$
חדשות האלכוהול

סאמר סקול

בירת הלאגר הבינלאומית סקול מגיעה לישראל. היא תיוצר במבשלת הבירה באשקלון, בדיוק במקום שלפני אלפי שנים סיפק בירה לצבא פרעה

שלמה פפירבלט 11:1425.04.10

באמצע שנות השישים של המאה שעברה חברו כמה מבשלות (בריטית, קנדית, שבדית ובלגית) לעשיית בירה שתהיה בינלאומית: סקול (SKOL) אינטרנשיונל. הרעיון, שהצליח ובגדול, היה למצוא מכנה משותף רחב שיקיף כמה שיותר קבוצות טעם בקרב חובבי בירה בעולם.

 

ככל הידוע, סקול היתה הבירה הראשונה

שיוצרה על ידי כמה מבשלות בינלאומיות שחברו, והיום היא בין חמש הבירות הנמכרות ביותר בתבל, ומגיעה לייצור מקומי גם בישראל. בירה, המשקה האלכוהולי הנמכר ביותר בעולם, מיוצרת בעיקר בידי כמה קונצרנים בינלאומיים, אימפריות ענק של בירה שנוצרו מרכישות ומיזוגים רבים של מבשלות קטנות. הן מחזיקות מבשלות בארצות שונות לאותם מותגים, שותפות במבשלות אחרות או מעניקות זיכיונות ייצור, ובירת הלאגר הבינלאומית סקול היא דוגמה טובה לאחת כזו. הקונצרנים חילקו ביניהם את העולם כך: חברת Carlsberg משווקת את סקול באירופה, אוסטרליה ואמריקה הצפונית, חברת ABInbev אחראית למותג הזה בדרום אמריקה, וחברת UniBra מייצרת ומוכרת אותו ברחבי אפריקה.

 

עיר בירה

לאחרונה קיבלו "מבשלות בירה בינלאומיות" (קרלסברג, טובורג, סטלה, גינס ועוד) את הזיכיון לייצר ולשווק את סקול בישראל, במבשלה של החברה באשקלון. דווקא אשקלון. היסטורית מעניין לראות שמבשלת הבירה המודרנית ממוקמת במקום שבו לפני אלפי שנים היה המרכז החשוב של ייצור בירה. מעבר לכך שחפירות ארכיאולוגיות חשפו כלי עבודה, כדי אחסון וגביעים לשתיית בירה, הרי שעל גבי פפירוס מהמאה ה־14 לפני הספירה, אשר התגלה בחפירות במצרים, מופיעה התחייבות של מלך אשקלון דאז ידיה - לדאוג לאספקה סדירה של בירה לחילות המצב של פרעה רעמסס השני, אשר כבש את האזור. ומדובר היה בכמויות גדולות מאוד.

 

סקול בהופעתה הישראלית היא בירה בחוזק נמוך יחסית, של 3.9% אלכוהול, הנמכרת בבקבוק שקוף החושף לעין כל את גון הזהב המקסים שלה. לא מדובר בבירה המיועדת לחובבים כבדים של המשקה - מראש היא מיועדת לקהל המבקש, כמעט, רק להרוות את צימאונו ולרענן את הרגשתו, ובתור שכזאת היא עושה את העבודה. המקום הנאה לה ביותר מבחינת תכונותיה הוא סביב המנגל, בפיקניק, או טוב יותר - על שפת הים, ביום חם.

 

על החך היא כמעט חפה לחלוטין מטעמי המרירות האופייניים, אך יש לה טעמי לתת קלילים ונעימים. היא בעלת גוף מצומצם ורמת מוגזות נמוכה מן הרגיל - מה שבהחלט מקל על שתיית בקבוק בלגימה אחת. הסיומת שלה נעימה, ומומלץ להגיש אותה קרה כהלכה.

 

סקול תשווק בארץ בבקבוקי 330 מ"ל, והמחיר למארז של שישייה יהיה בין 34 ל־37 שקל. בברזיל, אגב, עולה בקבוק סקול פחות משני שקלים - עניין של הבדלים ברמות החיים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x