מיוון עד סינגפור
צביקי עשת מתכנן מרכז קולינרי בז'אנר יווני ליד ביסטרו גרינברג בת"א שבבעלותו, בעלי אל־באבור משיקים בעכו רשת קבב ארצית, ובמסעדת אנג סו של האחים ירזין הדלתות סגורות עד להודעה חדשה
המסעדן צביקי עשת (גרינברג ביסטרו, פסטל) רכש שטחי מסחר נוספים באזורי חן בתל אביב, בסמוך לגרינברג ביסטרו, ובכוונתו להקים במקום מרכז קולינרי. "אני עומד לפתוח טברנה יוונית עם סופלאקי שופ וגירוז (הגרסה היוונית לשווארמה - ג"ו). במקביל אפתח אוזריה - אוזו בר שיפעל גם בשעות הלילה, עם מבחר סוגי אוזו ומטבח פתוח".
עשת רכש את החלל שבו שוכן בית הקפה אנג'וי וחללים נוספים במרכז המסחרי, בשטח כולל של כ־200 מ"ר בתוך המתחם וכ־300 מ"ר בחוץ. ברכישה ובשיפוץ החללים השקיע עשת כ־3.5 מיליון שקל. "זה אזור עם אוכלוסייה חזקה מאוד, אבל הקטע הקולינרי הוזנח בו. ממש מתחם בתולי שיש הרבה מה לעשות בו. כבר כשפתחתי את גרינברג, לפני כשלושה חודשים, ידעתי שאני רוצה לעשות באזור יותר מזה". השיפוצים החלו אתמול ולדברי עשת המקומות החדשים ייפתחו בדצמבר.
איש הקבב. השפים האחים חוסאם ונשאת עבאס, מבעלי רשת אל־באבור המונה שלושה סניפים, פותחים בעכו סניף ראשון ברשת מהירה לקבב בשם קבבג'י (איש הקבב בערבית). השניים טוענים כי זיהו צורך באוכל מהיר איכותי. "בטיילת בעכו יש הרבה אנשים שמחפשים משהו טוב לאכול, ולא מתאים להם לשלם 150–200 שקל לסועד", מסביר חוסאם.
הסניף החדש יציע בשלב ראשון מבחר סוגי קבב (עם צנוברים, פיסטוק ועוד), מנות שיפודים ובהמשך גם שניצלים ומנות נוספות, בטווח מחירים שינוע בין 25 שקל למנה בפיתה עד 45 שקל למנה בצלחת.
התוכניות לעתיד כוללות, לדברי חוסאם, שישה סניפים נוספים בפריסה ארצית - כולם בבעלות ולא בזכיינות. "אנחנו חושבים אפילו על אילת. קבב הוא משהו שאנשים חוששים לאכול בכל מקום, כי יש לו מוניטין של מאכל שעשוי משאריות. לאל־באבור יש שם טוב שמבטיח בשר איכותי".
אתם פותחים בדיוק בזמן שנסגרת רשת דיאנא בעיר, שהשף דוחול ספאדי היה מעורב בה.
“הרשת לא היתה שלו, וכאן אנחנו מדברים על בעלות שלנו ושליטה שלנו. יש מאחורינו שנים ארוכות שבהן למדנו מה הקהל מחפש, ואני מקווה שנצליח".
השף נסע הביתה. כבר כמה ימים סגורות הדלתות במסעדת אנג סו התל־אביבית שבבעלות האחים יורם וארי ירזין (קפה איטליה, רשת מוזס, טוני וספה) והשף הסינגפורי אנג סו. ל"כלכליסט" נמסר כי הסגירה נובעת מנסיעת השף לסינגפור לטפל באביו החולה, ולא ידוע מתי ישוב.
המסעדה שנפתחה לפני כחצי שנה לא התרוממה, ול"כלכליסט" נודע כי הירזינים שוקלים את עתידה. "ההחלטות יתקבלו בעוד כשבוע, כשנדע מה קורה עם אנג סו ומתי הוא חוזר", אמר יורם ירזין.
חטוף ואכול באשדוד
. מסעדת בלזק האשדודית תחגוג ביום חמישי הקרוב מלאת 14 שנים להיווסדה, בערב זקוסקי שיוגשו בו מנות כמו רוסט שייטל עם איולי עגבניות מיובשות, סלמון כבוש עם מיונז זעפרן ועוד.
שיטת תמחור ייחודית נקבעה לאירוע: הסועדים מוזמנים לחטוף מהמלצרים המסתובבים עם המנות את הצלחות שהם חושקים בהן, ובסוף הערב לשלם כאוות נפשם. פרטים: 3 באוקטובר, מ־19:00, האש"ל 11 אשדוד, 053־7105771.