כשההר פגש את הים
שלושת יינות הקברנה סוביניון החדשים של יקב ברקן מוכיחים שכרם גבוה יותר יוליד יין עמוק ועשיר יותר. "זכרון יעקב", היין החדש של יקבי כרמל, מדגים כיצד אפשר לנצל את הקרבה לים ליצירת יין משובח
קחו את אותו זן ענבים, קברנה סוביניון במקרה הזה, משלושה כרמים שונים הממוקמים באותו חבל ארץ, אך בשלושה גבהים שונים באופן משמעותי מעל פני הים, ותקבלו שלושה יינות שונים. כאשר טועמים אותם בזה אחר זה, החוויה מאלפת. כאשר היינות טובים, כמו במקרה של סדרת "אלטיטיוד" של יקב ברקן, החוויה מושלמת.
מאז בציר 2003 עושה היקב את היינות האלה, בכמויות לא גדולות (השנה, כ־20 אלף בקבוקים לשלושת היינות), ומביא לקהל חובבי היין הזדמנות ללגימה מסקרנת ומאתגרת. היינן הראשי אד זלצברג והייננים יותם שרון ועירית בוקסר־שנק העניקו לענבי הקברנה סוביניון טיפול דומה ותקופת יישון מקבילה, ובקבקו את שלושתם בחודש אוגוסט האחרון.
היינות, שהושקו לאחרונה, מרמזים על הפוטנציאל הגלום בהם, אך הם עדיין צעירים ודורשים התפתחות נוספת בבקבוק. בעלי הפתיל הקצר מוזמנים לפתוח את הבקבוק לפחות שעתיים לפני - ובעת המזיגה לתת ליין סיבובי נשימה נמרצים. בעלי הסבלנות יניחו ליין לנמנם עוד קצת במרתף, או במקרר היין הביתי, עד למועד המומלץ. מחיר שלושת היינות: 135 שקל לבקבוק.
אלטיטיוד +412. הנמוך שבין השלושה, מכרם אבני איתן בדרום רמת הגולן. היין התיישן במשך 14 חודשים בעיקר בחביות עץ אלון צרפתי, ומעט בחביות אמריקאיות. יש בו כרגע שפע פרי עם רמזים נעימים של קפה קלוי.
אלטיטיוד +624. ילד הסנדביץ' שענביו באים מכרם עלמה בגליל העליון. בשנים קודמות זה היה היין העדיף לטעמי מבין הגבהים, וגם הפעם הוא חותר למיקום הזה . בינתיים הוא מפיץ ניחוחות מורכבים, פרי יער שחור ואשליית מתיקות עם נוכחות טובה של תבלינים. הוא רך על החך וקטיפתי.
אלטיטיוד +720. הגבוה, מכרם דובב, שבגליל העליון. הוא מקמץ בכל הקשור לפרי, אך נדיב יותר בנושא התבלינים: וניל, טעמי עץ, עישון במידה. כרגע, לטעמי, הוא המסקרן ביותר מבין השלושה בכל הקשור לעתידו.
חלון לים התיכון
יקבים רבים בישראל ממעטים בהשראה ממחוזות היין של הים התיכון. לכן משמח למצוא את היין החדש של יקבי כרמל, Carmel Mediterranean 2007.
הוא מבוסס על בלנד של זנים מאזורי היין הים־תיכוניים המובהקים: קריניאן מגפנים זקנות (בנות 30–40 שנה) מאזור זכרון יעקב, שיראז (הידוע בדרום צרפת כסירה), פטיט סירה ופטיט וורדו. אל האדומים האלה נוסף (כמו בעמק הרון הצרפתי) גם מעט (2%) ויונייה.
היינות התיישנו בנפרד במשך שבעה חודשים, עורבבו וחזרו לחביות לתקופת התיישנות נוספת של שמונה חודשים. התוצאה - יין עשיר, בעל טעמי פרי נהדרים, עדינות ואלגנטיות המושכים את הלב. יין מקומי מצוין ממשפחת הים התיכון. פרטים: 150 שקל לבקבוק.