$
אוכל

מה מתבשל: פתיחות וחגיגות

במתחם התחנה ייפתח ביסטרו־בר חדש, ברטי חוגגת שנה ומתרחבת לחנות הסמוכה ותפריטי יום הולדת גם באיטלקייה בפשפשים ובגוסטו

גלי וולוצקי 12:2304.09.12

ביסטרו־בר חדש בתחנה. בעוד כשבועיים ייפתח במתחם התחנה בתל אביב ביסטרו־בר חדש, בחלל שבו שכן בעבר הטאפאס בר זורבה. הביסטרו, שעדיין לא נבחר לו שם, הוא בבעלות קבוצת משקיעים בראשות המסעדן אריאל חביב והשף איגור ויינברג.

 

העיצוב יהיה בסגנון שנות העשרים־שלושים בצרפת, ועל הצד הקולינרי יופקד ויינברג, שכבר בנה תפריט ובו מנות כמו קורנדביף עם איולי חרדל, קורנישונים ולחם שחור, פילה סלמון עם פאי תפוחי אדמה וסרדינים ברוטב חמאה, ותבשיל בקר בבירה עם בצקניות צ'כיות. טווח המחירים יהיה 29–21 שקל לפתיחים, כ־35 שקל למנות ראשונות, והעיקריות, לדברי חביב, "לא יעברו את ה־100 שקל למנה". פרטים: מ־20 בספטמבר, מתחם התחנה.

 

ברטי בת שנה. המסעדה מציינת שנה לפעילותה בהתרחבות לחלל הסמוך, ולאחר שיפוצו יכולה כעת המסעדה להכיל 90 סועדים, לעומת 55.

 

המסעדה תחגוג ביום חמישי הקרוב עם מבחר מנות, שיוגשו לסועדים ללא הגבלה תמורת 100 שקל לסועד. בין המנות: דג ים פרוס עם סלק שרוף, שמן צ'ילי והל; סינטה כבושה עם תאנים צלויות בגריל; קינוחים כמו מוס שוקולד מריר ומלבי, ומשקאות חופשי (יין אדום ולבן, עראק, קאווה ועוד).

 

פרטים: 9 בספטמבר מ־19:00, קינג ג'ורג' 88 ת"א, 072-2512950.

 

תפריט חגיגי בברטי. 100 שקל לסועד תפריט חגיגי בברטי. 100 שקל לסועד צילום: מור סגל

 

שנתיים לאיטלקייה. במסעדת האיטלקייה בפשפשים יציינו את יום ההולדת השני ב־9 בספטמבר, בתפריט בן שש מנות עם יינות מאיטליה (160 שקל לסועד). בין המנות: זופה פראדה (מרק יוגורט עזים עם סלרי), סלט אנדיב צלוי בחמאה וגבינה כחולה על שומר בתחמיץ וטרטר שרימפס, ושוק טלה אפוי עם גרטן תפוח אדמה. פרטים: 9 בספטמבר, עולי ציון 16 יפו, 03-6829678.

 

גוסטו חוגגת שלוש. בהשראת סרטי "הסנדק" תחגוג גוסטו את מלאות לה שלוש שנים. בתפריט פיצה סנדק (פיצה חמה־קרה עם רוטב עגבניות, עלי רוקט, פרמז'ן, ברזאולה, שמן זית וחומץ בלסמי - 79 שקל), פסטה ראגו בקר עם פלפלים וצ'וריסוס (59 שקל) ומנות נוספות. על משקאות מרטיני תינתן הנחה, לדוגמה מרטיני מבעבע בעשרה שקלים, וכוס וורמוט מרטיני בשבעה שקלים, למזמינים ממנות הספיישל. פרטים: 15–6 בספטמבר, פרישמן 90 ת"א, 1-700-700-919.

 

פיצה סנדק בגוסטו. לרגל יום הולדת 3 יש הנחה על משקאות מרטיני פיצה סנדק בגוסטו. לרגל יום הולדת 3 יש הנחה על משקאות מרטיני צילום: בועז לביא

 

בוצ'ר בעסקית. השבוע נחנכה במסעדת המיטבול בראשון לציון עסקית חדשה. בשעות הצהריים יוגש תפריט ה"בוצ'ר", הכולל נתח בשר במשקל 800 גרם (אנטרקוט, סינטה או פילה עגל), שתי תוספות ובקבוק יין לבחירה תמורת 310–260 שקל. הארוחה מתאימה לשניים־ארבעה סועדים, ומוגשת לצד התפריט העסקי הרגיל. פרטים: ראשון־חמישי 18:00–12:00, המכבים 8 ראשון לציון, 03-9646468.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x