5 סלטים חדשים לקיץ
אחרי חודשים ארוכים של מאכלים כבדים ועשירים מתחשק משהו ירוק, רענן וקריר. "כלכליסט" מציג את המנות האביביות שנכנסו לתפריטי המסעדות
ראשון לציון, טפאיה: סלט במיה באיולי שום. השפית עינב אזגורי רקחה סלט המבוסס על אחד הירקות האביביים ביותר שיש. היא מטגנת את הבמיה בלימון וצ'ילי, ומגישה אותה עם איולי שום קונפי. מנה שהיא יופי של נשנוש ליד הקאווה. פרטים: 18 שקל, משה בקר 12.
בית שערים, בלה: סלט תנובת העמק. במסעדת השף החדשה מכין עידן ליפשיץ סלט המבוסס על תוצרת השדות הסמוכים. עגבניות בשלל צבעים, זיתים שחורים, בצל סגול, עשבי תיבול וגבינת מוצרלה מרכיבים את הגרסה המקומית לסלט הקפרזה האיטלקי. פרטים: 44 שקל, בכניסה למושב, 04-9830730.
בנימינה, תשבי: סלט תשבי. במסעדה החלבית הכשרה, הממוקמת במרכז המבקרים של יקב תשבי, מוגש סלט המשלב עלים ירוקים עם מוצרלה בופלו טרייה, עגבניות שרי ועגבניות מיובשות, פטריות, אגוזי מלך ופירות קיץ ברוטב סילאן. פרטים: 49 שקל, אזור התעשייה הצפוני, 04-6288195.
יפו, סיפו: סלט קיץ. המסעדה היפואית הוסיפה לתפריט האביב סלט המשלב פירות (אפרסקים ואגסים) עם עלי חסה, גבינת קפלוטירי (גבינת עזים יוונית) וסרדינים, שאותם כובשים במטבח המקום. פרטים: 45 שקל, sifo.co.il.
ירושלים, כרמא: סלט סנט מור. במסעדת כרמא הולכים על השילוב הקאלסי בין גבינת עזים לאגסים. סלט הסנט מור החדש מכיל תערובת חסה ועלי בייבי, אגסים, גזר, צנוניות וגבינת סנט מור. פרטים: 52 שקל, karma-rest.co.il.