי השכנות שלנו עם השכונות באזור על ידי שילוב של פעילות ציבורית חינוכית שתכלול הדרכה של תלמידי בתי ספר, הרצאות ומפגשי אמן שיהיו פתוחים לקהל הרחב".

 

המרכז יפעל במבנה בית המלון החדש רויאל ביץ'. "הפעילות שלנו תאפשר השתתפות תיירים, אבל המחויבות שלנו היא קודם כל לתושבי העיר", אומר חזן. "הניסיון מראה שבמקומות שבהם מושקע הון כזה, בדרך כלל יש משפחה שחיה בצריף בחצר. הכלכלה שאנחנו פועלים בה מייצרת יחסי שכנות מעוותים. יש לנו פריבילגיה כאנשי תרבות וחינוך לנסות ליישם גישה שונה ליחסי שכנות בעיר". 

 

כנס בנושא הגוף בשנקר

 

המחלקה לאמנות רב־תחומית בשנקר תקיים ב־16 בינואר כנס פתוח בשם "לגופו של עניין" שיעסוק בגוף המפורק, המעוות והמוכחש באמנות העכשווית. בכנס, שפתוח לקהל הרחב, ישתתפו האמנים סיגלית לנדאו, ראידה אדון ולארי אברמסון (שהוא גם יו"ר המחלקה בשנקר), ואנשי אקדמיה מתחומים שונים. המשתתפים ידונו במשמעותו של הגוף האנושי בחיינו, מטרור המתאבדים ועד הפגנות הקהילה הקווירית, מנשים בזנות, דרך הזהות הפלסטינית ועד לצניעות בחברה החרדית.

 

"אשה ללא בית 2014", וידיאו של ראידה אדון. מתוך התערוכה בשנקר "אשה ללא בית 2014", וידיאו של ראידה אדון. מתוך התערוכה בשנקר וידאו: ראידה אודון

 

לצד הכנס יוצגו במקום שתי תערוכות המתכתבות עם נושא הגוף: תערוכה משולבת של תלמידי קורס צילום וקורס ציור, ותערוכה של יצירות וידיאו־אינסטליישן שבהן הדימוי הנע הופך למרכיב בחלל התלת־ממדי שבו מתנועע הגוף של הצופה. הכניסה חופשית.

 

אתר קריקטורות ישראלי חדש

 

רבים מתחילים את קריאת העיתון מדי בוקר דווקא בקריקטורה היומית. עבורם ועבור חובבי הז'אנר האחרים מיועד האתר הישראלי החדש thedailykiller.co.il, יוזמה פרטית של הקריקטוריסט והפרסומאי צח פלדמן. "היה נראה לי מתבקש שיהיה בישראל אתר אקטואליה המתבסס על קריקטורות", מספר פלדמן. "המטרה היא הן לתת במה למאיירים מכל הסוגים, והן לתת מענה לאנשים חובבי אקטואליה, אבל כאלה שרוצים לצרוך אותה באופן קצת יותר משעשע".

 

"אובמה משתפן", ירון פרל. thedailykiller "אובמה משתפן", ירון פרל. thedailykiller ירון פרל

 

באתר מתפרסמות שלוש-ארבע קריקטורות חדשות מדי יום, וכל מי שמעוניין יכול ליצור אחת ולהציעה לפרסום. "חשוב לי שהאיורים יהיו ברמה טובה מבחינה ויזואלית ושיעסקו בנושאים שעל סדר היום", אומר פלדמן. "השאיפה היא להגדיל את כמות הפרסומים מדי יום ולחלק אותם לקטגוריות". פלדמן עובד כעת על התאמת האתר לגלישה מהסלולרי.

 

תערוכת גרפיטי בניו יורק

 

במוזיאון העיר ניו יורק תיפתח ב־4 בפברואר התערוכה "העיר כקנבס" - תערוכה היסטורית הסוקרת את יצירות הגרפיטי בעיר בשנות השבעים והשמונים של המאה ה־20. אמנות הגרפיטי, שנחשבה בשנים אלה לעבירה על החוק, שגשגה ופרחה בין השאר בזכות היותה אנטי־ממסדית ודרך להעברת ביקורת ובעיטה במוסכמות ובקונבנציות האמנותיות. היצירות בתערוכה הן כולן יצירות מאוספו של מרטין וונג, אמן אמריקאי שהחל לאסוף עבודות גרפיטי כאשר עבר לניו יורק ב־1978 מסן פרנסיסקו. את האוסף תרם וונג למוזיאון ב־1994, חמש שנים לפני שמת ממחלת האיידס. בתערוכה יוצגו כ־300 ציורים וכ־55 מחברות של אמנים, ובהם אמני הגרפיטי Futura 2000, קית' הרינג, ליידי פינק וצלמי רחוב כמרתה קופר וצ'רלי ארן.

 

מכירה פומבית של מירו

 

אוסף המכיל 85 עבודות שונות של הסוריאליסט הספרדי חואן מירו יועמדו למכירה ב־4–5 בפברואר בשלוש מכירות של בית המכירות הפומביות כריסטי'ס בלונדון. מחירי העבודות נעים בין 10,000 ליש"ט ועד 7 מיליון ליש"ט. העבודה המוערכת במחיר הגבוה ביותר היא "Femmes et oiseaux" (בעברית: נשים וציפורים) מ־1959, שערכה נע בין 4 ל־7 מיליון ליש"ט. ההערכה הכוללת היא שהאוסף יכניס לבית המכירות כ־30 מיליון ליש"ט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x