$
אוכל

מה מתבשל: מזרח מערב וג'אז

הסינגפורית החדשה של קבוצת ירזין נפתחה, מרגרט תייר תבשל ברונימוטי, תפריט ספרדי ברוקח ים וערבי מוזיקה בביסטרו אדמה בזכרון יעקב

גלי וולוצקי 09:5105.03.13

אנג סו נפתחה להרצה. המסעדה הסינגפורית החדשה של האחים ירזין נפתחה אתמול לקהל. את המסעדה פתחו הירזינים ושותפם יובל סלע (מבעלי קפה איטליה, טוני וספה, טאפאס בנמל והטאקאריה החדשה, ושותפים במוזס ובזוזוברה) עם השף אנג סו (32), יליד סינגפור שעובד עמם על הפרויקט בשנתיים האחרונות.

 

בתפריט יש מנות תאילנדיות כמו סלט פאפאיה ירוקה (28 שקל), ספרינג רול וייטנאמי (26 שקל), אסאם - קארי דגים בהשפעה הודית עם עגבניות, במיה ותמרהינדי (52 שקל), בקר בנוסח סיני - רצועות בקר במרינדת סויה בתשעה תבלינים (52 שקל), ועוד.

 

באגף האלכוהולי מוצעים קוקטיילים כמו סינגפור אייס תי: ג'ין שהושרו בו עלי תה ארל גריי, המוגש בתוספת תה קר, מיץ ליים ומי סוכר עם למון גראס. כל הקוקטיילים מוגשים בשלושה גדלים. פרטים: בתקופת ההרצה המסעדה תהיה פתוחה מדי יום בין השעות 18:00–24:00, ולאחר פסח מ־12:00. בוגרשוב 34 ת"א, 03-6333555.

 

המטבח הפתוח של אנג סו. מנות בהשפעות תאילנדיות, וייטנאמיות, סיניות והודיות המטבח הפתוח של אנג סו. מנות בהשפעות תאילנדיות, וייטנאמיות, סיניות והודיות צילום: עמית שעל

 

תיירת ברפובליקה. השפית הוותיקה מרגרט תייר תתארח במסעדת הרפובליקה של רונימוטי בתל אביב לערב אחד שבו תבשל עם השפית רוני בלפר, הבעלים של המסעדה, ארוחה המשלבת את הז'אנרים של השתיים. בתפריט יוצעו מנות דגל של תייר, כמו סרדינים מחותנים (סרדינים ממולאים בביצי דגים ומטוגנים) או כתף כבש על קוסקוס, ומנות המשלבות את המטבח האיטלקי של בלפר, כמו פילה לוקוס עם ארטישוק רומי, דגיגונים ממי הים התיכון, מטוגנים ומוגשים על עגבניות צרובות, ועוד. פרטים: מנות ראשונות 50–70 שקל, עיקריות 80–130 שקל, 11 במרץ מ־18:00 עד אחרון הסועדים. מאז"ה 3 ת"א, 03-6470247.

 

נוסח ולנסיה. הביקור של השף הספרדי טוני פסטור ממסעדת El Bouet אצל ידידו אייל לביא הניב תפריט בנוסח ולנסיה שיוגש ברוקח ים עד סוף מרץ. בין השאר יוגשו: קסואליטה של ארטישוק, פול ירוק וביצה עלומה עם טוויל חמון איבריקו (54 שקל), פלאן פיסטוק עם קציפה של טחינה גולמית, ארל גריי ודבש (28 שקל), סקאלופס צרובות עם פירה אספרגוס, פטריות פורטבלו ושמן פורצ'יני (52 שקל), ועוד. פרטים: שוק הנמל, האנגר 1 יפו, 03-6294141.

 

ג'אז עם פורטוגלי. בביסטרו אדמה בזכרון יעקב ייפתח ב־14 במרץ מועדון ג'אז בניהול המוזיקאי עופר פורטוגלי. מדי חמישי בערב יופיעו אמנים ישראלים בחצר המקורה של המסעדה.

 

פורטוגלי, שהקים בזכרון לפני כארבע שנים מגמת מוזיקה בשיתוף בית הספר רימון, גילה שם הרבה נגנים מוכשרים שמרוחקים מסצנת הג'אז של מרכז הארץ. במועדון החדש יופיעו אמנים כמו עמית פרידמן, יובל כהן, עמיקם קימלמן, גלעד אברו, בן אילון, אביב כהן ואחרים, ואת הופעות החימום יבצעו אמני ג'אז צעירים. לפני ההופעות יוגש תפריט מיוחד של מנות קטנות המתאימות לנשנוש לצד משקה. פרטים: 60 שקל לכניסה, פתיחת דלתות בערבי חמישי מ־20:00, ההופעות מתחילות ב־21:30. מעלה הראשונים 8 זכרון יעקב, 04-6293183.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x