אם לא תאכל יבוא השף
"אילֶבן מדיסון פארק" היא הכוכבת בגל חדש של מסעדות אקסטרווגנטיות, שהופכות את השפים לעריצים ובלתי נסבלים יותר מאי פעם
ואכן, המבקרים במסעדה זוכים למופע מנצנץ שלא היה מבייש את בימות ברודוויי. במשך חמש שעות מוגשות להם 15 מנות, כל אחת מרשימה יותר מקודמתה: מנה מרהיבה של דג חדקן מעושן נשלפת מתוך ענני עשן, טרטר הגזר עז הצבע נטחן לעיני הסועדים, והצדפות מגיעות על אבנים לוהטות ואצות, כדי לדמות את חוויית הבישול על שפת הים. כיוון שהקונספט גם חוגג את העיר ניו יורק, רבים מחומרי הגלם מקומיים. מנת הגבינות, למשל, משחזרת פיקניק בסנטרל פארק: היא מגיעה בסל קלוע בעבודת יד ובו מיטב התוצרת של אחת מחנויות הגבינה המשובחות של מנהטן, בתוספת בקבוק בירת אייל מתוצרת מבשלה מקומית. התשלום עבור הארוחה המענגת הוא 195 דולר לסועד.
למרות השבחים הרבים, חלק מהמבקרים תהו אם נשמר כאן הגבול הדק בין פסגה קולינרית לבין גימיק. קוֹרבי קוּמֵר, מבקר האוכל הוותיק של "ואניטי פייר", פרסם בפברואר רשימה ארוכה שמאשימה את הום ואת השפים הנוקטים שיטות דומות בעריצות ובמגלומניות (tinyurl.com/tyrantchefs). "הסועד מוצמד לכיסאו למשך שלוש, ארבע או אפילו חמש שעות שבהן הוא צורך עשרות מנות", הסביר קומר. "אין לו אפשרות לבחור, לשנות, לוותר או לשלוט על מה שהוא בסופו של דבר התנסות יקרה מאוד".
elevenmadisonpark.com