$
חדשות האלכוהול

מסר בבקבוק

הרעיון שעומד מאחורי מזקקת הטקילה "פרידה קאלו" הוא לשמר את רוחה של הציירת האגדית ולייצר טקילה מצוינת. את שניהם היא עושה בצורה מרשימה

שלמה פפירבלט 12:4810.01.10

היא היתה בלנד גנטי יוצא דופן, בתם של יהודי הונגרי ומקסיקנית ממוצא אינדיאני־ספרדי. חייה הקצרים היו מלאי סבל ויצירה, ורק לאחר מותה התגלתה - זכתה לסרט בכיכובה של סלמה הייק והפכה לאחד מסמלי האמנות של המאה ה־20. את כאביה היא הטביעה באלכוהול, וכאשר זה לא הספיק התמכרה למשככי כאבים. כעת מגיע לארץ טקילה ממזקקה הנושאת את שמה, המשווקת בשיתוף בני משפחתה.

 

הטקילות של פרידה קאלו. גאווה מקסיקנית הטקילות של פרידה קאלו. גאווה מקסיקנית

 

ב־2004, במלאות 50 שנה למותה של הציירת, הוציאה לאור אחייניתה איזולדה פיינדה קאלו ספר ובו חשפה את האפשרות כי דודתה לא שמה קץ לחייה לבדה - אלא ביקשה מבעלה הצייר דייגו ריברה לסייע לה בכך. איזולדה היא גם הרוח החיה מאחורי פרויקט הטקילה. בראיון לעיתון מקסיקני סיפרה: "זאת היתה עבודה מרגשת לפתח מוצר שיהיו בו מאפייני אהבתה של פרידה לנופים המקומיים, החוזק שלה והאופן החושני שבו תפסה את חייה. טקילה היה המשקה האהוב עליה. הוא ליווה אותה ברגעי שמחה וברגעים של כאב".

 

טקילה פרידה קאלו עשויה על בסיס 100% מיץ אגבה - דרגת האיכות הגבוהה בתחום. האגבה, המכונה על ידי המקסיקנים בשם "הצמח האלוהי", הוא בניגוד לטעות נפוצה חסר כל קשר משפחתי לשבט הקקטוסים. הבוטניקאים מתייחסים כיום לצמחי האגבה כאל משפחה עצמאית, ומזהים כ־400 מינים שונים. זה המשמש לעשיית טקילה הוא האגבה הכחול, שצבע עליו ירוק־כחול. בסך הכל קוצרים ואוספים במקסיקו בשנה ממוצעת בין 450 ל־500 מיליון ק"ג של לבבות אגבה, החלק שממנו עושים את הטקילה.

 

פרידה קאלו. חיים סוערים פרידה קאלו. חיים סוערים צילום: אי פי אי

 

בניגוד לחומרי גלם אחרים בענף האלכוהול, יצרני הטקילה חייבים להתאזר בסבלנות רבה. צמח האגבה מגיע לבשלות מתאימה רק לאחר 8 עד 12 שנים. החל מן השנה השמינית לגידולו, מתחיל הצמח לגלות סימני התייבשות, והלב הבשרי שלו מגיע לבשלותו.

 

הקוצר של האגבה, המכונה במקסיקו "חימדור", משחרר - באמצעות את חפירה בעלת ראש עגול - את האגבה מן השורשים, ואחר כך מקצץ סביב את העלים, עד שמתקבל הלב של הצמח. משקלו בממוצע נע בין 40 ל־80 קילוגרם, והלבבות האלה נשלחים אל מזקקות הטקילה, לבישול, תסיסה וזיקוק.

 

מזקקת טקילה פרידה קאלו, הנמצאת בחסוס־מאריה, במחוז חליסקו, מייצרת שלושה מותגים שונים:

 

פרידה קאלו בלאנקו. טקילה סופר פרמיום שקוף, עשוי מיץ אגבה שתסס באופן טבעי במשך ארבעה ימים ועבר זיקוק כפול במזקקת נחושת בסגנון המסורתי. הוא בוקבק ללא התיישנות. מחיר: 300 שקל לבקבוק.

 

פרידה קאלו רפוסדו. טקילה אשר לאחר הזיקוק הועבר להתיישנות של 6 עד 9 חודשים בחביות עץ אלון אמריקאיות. יש לו גוון ירקרק עם נטייה חומה קלה, הוא קטיפתי ונעים על החך, ארומטי וטעים. מחיר: 355 שקל לבקבוק.

 

פרידה קאלו אנייחו. טקילה אשר לאחר הזיקוק הוכנס להתיישנות ארוכה של שלוש שנים בחביות עץ אלון אמריקאיות, בטרם בוקבק. מחיר: 490 שקל לבקבוק.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x