הקבוצה הבאה
חברי הסושיאל הם קבוצת המסעדנים הכי מדוברת בתל אביב. ברזומה שלהם בר הקוקטיילים 223 ומסעדת הסושיאל קלאב. בשבוע הבא הם פותחים את יהודה הלוי גסטרופאב, וזאת מבחינתם רק ההתחלה
לא קשה לדמיין את חברי קבוצת הסושיאל, כפי שהם מכונים, כחבורת סטארטאפיסטים צעירים שמנסה להגיע לאקזיט. הם אמנם סוגרים את הלילה מאוחר יותר גם מהסטארטפיסטים השקדניים ביותר, אך הם צעירים בעלי אמביציה בוערת ועיניים רעבות - בדיוק הטייפ־קאסט המתאים.
הקבוצה מורכבת מהשותפים יובל בראשי, מוש בודניק, אורי רז ועמית לביד, והקימה תוך שנה וחצי את בר הקוקטיילים 223 בדיזנגוף בתל אביב ואת מסעדת הסושיאל קלאב ברחוב רוטשילד בתל אביב. בשבוע הבא תפתח את יהודה הלוי גסטרופאב, על חורבות יהודה הלוי סנדוויץ' בר.
בתוכנית, הם אומרים, מיזם קולינרי נוסף שייפתח עוד השנה, רשת פאסט פוד ואפילו התרחבות לחו"ל.
קל להתייחס בזלזול להצהרות הבומבסטיות, אך כשהן באות מפיהם של ארבעה צעירים ששני המיזמים הקולינריים שלהם הצליחו לעורר באזז מיידי בתל אביב ידועת המסעדות, נראה שכדאי לעקוב אחרי מה שנראה כמו התפתחותה של אחת מקבוצות המסעדנים המסקרנות בארץ.
הארבעה הגיעו כולם מתחום המסעדנות והברים. בראשי, אדריכל בהכשרתו, עסק בייעוץ קולינרי לכמה ברים תל־אביביים והיה שותף בבר הגריפין; בודניק הקים וניהל כמה מהברים ההומים בעיר, בהם הבר של מסעדת הבראסרי והבר של מסעדת הרברט סמואל; רז ניהל בעבר את מסעדת רושפלד ואחר כך עסק בייעוץ קולינרי באירופה ובארה"ב; ולביד ניהל את הבר של מסעדת רפאל והקים וניהל ברים ומחלקות משקאות במגוון גופים בארץ ובאירופה.
חוויה שלמה
את יהודה הלוי גסטרופאב תפתח הקבוצה עם שף מסעדת הסושיאל קלאב מיכאל גרטופסקי ושני שותפים נוספים מתחום המסעדנות: יעל מועלם וליאור בן סימון.
את תהליך ניהולו של עסק שבו כל כך הרבה שותפים מתאר רז כך: "בעיקר מדסקסים כל נושא עד שמגיעים להחלטה. זה יכול לקחת שעות. מה שמקל על התהליך הוא שלכל אחד מאיתנו תפקיד ברור: יובל אחראי על העיצוב, מוש על הבר והצוות, עמית על האדמיניסטרציה ואני על הכספים".
ואיך זה עובד באמת?
“קחי לדוגמה את כוס המרטיני הזאת שקנינו לסושיאל קלאב. יובל אישר אותה מבחינת המראה, מוש אישר אותה מבחינה מקצועית, ואני אישרתי אותה מבחינת עלויות".
קונטרול פריק
את השותפים הנוספים למיזם החדש גייסו, לדבריהם, כדי להעניק לעסק מרחב נשימה כלכלי ולהרחיב את השדרה הניהולית: "הרעיון הוא שיעל וליאור ינהלו בפועל את יהודה הלוי גסטרופאב, ואנחנו נתרכז יותר ב־223, בסושיאל ובמיזמים העתידיים", מסביר רז. אבל כל הארבעה, הידועים בתחום כקונטרול פריקים, מודים שרוב הסיכויים שגם במיזם החדש ידם תהיה בכל.
בכל העסקים שלכם עד כה יש לאלכוהול תפקיד מרכזי.
בודניק: "כולנו ברמנים בעבר ובהווה. אנחנו אוהבים אלכוהול וחושבים שיש לו תפקיד חשוב בתרבות הבילוי".
לביד: "אנחנו גם תמיד מציעים בעסקים שלנו קוקטיילים שמתאימים גם לאנשים שפחות רגילים לשתות. אם יבוא שתיין וויסקי, אני אתן לו את הוויסקי שהוא אוהב. אבל אם יבוא מישהו שלא רגיל לשתות, תמיד יהיה לי קוקטייל רך יותר להציע לו. השתייה מבחינתנו משלימה מעגל של חוויות".
לקבוצות אחרות יש סימני היכר ברורים. אצל הברודואים זה הטאץ' הצרפתי, ואצל הירזינים היכולת להגיש פאסט פוד כגורמה. מהי טביעת האצבע שלכם?
רז: "יש הרבה מקומות שנותנים אוכל טוב, או מוזיקה טובה, או משקאות טובים. אנחנו משתדלים שבמקומות שלנו יהיה
שילוב, אנחנו רוצים לתת חוויה שלמה. גם בגסטרופאב החדש, האלכוהול לא יהיה רק המשקאות הרגילים ובירה מהחבית, והאוכל, אף שמדובר בפאב, יהיה מאוד מוקפד - כפי שנהוג בגסטרופאבים בעולם. אין אצלנו שום פרט שנשאר ליד המקרה. ובכל המקומות שלנו כלל הברזל הוא שהתמחור יהיה מאוד הוגן. זו מגמה עולמית שאנחנו מאמינים בה".
מיד אחרי פתיחת המיזם החדש מתכוונים הארבעה להתפנות לפרויקטים הבאים: מסעדה נוספת שעדיין לא ברור מה יהיה טיבה, ורשת פאסט פוד. "אנחנו עדיין לא סגורים מה זה יהיה. יכול להיות שהמבורגרים", הם אומרים.
רשת פאסט פוד זה בשביל לעשות כסף?
"גם", צוחק בראשי. "וגם כי אנחנו אוהבים לאכול פאסט פוד וחושבים שאפשר לעשות אותו טוב יותר".