וייטנאמית לייט
וונג היא לא המקום המתאים לחוות את המטבח הכי מרתק בדרום־מזרח אסיה. בתהליכי הנדוס המנות לטעם הישראלי הן התרחקו מדי מהמקור
הגל האסייתי ששוטף את תל אביב מטעה קצת. לכאורה העיר מציעה כרגע שפע שלא היה כמותו של מטבחים אסייתיים מרתקים, בעיקר מדרום־מזרח היבשת. אך למעשה אפשר לספור על אצבעות יד אחת את אלה שמגישות ארוחה אסייתית נאמנה למקור במידה זו או אחרת.
מסעדת וונג נפתחה בשדרות רוטשילד לפני כשלושה חודשים עם היומרה להגיש את "המטבח הווייטנאמי הראשון בתל אביב". לבד מהעובדה שממש בסמוך לפתיחתה נפתחה בעיר מסעדה וייטנאמית נוספת, האנוי, גם השפית אסנת הופמן ממסעדת 44 הסמוכה מרבה להגיש מנות מהמטבח הזה. ובכל מקרה, הארוחה בוונג הוכיחה שהקשר שלה לווייטנאם הדוק כמו, נניח, הקשר של רשת ג'פניקה ליפן.
העסקית בוונג מציעה 10% הנחה על כל התפריט. סידור נוח, שמאפשר לטעום מה שמתחשק בלי להיות כבולים לתפריט מצומצם, ומחירי המנות הלא גבוהים יוצרים, ביחד עם ההנחה, ארוחה במחיר סביר בהחלט.
מרק פו, אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח הווייטנאמי, הוא במיטבו מרק המורכב מציר בשר ארומטי ושילוב של בשר מבושל ובשר נא שמתבשל מחום המרק. הוא הוגש כאן, כראוי, כשלצדו צלחת של ירק טרי ולימון לתיבול, אך הציר עצמו לא היה ארומטי ועשיר טעמים כמצופה. מה שכן, זו היתה מנה נדיבה - הגרסה הקטנה שלה (28.80 שקל אחרי הנחה) תספיק בקלות כמנת פתיחה לשני סועדים.
פתיח נוסף, דמפלינג שרימפס בבצק טפיוקה (32.40 שקל), התגלה ככיסנים מבצק גס ועבה מדי, שעטפו מילוי שרימפס שהוכן מחסילונים קפואים באיכות טובה. לא נפילה, אבל גם לא מנה שאין במקומות אחרים.
גם המנות העיקריות המשיכו להציג את הקו שאינו חורג מהסביר ואינו נאמן מספיק למקור.
שתי באן שמנמנות (לחמניות מאודות) עם מילוי של נתחי בשר מפורק בבישול ארוך (34.20 שקל) לא אודו כראוי, היו רטובות לגמרי, וחבל, שכן המילוי, שפונדרה בבישול ארוך, היה עשיר ומוצלח.
מנה של אטריות אורז רחבות עם פירות ים (המוגשת במקור עם אטריות שעועית, שהיו חסרות בעת ביקורנו - 46.80 שקל) הוזמנה בהמלצת המלצרית. האטריות הוגשו עם שרימפס וקלמרי, שוב מהסוג הקפוא, רק שהפעם לא היה להם היכן להתחבא. ביחד עם אפונה סינית, ברוקולי ורוטב שהיה כבד ומתוק בצורה מוגזמת, זו היתה, שוב, מנה שכמוה תוכלו לקבל בהרבה מאוד מזללות אסייתיות בישראל.
וונג אינה מסעדה למי שרוצה לחוות את המטבח הווייטנאמי, המעודן והמסקרן מבין מטבחי דרום־מזרח אסיה, אלא מקום שמספק פתרון צהריים זריז במחיר סביר למי שאוהב אוכל אסייתי שעבר התאמה אגרסיבית לחך הישראלי. זה לא נורא כשלעצמו, כל עוד הציפיות לא גבוהות מדי.
שם: וונג
מיקום: רוטשילד 15 ת"א, 03-6337171
פרטי העסקית: 10% הנחה על כל התפריט, ראשון־חמישי, 12:00–18:00
התחככות: אנשים שמתגעגעים לטיול במזרח
שירות: כמו האוכל, סביר אך לא מתעלה
כשרות: אין
חניה: בתשלום, בחניוני האזור
נגישות נכים: יש. אין שירותי נכים
שורה תחתונה: פתרון במחיר סביר למי שמפחית ציפיות